صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زندگی یک زندانی "سیا " در جعبه کوچک

۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۷:۲۵
کد خبر: ۶۴۳۶۸
خبرگزاری میزان: اخبار و گزارش های فراوانی از شکنجه بازداشتی های زندان های امنیتی آمریکا و اینکه ماموران زندان های این کشور از انواع روش ها برای شکنجه قربانیان خود استفاده می کنند منتشر شده است. از غرق مصنوعی گرفته تا زخمی کردند آنها توسط سگ های درنده. اما سرگذشت این پاکستانی در بند آمریکایی ها در جعبه کوچک ماجرای دیگری است.

به گزارش ، " محمد شریعه " یکی از زندانیان سابق سازمان جاسوسی آمریکا ( سیا ) در تشریح آنچه برای وی در دوران زندانی بودنش پس از بازداشت گسترده ای که به دنبال حادثه 11 سپتامبر در سال 2001 میلادی رخ داد از زندگی در جعبه کوچک در این زندان سخن به میان آورد.

وی که در سال 2003 میلادی در پاکستان بازداشت شده و به یک زندان مخفی در افغانستان انتقال یافته بود به شبکه " بی بی سی " گفت: در بندی که به سر می بردم دو جعبه بزرگ و کوچک در اتاق شکنجه وجود داشت که مرا داخل جعبه کوچک قرار دادند. وی افزود: نمی توانید تصور کنید که این جعبه چقدر کوچک بود و چطور به زور یک شخص را داخل آن جا می دادند.

در دو طرف جعبه سوراخ هایی تعبیه شده بود که چیزهایی مثل چوب را از میان آنها به داخل فرو می کردند و شخص را شکنجه می کردند. محمد شریعه در تشریح شکنجه هایی که توسط عوامل سیا و امنیتی آمریکا متحمل می شد، ادامه داد:از شیوه موسوم به «غرق مصنوعی» نیز برای شکنجه او استفاده می کردند. در این شیوه شخص را به صورت کنترل شده در حالت غرق شدن در آب قرار می دهند.

بی بی سی نیز درباره اظهارات محمد شریعه از مقامات سیا سوال کرد که این سازمان به آن پاسخی نداد. سیا در دوره ریاست جمهوری جرج دبلیو بوش شیوه های به اصطلاح ارتقا یافته خود در بازجویی ها را دست کم در 11 زندان مخفی در سرتاسر جهان به اجرا گذاشته بود.

در آن زمان در یک رشته یادداشت های قانونی جنجالی وکلای کاخ سفید این شیوه ها را تایید کردند و گفتند این شیوه ها به منزله شکنجه محسوب نمی شوند.

بازی کرونگارد ، مدیر اجرایی سابق سیا، در پاسخ به این سوال که آیا غرق مصنوعی و قرار دادن متهم در جعبه های تنگ و کوچک شکنجه نیست؟ گفت:  این شیوه ها برای این بود که شخص را تا آنجا که امکان دارد در موقعیت عذاب آور قرار دهند. من فکر می کنم بی آنکه بخواهیم وارد بحث معنایی واژه بشویم بتوان گفت که این کار شکنجه محسوب می شود. من مشکلی ندارم که این حرف را بزنم. مقامات قانونی به ما گفته بودند که می توانیم افراد را شکنجه کنیم.»

انتهای پیام//

Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *