چند نکته کلیدی در خصوص نحوه استفاده از ماسک
وی با تاکید به اینکه هنگام تردد درسطح شهر و محیطهای مختلف حتما باید همه افراد از ماسک استفاده کنند، افزود: تاکید ما برای استفاده از ماسکهای استاندارد بیشتر برای افرادی است که به نحوی با بیماران در ارتباط هستند و یا در محیطهای شلوغ و پر خطر فعالیت میکنند و برای سایر اشخاص به ویژه در فضای باز استفاده از ماسکهای پارچهای و خانگی کفایت میکند.
این متخصص عفونی در خصوص ماسکهای فیلتر دار بیان کرد: ماسکهای فیلتردار، ماسکهایی هستند که زخامت زیادی دارند و به آنها ۹۵N گفته میشود، این نوع ماسکها به احتمال ۹۵ درصد از ابتلا به بیماریهای هوابرد نظیر سل و سایر بیماریهایی که راه انتقالشان از طریق هوا است، جلوگیری میکند.
عمادی توصیخ داد: از آنجایی که ماسکهای ۹۵N ضخیم هستند، جهت تنفس راحت تر برای آن فیلتر گذاشته شده است، این فیلتر همانند پنجرهای است که یک لایه پلاستیکی دارد و هنگام دم فیلتر مانع ورود هوای بیرون به داخل میشود، ولی هنگام بازدم، تنفس افراد از آن خارج میشود.
وی ادامه داد: ماسکهای فیلتردار برای کادر درمان که طولانی مدت ماسک میزنند و همراه با آن فعالیت میکنند، مناسب است و مانع از خستگی و پایین آمدن اکسیژن خون آنها میشود و در واقع راهی برای تنفس آنها است.
این متخصص عفونی با تاکید به اینکه افراد بیمار به هیچ عنوان نباید از ماسک فیلتردار استفاده کنند، اظهار کرد: اگر فردی مبتلا از این نوع ماسکها استفاده کند، میتواند ویروس را از طریق بازدم خود به سایر افراد منتقل کند؛ استفاده از این نوع ماسک برای جلوگیری از بروز بیماری در افراد سالم مناسب است و برای بیماران توصیه نمی شود.
عمادی با اشاره به اینکه استفاده از ماسک نقش بسزایی در کاهش میزان ابتلا به ویروس کرونا دارد، متذکرشد: ویروس کووید ۱۹ در قطرات تنفسی مبتلایان موجود است و در هوا معلق و به اصطلاح هوابرد نیست و هنگامی که ترشحات تنفسی بیماران پاشیده میشود، امکان انتقال به سایر افراد را فراهم میکند، بنابراین در صورتی همه از ماسک استفاده کنند، قطرات تنفسیشان به ماسک برخورد میکند و به بیرون ترشح پیدا نمیکند که همین امر تا حدی زیادی احتمال ابتلا به کرونا را کاهش میدهد.