صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توضیحات معاون دبیر ستاد حقوق بشر در خصوص برندگان ششمین جایزه حقوق بشر اسلامی

۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۸:۴۴
کد خبر: ۶۴۳۳۵۵
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
معاون بین الملل دبیر ستاد حقوق بشر درباره نحوه انتخاب برندگان جایزه روز حقوق بشر اسلامی، گفت: امسال برندگان حوزه داخلی از میان مدافعان سلامت و کسانی که در زمینه حقوق عامه زحمت می‌کشند و همچنین جهادگران در مبارزه با تروریسم اقتصادی، انتخاب و معرفی خواهند شد.

- سید مجید تفرشی معاون امور بین الملل دبیر ستاد حقوق بشر با حضور در شبکه خبر در خصوص دلیل و اهمیت تدوین اعلامیه حقوق بشر اسلامی از سوی کشور‌های عضو سازمان کنفرانس اسلامی، اظهار داشت: اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال ۱۹۴۸ بعد از جنگ‌های خانمان برانداز دوم جهانی شکل گرفت. اعلامیه‌ای که ادبیات آن توسط دول غربی و یا پیروز در جنگ شکل گرفت و عملا کشور‌های اسلامی در آن نقشی نداشتند.

وی افزود: این اعلامیه ضعف‌های متعددی داشته و دارد. اعلامیه‌ای که به کرامت ذاتی انسانی، رابطه انسان با خدا و معنویات و بحث هایی، چون مبارزه با استعمارگری، حقوق زنان و کودکان بی توجه بوده و انسان را در ظرفیت خارج از منبع وحی مورد شناسایی قرار می‌دهد.

تفرشی تصریح کرد: وزرای خارجه دول عضو سازمان کنفرانس اسلامی در سال ۱۹۹۰ ضمن اجماع در خصوص نقایص اعلامیه جهانی حقوق بشر و با هدف رفع آن مبادرت به تنظیم اعلامیه جدیدی تحت عنوان " اعلامیه حقوق بشر اسلامی" نمودند. اعلامیه‌ای که بعد‌ها به دلیل محل برگزاری به اعلامیه قاهره معروف شد.

وی با اشاره به اینکه پیش از این نیز کشور‌های اسلامی مبادرت به تنظیم دو اعلامیه دیگر یکی در سال ۱۹۷۹ در مکه و دیگری سال ۱۹۸۸در طائف نموده بودند، ادامه داد: اعلامیه قاهره مهمترین سند حقوق بشری ملهم از آموزه‌ها و شریعت اسلام بوده و نماد اراده کشور‌های اسلامی در ضرورت صیانت از ارزش‌های واقعی حقوق بشر در جهان می‌باشد.

معاون دبیر ستاد حقوق بشر، گفت: مخالفت و تعارض اصلی حقوق بشر اسلامی همانا عدم توجه اعلامیه جهانی حقوق بشر به منبع الهی، اخلاق، معنویات، امنیت دینی و فضائل انسانی است. این در حالی است که حقوق بشر اسلامی، کرامت انسانی مطرح بوده و در ذات و ارزش انسان‌ها دیده شده است؛ ظرفیتی که همواره در طول حیات انسان با اوست.

وی تأکید کرد: کشور‌های غربی از اولین روز تصویب اعلامیه حقوق بشر اسلامی شدیدا نسبت به آن معترض بوده و برخی مقامات که دم از آزادی بیان می‌زنند حتی آنرا محکوم کرده اند. در سال ۲۰۰۸ به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و تائید سازمان کنفرانس اسلامی ۱۵ مرداد به عنوان روز " بزرگداشت حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی" تعیین شده فلذا امسال شاهد برگزاری ششمین دوره این مراسم می‌باشیم. سعی کرده ایم به عنوان یکی از اعضای OIC فاکتور‌هایی برای حقوق بشر ارائه دهیم.

تفرشی بیان کرد: سال جاری مدافعان سلامت و مبارزه با کرونا، مدافعین راستین حقوق عامه و جهادگران فعال در عرصه مبارزه با تروریسم اقتصادی در حوزه داخل و فعالین مبارزه با نژاد پرستی، مدافعین حقوق مستضعفان محوریت شهید سردار سلیمانی و کسانی که در مسئولیت پذیری جامعه بین الملل در حوزه مبارزه با کرونا نقش مهمی ایفا کرده اند جملگی مورد توجه کمیته اعطای جایزه قرار خواهند گرفت. شایان ذکر است ذیل فعالین در حوزه مبارزه با تروریسم و دفاع از مستضعفان جایزه ویژه‌ای نیز بعنوان جایزه سپهبد شهید قاسم سلیمانی در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: با توجه به استقبال گسترده اساتید و دانشجویان جایزه‌ای هم برای کسانی که در هفت زمینه حمایت از حقوق عامه، ترویج مبانی حقوق بشر، نقد حقوق بشر سکولار، کووید۱۹ و حق سلامت، تحریم و مقابله با تروریسم اقتصادی، دفاع از حقوق ملت‌ها و مستضعفان و ابعاد ترور شهید سردار سلیمانی دارای تالیفات علمی باشند، تقدیم خواهد شد.

معاون بین الملل دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه حقوق بشر اسلامی دامنه وسیعی داشته و از جنین تا جنازه انسان‌ها را مورد توجه قرار داده افزود: متاسفانه در جهانی زندگی می‌کنیم که اصلی‌ترین تولید کنندگان و صادر کنندگان تسلیحات مرگبار خود را اصلی‌ترین و معتبرترین مدعیان صیانت از حقوق بشر معرفی می‌کنند.

وی ضمن رد ریشه غربی مفهوم و یا واژه حقوق بشر گفت: حقوق بشر در ذات اسلام نهادینه شده و وضعیت فعلی نامناسب آن عمدتا برخاسته از عملکرد ضعیف برخی از کشور‌های اسلامی است.

وی در پایان تصریح کرد: هدف از بزرگداشت این روز در حقیقت احترام به تصمیم اجماعی بیش از ۵۰ کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی بوده و سال ۲۰۰۸ از کلیه اعضا خواسته شده این روز را گرامی بدارند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *