جنگنده کوثر؛ نقطه آغاز حرکت پرشتاب متخصصان دفاعی کشور
وی افزود: چند کشور معدود در جهان توانایی ساخت هواپیمای جنگنده را دارند و ما در شرایطی به این مهم دست پیدا کردیم که بیش از ۴۰ سال است در صنعت دفاعی با تحریم های ظالمانه دشمنان مواجه هستیم.
مشاور عالی فرمانده نهاجا خاطرنشان کرد: جنگنده کوثر مسلماً نقطه آغاز حرکت پرشتاب متخصصان دفاعی کشور در ساخت سایر هواپیماهای جنگنده در کلاسهای مختلف است.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخشی از سخنرانی روز عید قربان امسال که به صورت تلویزیونی انجام شد، گفتند: «ما احتیاج داشتیم به هواپیمای جت آموزشی در نیروهای مسلح و به ما نمیفروختند، ما آمدیم هواپیمای جت پیشرفته آموزشی کوثر را در داخل تولید کردیم. اگر به ما هواپیمای جت آموزشی می فروختند، ما امروز تولید جت آموزشی کوثر را در داخل نداشتیم».
سیام مردادماه سال ۹۷ با حضور حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهور و امیر سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، از هواپیمای جنگنده کوثر رونمایی شد. هواپیمایی با مأموریت پشتیبانی نزدیک هوایی که به صورت کاملا بومی ساخته شده است. در روز ۵ تیر ماه امسال نیز سه فروند جنگنده کوثر با حضور امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش و محمدباقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه، توسط وزات دفاع به نیروی هوایی ارتش تحویل داده شد.
هواپیمای کوثر یک هواپیمای جنگنده پیشرفته با مأموریت پشتیبانی نزدیک هوایی است که به صورت کاملا بومی ساخته شده است و ایران را در زمره معدود کشورهای دارای فناوری طراحی و ساخت هواپیمای جنگنده با سامانههای اویونیک و کنترل آتش نسل ۴ قرار داده است. «کوثر» در ۲ نوع تک کابین و دو کابین قابل تبدیل خواهد بود که نوع دوکابینه آن علاوه بر قابلیت رزمی، برای آموزش خلبانان در مرحله پیشرفته کاربرد دارد.