صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افشای نقش وزیر سابق و مدیران بی‌بی‌سی در یک رسوایی

۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۰:۰۱
کد خبر: ۶۴۴۱۰
خبرگزاری میزان: به نظر می‌رسد حرکت خودجوش! حمایت هنرمندان انگلیس از بی‌بی‌سی آنقدرها هم داوطلبانه نبوده و دولت سابق به نخست وزیری گوردون براون در پشت صحنه مخالفت‌های صحنه‌سازی شده با دولت مستقر نقش کلیدی بازی می‌کند.

به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از جام نیوز؛ بعد از انتشار خبر حمایت 29 ستاره هنری انگلیس از بی بی سی و اعتراض به "دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس به خاطر پرداختن به موضوع بازنگری احتمالی در بودجه و کاهش سهم این شبکه در اساسنامه جدید بی بی سی، اخبار تازه حاکی از آن است که گردانندگان بی بی سی در اعلام حمایت تشریفاتی این افراد از شبکه دست داشته اند.

بعد از افشاگری دو هنرمند سرشناس درباره سازماندهی‌شده بودن این نامه از سوی بی بی سی، یک ستاره دیگر از فهرست معروف به "نامه ستاره ها" به دست داشتن بی بی سی در به راه انداختن این کمپین تبلیغاتی به نفع خود اعتراف کرد. همچنین در خبری تکان دهنده، مشخص شده وزیر فرهنگ دولت سابق انگلیس به نخست وزیری "گوردون براون" در پشت صحنه مخالفت های صحنه سازی شده با دولت مستقر انگلیس نقش کلیدی بازی می کند.

امضا کنندگان نامه معروف به «نامه ستاره ها»ی بی بی سی

به این ترتیب تعداد کسانی که از لیست 29 ابتدایی  نفره اعلام کرده اند مدیر تلویزیون بی بی سی از آن ها برای امضای این نامه درخواست کرده به سه نفر رسیده است.

بر اساس این گزارش‌ها مشخص شد که حرکت "خودجوش" حمایت هنرمندان محبوب انگلیس از بی بی سی آنقدرها هم داوطلبانه و مستقل نبوده و به شیوه کاملاً سفارشی و برای مقابله با حملاتی طراحی شده که از جانب دولت و مجلس اعین این کشور بودجه و عملکرد این شبکه دولتی را هدف قرار داده است.

به گزارش روزنامه انگلیسی "دیلی میل" (DailyMail)، بررسی این افراد نشان می دهد همه این 29 نفر به واسطه قراردادهای گذشته و آینده با رسانه دولتی انگلیس، به این شبکه وابستگی مالی دارند و نامه حمایتی آن ها از قضا چندان بی طمع نبوده است.

"سر دیوید آتنبورو" مجری حیات وحش تلویزیون بی بی سی انگلیسی و از امضاکنندگان نامه 29 نفره معروف به "نامه ستاره ها یا هنرمندان محبوب" در حمایت از بی بی سی، فاش کرد بی بی سی برای امضای این نامه از او درخواست کرده است.

دیوید آتنبورو در تأیید موضع دولت انگلیس گفت: «چشم انداز پخش درحال تغییر با شیب بالایی است و سازمان های خبرگزاری برای رفتار مناسب با این موضوع مجبور به تغییر هستند. پس کاملاً درست و مناسب است که با تغییر چشم انداز، در کارکرد بی بی سی باید به صورت جزء به جزء تغییر حاصل شود.»

 

«دیوید آتنبورو» مجری برنامه های حیات وحش بی بی سی

به گزارش دیلی میل، 29 مجری، بازیگر و نویسنده سرشناس انگلیسی پیش از این در نامه ای نسبت به کاهش بودجه بی بی سی به دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس هشدار داده بودند. اما در روزهای اخیر مشخص شده در فراهم کردن این پوشش حمایتی برای تغییر جهت موج رسانه ای علیه این شبکه انگلیسی چندان که پیش از این ادعا شده بود "مستقل" عمل نشده است.

مستندساز و ناظر پیشین شبکه 2 بی بی سی انگلیسی در برنامه "تودی" (Today) شبکه رادیو 4 بی بی سی فاش کرد«این خود بی بی سی بوده است که از او خواسته است این نامه حمایتی را امضا کند». 

گفتنی است این در حالی است که بی بی سی پیش از این بارها مدعی شده بود این نامه از سوی خود هنرمندان نوشته شده و این شبکه اطلاعی از سرمنشأ پیدایش این نامه ندارد.

این نامه اندکی پیش از آن منتشر شد که دولت انگلیس از آغاز بازنگری در اساسنامه سلطنتی بی بی سی برای دوره 10 ساله اینده خبر داد.

"جان ویتینگدیل" وزیر فرهنگ انگلیس با انتشار یک لایحه مشورتی درباره آینده بی بی سی این توصیه را مطرح کرد که بی بی سی از تولید برنامه های تجاری پربیننده با هدف رقابت تجاری با شبکه های غیردولتی منع شود و جلب بیننده به هرقیمتی را از رأس اهداف و برنامه های خود خارج کند.

وزیر فرهنگ انگلیس گفته است «لازم نیست بی بی سی هدف خود را "همه چیز برای همه کس" معرفی کند». وزیر فرهنگ انگلیس همچنین درباره تغییر در شیوه تأمین بودجه دولتی بی بی سی و خارج کردن آن پوشش یارانه دولتی و مالیات مردم انگلیس پیشنهاداتی ارائه کرده است.

نمایندگان مجلس انگلیس درباره چگونگی هماهنگی این نامه و شکستن قوانین بی بی سی را درخواست تحقیقی و بررسی ارائه داده اند. دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس نیز تهدید به تعطیل کردن این رسانه دولتی کرده است.

«دیوید کامرون» نخست وزیر و «جان ویتینگدیل» وزیر فرهنگ انگلیس

فریبکاری مدیران بی بی سی و یکی از وزاری سابق دولت انگلیس منجر به خشم عمومی در انگلیس شده است. این مسئله در پی آن اتفاق می افتد که فاش شد مدیران تلوزیون بی بی سی در آماده کردن نامه حمایتی از سوی بعضی هنرمندان این کشور از خود نقش کلیدی ایفا کرده اند.

بر اساس این گزارش ها، پس از رد این اتهامات از سوی بی بی سی با وجود شواهد کافی از طراحی سازمان یافته برای مخالفت با کاهش بودجه بی بی سی، این رسانه متهم به فریبکاری شده است.

در این راستا نمایندگان مجلس انگلیس به خاطر درخواست مخفیانه این شبکه از تعدادی از ستارگانش برای امضای نامه سرگشاده به دولت انگلیس در حمایت از خود درخواست تحقیق و بررسی ارائه دادند.

در این زمینه به تازگی فاش شده است "جیمز پرنل" وزیر فرهنگ پیشینِ نخست وزیر سابق انگلیس "گوردون براون" که هم اکنون در سمت رئیس تعیین راهبردهای بی بی سی فعالیت می کند در پشت پرده این حرکت سازمان یافته که ابتدائاً ادعای عدم وابستگی آن اعلام شده بود، دست داشته است.

با وجو آن که بی بی سی پیش از این بارها در پاسخ رسانه ها درباره چگونگی نوشتن این نامه گفته بود اطلاعی درباره منشأ این نامه ندارد، افشای سازماندهی شده بودن این نامه از سوی سه تن از ستارگان بی بی سی موجب بی آبرویی این شبکه شده است.

«جیمز پرنل» وزیر فرهنگ سابق انگلیس، در کنار تعدادی از ستاره های بی بی سی

سیاست اعلامی مجموعه رسانه ای بی بی سی این شبکه را ملزم به مستقل بودن و فاصله گرفتن از مراکز قدرت دولتی، تبلیغات کنندگان، بنیادهای خیریه و دستورکار این نهادها می کند. همچنین به صراحت اعلام شده است: «لازم است اطمینان حاصل شود بی طرفی بی بی سی زیرسؤال نرفته و مجریان یا خبرنگاران در معرض درگیری منافع احتمالی قرار نگیرند.»

"دامیان کالینز" از اعضای کمیسیون فرهنگ، رسانه و ورزش مجلس عوام انگلیس گفت: «برای بی بی سی اشتباه بود که مدیران اجرایی این شبکه از این طریق به ستاره های شبکه خود فشار وارد کنند و شغل 328 هزار پوندی "کوهن" اکنون در معرض آسیب پذیری قرار بگیرد. به طور واضح چنین به نظر می رسد که بی بی سی سیاست اعلامی خود را نقض کرده است.»

او ادامه داد: «این تلاش مفتضحانه ای از سوی اشراف بی بی سی برای لابی‌گری با وزرای دولت با استفاده از خاصیت رسانه است. آن ها این ادعای دهان پرکن را کردند که با ضربه خوردن بی بی سی انگلیس ضربه می خورد. آیا واقعاً ما فکر می کنیم اگر "دنی کوهن" حقوق چندصد پوندی خود را نگیرد به بریتانیا ضربه ای وارد می شود؟»

"بیل کش" نماینده دیگر مجلس عوام انگلیس اعلام کرد: «سمت دنی کوهن هم اکنون در خطر قرار گرفته و دولت و شرکت ناظر بی بی سی باید دست به تحقیقات بزنند». او افزود: «حتی چنین به نظر می رسد که آن ها "نویسندگان" فرضی این نامه را فریب داده اند.»

«بیل کش» و «دامیان کالینز»، نمایندگان مجلس عوام انگلیس

به گزارش دیلی میل، بسیاری از امضاکنندگان این نامه برای کار خود به صورت مستقیم و غیرمستقیم به کوهن وابسته هستند.

"جیمز پرنل" وزیر سابق دولت انگلیس در دوران نخست وزیری گوردون براون در پی تصمیم دولت به انجام اصلاحات در اساسنامه بی بی سی به فکر راه چاره بوده و دربرابر سند مشورتی وزیر فرهنگ کنونی که بزرگترین تعمیرات یک دهه گذشته را شامل می شود مصمم به حمله پیش دستانه برای به حاشیه راندن بیانیه وزیرفرهنگ کنونی دولت دیدید کامرون شد.

با توجه به سابقه سیاسی رئیس راهبردهای بی بی سی در فراگیری مدیریت بحران از "آلاستر کمپبل" دستیار ویژه تونی بلر، در ارتباط او با دست و پاکردن نامه افراد سرشناس انگلیس جای هیچ شگفتی نیست، نامه ای که هشدار می دهد طرح دولت برای اصلاحات در بی بی سی، موضع جهانی بریتانیا را در معرض تخریب احتمالی قرار می دهد!

این نامه ابتدائاً تحت عنوان یک اعتراض مستقل به سیاست های دولت درباره بودجه بی بی سی معرفی شده بود، بودجه ای که گزارش سالانه بی بی سی که به تازگی منتشر شده نشان می دهد بر اساس آن، بالغ بر 81 نفر از مدیران این شبکه بیش از حقوق سالانه 142 هزار پوندی نخست وزیر این کشور درآمد دارند.

علاوه بر پرنل، گفته می شود «لرد هال» مدیر کل بی بی سی نیز در این قضیه نقش دارد، و به این ترتیب پای مدیر 532 هزار پوندی بی بی سی نیز به این قضیه باز شده است. این گزارش ها در حالی است که لرد هال در ابتدای آغاز به کار خود در سمتش به عنوان مدیر کلی  بی بی سی در 2013، اعلام کرد از اولین کارهای او کاهش فاکتور حقوقی چهره های سرشناس و رده بالای این شبکه خواهد بود. با وجود این وعده ها، گزارش سالانه 2015 بی بی سی نشان می دهد مجموع هزینه صرف شده برای هنرمندان این شبکه در سال گذشته با افزایش 7 درصدی به 208 میلیون پوند رسیده است.

از دیگر مدیران بی بی سی که مأموریت داشته اند امضای ستارگان این شبکه را پای نامه حمایتی بگیرند "بن کوپر" ناظر شبکه یک رادیو بی بی سی موسوم به رادیو 1 است که نقش او توسط "آنی نایتینگیل" مجری این شبکه و از امضاکنندگان نامه پیش از این افشا شده بود. این در حالی است که تعدادی ازاین هنرمندان پیش از انتشار عمومی این نامه حتی متن نامه را نخوانده بوده اند.

بی بی سی که از تیتر اخبار منفی احتمالی پس از انتشار گزارش سالانه خود مطلع بود، در یک تصمیم عجولانه هنرمندان و مدیران خود را به کار گرفت تا از امضای آن ها بر پای نامه حمایتی ادعایی خود اطمینان حاصل کند. از دست های پشت پرده این اقدام، "دنی کوهن" مدیر تلویزیون بی بی سی بوده است که در جذب بعضی نام های سرشناس نقش آفرینی کرده که از جمله این افراد "دنیل کرگ" آخرین بازیگر نقش جیمزباند در مجموعه فیلم های مأموریت غیرممکن و به همراه همسر بازیگرش "راشل وایس" بوده است.

«دنیل کرگ» بازیگر نقش جیمز باند در کنار «راشل وایس» از ستارگان بی بی سی

بلافاصله پس از انتشار سفارشی این نامه از دو روزنامه در انگلیس، مدیران شبکه که تصور می کردند مأموریت خود را به خوبی انجام داده اند علناً به تشکر از امضاکنندگان به خاطر حمایت از بی بی سی پرداختند که از جمله دنی کوهن در حساب توئیتر خود در پیام های جداگانه ای از همه این 29 نفر تشکر کرد.

اکنون و پس از اعلام بررسی و رسیدگی درباره ابعاد این قضیه، درخواست از این تعداد بالا از چهره های سرشناس بی بی سی که به طور انحصاری یا عمده درآمد خود را با رقم های سرسام آور به این شرکت رسانه ای وابسته اند، در درون مجموعه بی بی سی اصل امضای نامه  را با سؤالاتی مواجه کرده است.

در این راستا یکی از کارمندان ارشد بی بی سی در مصاحبه با روزنامه دیلی میل گفته است: «نامه سروصداهای هراس آوری را ایجاد کرده است. این تصمیم کار بسیار عجولانه ای بود که همین علت قرار گرفتن اسامی نامناسب در فهرست امضاکنندگان بوده است. باید بیش از این ملاحظه صورت می گرفت و برای این کار سراغ افرادی در هالیوود می رفتند که به بی بی سی وابستگی ندارند اما به این شبکه علاقه دارند. این یک هدف بسیار بزرگ است و ما هزینه آن را خواهیم پرداخت.

«دنی کوهن» رئیس تلویزیون بی بی سی، در کنار تعدادی از ستاره های امضاکننده نامه

دیلی میل در گزارشی نوشت میلیون ها پوند از پول مالیات دهندگان انگلیس صرف افراد سرشناس و محبوبی شده است که امضای آن ها در پای نامه اعتراضی به دولت انگلیس به چشم می خورد. این فهرست 29 نفره در این نامه هشدار داده بودند طرح اصلاحیه اساسنامه بی بی سی به جایگاه انگلیس در جهان ضربه می زند.

این روزنامه در ادامه سیاهه ای از وابستگی های مالی همه اشخاص این فهرست منتشر کرده است که درنوع خود قابل توجه به نظر می رسد. در بین این افراد، چهره هایی به چشم می خورند که مجری، بازیگر، مستندساز یا کمدین این شبکه هستند یا برای ساخت فیلم براساس کتاب هایشان با بی بی سی قرارداد بسته اند.

"گری لینه کر" از جمله ستارگان بی بی سی که در جمع امضاکنندگان نامه قرار دارد، از مجریان سرشناس سرویس تلویزیون این شبکه است که سالانه 2 میلیون پوند از این راه درآمد کسب می کند. او  در پاسخ به منتقدان بی بی سی گفت: «هیچ وقت واقعاً نمی توانید مبالغ دستمزدها در صنعت تجارت سرگرمی را توجیه کنید، اما همین است که هست.»

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *