صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

احتمالات تحلیلی درباره انفجار لبنان

۱۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۵:۰۲
کد خبر: ۶۴۴۰۹۰
شاید برخی تصور کنند که اکنون زود است که درباره انفجار بیروت که ویرانگر و وحشتناک بود، تحلیلی ارائه شود.

– انفجار مهیب و ویرانگر در بیروت یک حادثه بود یا یک خرابکاری؟

لبنان، سوئیس نیست که رژیم صهیونیستی در کنارش باشد و هر لحظه آن را تهدید کند.

شاید برخی تصور کنند که اکنون زود است که بخواهیم درباره انفجار اخیر بیروت که ویرانگر و وحشتناک بود، تحلیلی ارائه شود و انگشت اتهام به سوی رژیم صهیونیستی نشانه برود.

اما با صراحت باید گفت، یک رژیم دیگر همچون رژیم صهیونیستی وجود دارد که دست به چنین کار‌هایی می‌زند و آن هم عربستان سعودی است.

اکنون در موقعیت گمانه زنی هستیم، اما به زودی علت و عامل انفنجار مهیب در بندر بیروت روشن خواهد شد و حقایق در این باره به دست خواهد آمد.

بر اساس همین گمانه زنی‌ها باید همه احتمالات را نیز در نظر داشت؛ همین احتمالات است که باعث می‌شود تا برای پیگیری چنین اتفاق بزرگی که ده ها کشته و هزاران زخمی برجا گذاشته است، دقت بیشتری صورت بگیرد.

یک احتمال بسیار قوی این است که نقش رژیم صهیونیستی و رژیم سعودی را نباید از قلم انداخت.

اگر انفجار بیروت را یک اقدام خرابکارانه بدانیم، هدف از این اقدام چه بوده است؟

همزمانی استعفای وزیر خارجه لبنان با فشار فرانسه با انفجار مهیب بندر بیروت، اعتراضات گسترده در رژیم صهیونیستی، گسترش جنگ اقتصادی علیه لبنان و... بخشی از احتمالاتی است که انفجار بزرگ بیروت در پی اهداف ذکر شده است.

صهیونیست‌ها پس از انفجار بندر بیروت بی درنگ اعلام کردند کار ما نبود و در باره گمانه زنی علیه این رژیم با احتیاط عمل کنید!

همانگونه که اتهام واهی ترور «رفیق حریری»، نخست وزیر اسبق لبنان به حزب الله زده شد، برخی جریان‌ها و رژیم صهیونیستی، رسانه‌های عربی منطقه، آمریکا و اروپا، به دنبال فضاسازی علیه حزب الله هستند.

چرایی این اتهام نیز روشن است، تنها گروهی که توانسته است مقابل تهدیدات صهیونیست‌ها مقاومت کند و باعث عقب نشینی اسرائیل شود، حزب الله لبنان است.

اقدامات علیه حزب الله از زمانی تشدید شد که کشور‌های اروپایی نیز نام این گروه قانونی در لبنان را در فهرست گروه‌های تروریسم قرار دادند که با استقبال سعودی‌ها و صهیونیست‌ها روبرو شدند و آنها از این اقدام اروپا شادمان شدند.

از سوی دیگر شرایط در اراضی اشغالی بحرانی و ساکنان آن نسبت به وضعیت اقتصادی و اجتماعی معترض هستند و در داخل شهر‌های این رژیم تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو برپاست.

عربستان سعودی نیز در بحران یمن گرفتار شده و از سوی انصارالله و ارتش این کشور ضربات سنگینی را دریافت می‌کند که سعودی‌ها را عاجز کرده است.

یک اقدام مانند انفجار مهیب در بندر بیروت نیاز بود تا اندکی از فشار‌های موجود بر روی صهیونیست‌ها و سعودی‌ها کاسته شود تا نفسی تازه کنند و بحرانی را به یک کشور دیگر که در محور مقاومت قرار دارد، بکشانند.

لبنان با بحران دولت، کرونا و مشکلات اقتصادی شدید روبرو است، فشار هر چه بیشتر بر روی دولتی که با بحران‌های بزرگی مواجه است، بر اساس اهداف تعریف شده در اسرائیل و عربستان، باید باعث کناره گیری دولت شود و آنگاه دولتی که از حمایت سعودی‌ها، آمریکایی‌ها و اروپا برخوردار است بر سر کار می‌آید.

«حسان دیاب» پس از استعفای «سعد حریری» به نخست وزیری لبنان برگزیده شد، دوران نخست وزیر حریری بسیار پرتنش و با حاشیه‌های عجیبی بود، سفر او به عربستان و حبس نخست وزیر لبنان در این کشور، یکی از اتفاقاتی بود که هنوز ابعاد آن کاملاً روشن نشده است.

برخی از کارشناسان بین المللی هم بر این باورند که به فرض صحت رخداد عملیات تروریستی، این حادثه با وجود تکذیب صهیونیست‌ها از سوی آمریکا و اسرائیل انجام شده و به نوعی هشدار به دولت لبنان است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *