نایب رییس انجمن داروسازان تهران: ۱۰ میلیون ماسک تولیدی وزارت صمت به کجا میرود؟
نایب رییس انجمن داروسازان تهران با تاکید بر اینکه "آن نوع از ماسک که در داروخانهها برای عموم مردم قابل عرضه است ماسک سه لایه پرستاری است، اما در تأمین آن دچار مشکل هستیم" تصریح کرد: میزان مصرف روزانه کشور بسیار بیش از آن عددی است که مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت مدعی تولید آن هستند.
وی با تاکید بر اینکه "آن نوع از ماسک که در داروخانهها برای عموم مردم قابل عرضه است ماسک سه لایه پرستاری است، اما در تأمین آن دچار مشکل هستیم" تصریح کرد: میزان مصرف روزانه کشور بسیار بیش از آن عددی است که مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت مدعی تولید آن هستند.
صبور درباره ادعای وزارت صمت مبنی بر اینکه توان تولید روزانه ۱۰ میلیون ماسک در کشور را دارند؛ متذکر شد: آنچه ما در سطح شهر تهران میبینیم، خلاف ادعای وزارت صمت است و نمیدانیم این ۱۰ میلیون ماسک به کجا میرود.
نائب رئیس انجمن داروسازان تهران با بیان این که ساخت ماسک با پارچههای خاصی صورت میگیرد، گفت: نمیتوان از هر پارچهای برای تولید ماسک استاندارد استفاده کرد. در حال حاضر ماسک سه لایه پرستاری با دو روش تولید میشود؛ یک روش فول مکانیزه و تمام پرس است که دست در آن دخیل نیست و دستگاه آن را میسازد.
صبور با اشاره به اینکه "ما در تولید ماسک دستگاهی با محدودیت بسیاری مواجه هستیم"، گفت: به دلیل محدودیت ها، ماسک در اصناف با روش دیگری نیز تولید شد؛ البته هر صنفی مجاز به تولید ماسک نیست و این اصناف ماسک با پارچه استاندارد تولید میکنند. به اینمعنا که در روش دوم که روش ساخت ماسک نیمه صنعتی است، در ساخت ماسکها از دوخت چرخ خیاطی استفاده میشود، یعنی این روش تمام مکانیزه نیست، اما پس از دوخت، ماسکها استریل شده و روانه بازار میشوند.