صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چند راهکار برای کاهش ضایعات در آشپزخانه

۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۱:۰۱
کد خبر: ۶۴۴۷۹۳
با چند نکته آسان و در عین حال تأثیر گذار می‌توان علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه‌ها به محیط زیست نیز کمک کرد.

- ایرنا نوشت: تغییر چند عادت خانگی که چندان هم سخت نیست نه تنها به محیط زیست کمک می‌کند بلکه در آخر می‌تواند باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های شما نیز بشود. با این راهکار‌های آسان، کاهش ضایعات را از آشپزخانه خود شروع کنید.

سبزیجات خود را زنده کنید

دفعه دیگر که مشغول دور ریختن سبزیجات خود بودید، به این فکر کنید که می‌توانید از میوه‌ها و سبزیجات خود دوباره استفاده کنید. برای انجام این کار تنها کافی است چند گلدان و ظرف داشته باشید تا هم از محصولات سالم استفاده کنید و هم در هزینه‌ها صرفه‌جویی. این کار را انجام دهید و با دوستان خود نیز به عنوان یک تجربه یادگیری مطرح کنید. البته که همه ضایعات قابل بازیافت نیستند، اما در صورت امکان ضایعات غذایی خود را به کمپوست تبدیل کنید و یک کود عالی به گلدان‌هایتان هدیه دهید. در اینجا چند سبزیجات اصلی وجود دارد که می‌توانید در خانه خود پرورش دهید.

پیازچه

پیازچه یکی از سبزیجات ساده برای رشد مجدد است. دو سانتی‌متر بالاتر از ریشه را بریده و آن را به صورت ایستاده در یک ظرف آب قرار دهید. ظرف را در مکانی با نور کافی خورشید بگذارید و هفته‌ای یک بار آب آن را عوض کنید. زمانی که شاخه‌های سبز به نزدیک ۱۰ سانتی‌متر رسید، زمان آن است که به خاک انتقال دهید. از این روش برای پرورش تره فرنگی نیز می‌توانید استفاده کنید.

کرفس

کرفس یکی دیگر از سبزیجات آسان برای تولید مجدد است. پنج سانتی‌متر بالاتر از ریشه کرفس را برش بزنید و آن را در یک کاسه شیشه‌ای کم عمق با آب کافی قرار دهید تا حدود دو سه سانتی‌متر از ریشه در آب غوطه‌ور شود. بعد از سر زدن چند برگ کوچک می‌توانید آن را در خاک قرار دهید.

پیاز‌ها

برای پرورش پیاز کافی است کف پیاز را در خاک قرار داده و بگذارید ریشه‌ها رشد کنند. پس از رشد ریشه‌ها، قسمت زیرین پیاز قدیمی را برداشته و منتظر رشد پیاز جدید باشید.

ظروف پلاستیکی را از بین ببرید

اگرچه بیشتر ظروف پلاستیکی قابل بازیافت هستند، اما ظروف سیلیکونی می‌توانند جایگزینی بهتر برای نگهداری مواد غذایی باشند. بر خلاف پلاستیک سفت و سخت، سیلیکون به مرور زمان نمی‌شکند، خشک نمی‌شود و نمی‌پوسد- به این معنی که لازم نیست آن را به طور مرتب جایگزین کنید. علاوه بر اینکه بسیار سبک است و به خاطر انعطاف‌پذیری‌اش، فضای کمی را اشغال می‌کند. ظروف سیلیکونی از پلاتین سیلیکون که خالص‌ترین درجه سیلیکون موجود است، ساخته می‌شوند و ظروفی ایمن برای فریزر، ماشین ظرفشویی و مایکروویو هستند.

بسته‌بندی‌های قابل استفاده مجدد را امتحان کنید

بسته‌بندی‌های رنگارنگ و به ظاهر زیبا، هر چه که باشند، یک پلاستیک یکبار مصرف هستند که برای محیط زیست مضرند. به جای این بسته‌های پلاستیکی، از بسته‌بندی‌های طبیعی استفاده کنید. کیسه‌های کاغذی، پنبه‌ای و برخی بسته‌بندی‌های تهیه شده از موم عسل بهترین جایگزین برای نوع پلاستیکی آن هستند.

شوینده‌های سبز را جایگزین کنید

بیشتر تمیزکننده‌های خانگی پر از مواد شیمیایی هستند. برخی از آن‌ها برای انسان و محیط زیست مضر هستند علاوه بر اینکه هزینه زیادی نسبت به شوینده‌های سبز دارند. به جای استفاده از شوینده‌های شیمیایی، با چند ماده ساده خانگی، یک شوینده سبز آماده کنید. برای تهیه یک پاک‌کننده چند منظوره، کافی است دو فنجان سرکه سفید را با دو لیوان آب مخلوط کرده و در یک بطری اسپری نگه دارید. اگر می‌خواهید عطر و بوی خوبی داشته باشد، چند قطره اسانس به آن اضافه کنید. این محلول یک لکه‌بر عالی فرش نیز محسوب می‌شود. جالب است بدانید در حال حاضر برخی از برند‌های حامی محیط زیست از سرکه در ترکیبات شوینده‌های خود استفاده می‌کنند.

با میکروپلاستیک‌ها کنار نیایید

آیا می‌دانید هر بار که اسفنج ظرفشویی خود را می‌شویید، مقداری میکروپلاستیک مضر برای محیط زیست از آن جدا و وارد مسیر آب می‌شود؟ به جای استفاده از اسفنج‌های پلاستیکی، اسفنج‌های نخ پنبه‌ای و دوستدار طبیعت را انتخاب کنید. این اسفنج‌ها قابلیت استفاده طولانی مدت دارند و به طبیعت آسیبی نمی‌زنند.


برچسب ها: آشپزخانه ترفند

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *