لزوم تشکیل کمیسیون ویژه خانواده و جمعیت در مجلس
وی ادامه داد: صدای زنگ هشدار سقوطِ جمعیتی ایران از همین حالا به وضوح به گوش میرسد و اگر در زمان لازم اقدام مناسب صورت نگیرد کشور ما بزرگترین سرمایه خود که سرمایه انسانی اش است را از دست خواهد داد. پس باید حواسمان باشد که جنگ جمعیتی به راه افتاده، آینده ایران را قلع و قمع نکند.
لطفی تصریح کرد: بحرانی که در پس پرده نداشتن جمعیت کارآمد و جوان برای کشور ایجاد میشود با مشکلات امروزه قابل قیاس نیستند.
وی ادامه داد: مدت کوتاهی است که از دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی میگذرد که طرح ایجاد کمیسیون ویژهای از جانب رئیس فراکسیون زنان خبرساز شده است. این کمیسیون ویژه به نام خانواده و جمعیت مورد بحث قرار گرفته شد، ولی طرح آن به طور رسمی در صحن علنی ارائه نشده است.
مسئول مطالعات زنان خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه علوم و تحقیقات افزود: با توجه به طرح تشکیل این کمیسیون و صحبتهای کارشناسانه نمایندگان خواهان این طرح میتوان امیدوار بود تصمیمات ویژه و اثر گذاری در حوزههای مربوطه گرفته شود. از جمله مواردی که قرار است در این کمیسیون بررسی شود طرح تسهیل ازدواج، بیمه درمان ناباروری، بیمه زنان خانه دار و... است.
وی تاکید کرد: مسائل مرتبط با خانواده در هر جامعهای دارای دو جنبه کاملا متفاوت است؛ یک جنبه انتظاراتی که ملت از قانون گذاران و مسئولین و دولت دارند و دیگری فرهنگ عموم جامعه و نوع نگاه ما به تشکیل خانواده. مسئله ابتدایی این است که برخی قوانین مانند قانون تسهیل ازدواج جوانان با توجه به تاکیدات رهبری همچنان بی نتیجه مانده و در گوشهای در حال خاک خوردن است و این خاک خوردگی به ۱ سال یا ۵ سال ختم نشده و ۱۴ سال است که فقط صرف یک قانون ابتدایی باقی مانده و به مرحله اجرا نرسیده است!
لطفی یادآور شد: نوسانات قیمت برای اجاره خانه و خرید جهزیه مانند یک غول بی شاخ و دم است که دندان تیزِ "ازدواج پَر " را به حداقل نیمی از جوانان ما نشان میدهد. یکی از بحثهای مورد انتظار در کمیسیون خانواده بررسی امنیت شغلی مادران است که در گذشته در آن به شدت ضعیف عمل کرده ایم. زنانی که در آرزوی مادر شدن هستند، اما به علت شرایط بارداری یا مجبورند قید مادر شدن را بزنند یا دور شغل مورد علاقه خود را خط قرمز بکشند.
وی با اشاره به بحث خشونت خانگی علیه زنان گفت: الحمدالله خشونت خانگی به معنای جهانی اش در جامعه ما به نسبت کمرنگتر است، اما اگر در کنار کار فرهنگی، قانون گذاری درست صورت نگیرد و جلوی بدفهمیهای دینی و هجمههای فرهنگی گرفته نشود پیش بینی شرایط آینده در این حوزه کاره سختی نیست. گویا به راستی از این اصل غافل شده ایم که اگر سلولهای پیکره بزرگ اجتماع، که همان خانواده است آسیب ببیند کل اجتماع به یکباره تخریب خواهد شد.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: به عنوان یک جوان نسل سومی انقلاب باید بگویم که ضعفهای موجود واقعیتهای جامعه است. درست است که تمام این مسائل علاوه بر قانون گذاری نیازمند نظارت درست و دقیق هستند تا به بهترین شکل ممکن اجرایی شوند و صد البته نمیتوان بحث خانواده را از مشکلات اقتصادی و فرهنگی منفک کرد و همه این مسائل به صورت سلسله وار به هم مرتبط اند، اما کاره تخصصی برخی افراد مجاهد، مومن و نخبه در این نظام ما را به بهبود شرایط امیدوار میکند.
وی اظهار داشت: در همین راستا حداقل انتظاری که میتوان برای شروع و حرکت در این راه داشت و بتوان از آن به عنوان ریل گذاری اصلی نام برد همین تشکیل کمیسیون خانواده است که به صورت اختصاصی و اضطراری به این موضوعات بپردازد.
لطفی در خاتمه گفت: امیدواریم نمایندگان ملت در صحن مجلس با بررسیهای لازم با ایجاد کمیسیون خانواده موافقت کرده تا به صورت تخصصی به ضعفها و کاستیهای حوزه خانواده پرداخته شود.
براساس این گزارش، رسیدگی ویژه مجلس به حوزه جمعیت و خانواده از سوژههایی است که مخاطبین خبرگزاری فارس در سامانه فارس من نیز آن را ثبت کردهاند. بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ نفر تاکنون از این درخواست حمایت کردهاند.