صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اعمال پنج تغییر اساسی در قانون نظارت بر رفتار نمایندگان

۱۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۵:۲۵
کد خبر: ۶۴۴۶۴۶
عضو کمیسیون امور داخلی و شورا‌های مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس طرح اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان در این قانون تغییرات اساسی اعمال می‌شود.

- ایسنا نوشت: ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون امور داخلی و شورا‌های مجلس شورای اسلامی با اشاره به جزییات طرح اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان، بیان کرد: بر اساس این طرح پنج تغییر اساسی در قانون نظارت بر رفتار نمایندگان اعمال می‌شود. اولین تغییر این است که تعارض منافع در این قانون کنار می‌رود. در حال حاضر در هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان هفت نماینده با رای صحن مجلس در هیات نظارتحضور می‌یابند که خود تعارض منافع است چراکه افرادی که قرار است بر رفتار نمایندگان نظارت کنند خود با رای نمایندگان به این هیئت راه یافته اند. این نظارت نمی‌تواند عادلانه باشد.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شورا‌ها در ادامه اظهار کرد: بر اساس طرح جدید، حداکثر سه ماه پس از انتخاب هیئت رئیسه مجلس جدید، هیات نظارت بر رفتار نمایندگان شکل می‌گیرد. رئیس کمیسیون قضایی مجلس به عنوان رئیس این هیات، یک نفر از حقوقدانان شورای نگهبان به عنوان دبیر آن و یک نفر هم از قضات دیوان عالی کشور با معرفی رئیس قوه قضاییه به عنوان نایب رئیس در این هیات حضور خواهند داشت.

نماینده مردم نجف آباد در مجلس تصریح کرد: بر اساس قانون نظارت شورای نگهبان بر نمایندگان باید مستمر باشد در این طرح به این مسئله توجه شده و دبیر هیات نظارت بر رفتار نمایندگان از شورای نگهبان است. در این طرح سه سامانه برای تقویت نظارت طراحی شده است. اولین سامانه مربوط به شفاف سازی در خصوص نمایندگان است. بر اساس این طرح نمایندگان هر هدیه‌ای که دریافت می‌کنند مکلف هستند در این سامانه به ثبت برسانند. در خصوص دولتی‌ها نیز همین طور است اگر از نمایندگان مجلس هدیه‌ای دریافت می‌کنند باید در این سامانه ثبت شود.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شورا‌ها در ادامه تاکید کرد: سامانه دیگری نیز طراحی شده که هدف آن سوت زنی است. مردم هرگاه رفتار خلاف قانونی از نمایندگان می‌بینند باید در این سامانه ثبت کنند. کارمندان دولت نیز اگر خلافی می‌بینند باید در این سامانه ثبت کنند. سامانه سوم در خصوص تمرکز بر تمام مکاتبات نمایندگان مجلس است که تمام مکاتبات رسمی نمایندگان باید از طریق دبیرخانه مرکزی الکترونیکی مجلس انجام شود.

ابوترابی در پایان افزود: از دیگر نوآوری‌های این طرح این است که نمایندگان باید پست و مقام اقوام درجه یک و دو خود را قبل از نمایندگی و بعد از نمایندگی اعلام کنند. از دیگر مواردی که در این طرح دیده شده آن دسته از نمایندگانی که در مجلس هستند، اما برای شرکت در انتخابات بعدی صلاحیت آنان از سوی شورای نگهبان رد می‌شود، پرونده آنان به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان ارجاع می‌شود اگر دلایل رد صلاحیت آنان سنگین باشد در چهار و پنج ماه باقی مانده از عمر مجلس نیز از سوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان عزل می‌شوند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *