صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تکلیف اروپا هم به زودی روشن می‌شود!

۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۵:۴۲
کد خبر: ۶۴۲۹۷۶
تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران برای آمریکا از ایجاد مجدد تحریم‌های اقتصادی و نفتی از اهمیت بیشتری برخوردار است چرا که توان نظامی جمهوری اسلامی ایران که با وجود تحریم‌های اقتصادی به دست آمده، عامل بازدارنده مهمی در مقابل تهدیدات نظامی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی است.
- آمریکا خود را به آب و آتش می‌زند تا مانع لغو تحریم‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران شود، اما آیا در این راه موفق خواهد شد؟

«برایان هوک» مسئول میز اقدام علیه ایران در چند دوره سفر، به کشور‌ها عربی رفت تا آن‌ها را با سیاست‌های آمریکا در برنامه منع لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران هماهنگ کند.
 
ضعف آمریکا در یارگیری علیه ایران
هر چند کشور‌های عربی همچون عربستان سعودی، امارات و بحرین جایگاهی در معادلات سیاسی جهان ندارند، اما سفر هوک به این کشور‌ها نشان‌دهنده ضعف آمریکا در یارگیری علیه جمهوری اسلامی ایران است.
 
هوک در سفری به اروپا نیز سعی کرد تا سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان را مجاب کند تا آن‌ها نیز با لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران مخالفت کنند.

هماهنگی اروپا با آمریکا در موضع ضدایرانی
سه کشور عضو تروئیکای اروپا تاکنون صراحتاً و رسماً با خواسته آمریکا موافقت نکرده‌اند، اما تلویحاً خواهان افزایش مدت زمان تحریم‌های تسلیحاتی ایران شده‌اند.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا ادعا کرده است که اروپا با آمریکا در جلوگیری از لغو تحریم‌های هسته‌ای ایران هماهنگ و موافق است، ادعایی که می‌تواند آینده روابط سیاسی ایران و اروپا را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

در این میان دو کشور بزرگ و عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل تاکنون با خواسته آمریکا مخالفت کرده‌اند.
 
اعتراض روسیه و چین به سیاست‌های ضدایرانی آمریکا
روسیه و چین که در ماجرای توافق هسته‌ای نیز همچنان خواهان پابرجا ماندن این توافق هستند و نسبت به سیاست آمریکا و اروپا اعتراض دارند، اعتقاد دارند که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل باید در زمان مقرر خود اجرا شود.
 
تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران برای آمریکا از ایجاد مجدد تحریم‌های اقتصادی و نفتی از اهمیت بیشتری برخوردار است چرا که توان نظامی جمهوری اسلامی ایران که با وجود تحریم‌های اقتصادی به دست آمده، عامل بازدارنده مهمی در مقابل تهدیدات نظامی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی است.
 
قدرت‌نمایی ایران در رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۴
هفته گذشته رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۴ در آب‌های خلیج فارس برگزار شد و در این رزمایش نیرو‌های آمریکایی مستقر در منطقه شاهد برگزاری آن بودند و دیدند که چه تجهیزات و تسلیحاتی در این رزمایش به کار گرفته شد.
 
یکی از ویژگی‌های این رزمایش پرتاب موشک بالستیک از عمق زمین که در نوع خود بی‌نظیر و هراس‌انگیز برای دشمنان بود که بازتاب‌های گسترده‌ای در رسانه‌های منطقه و جهان و البته میان کارشناسان نظامی داشت.
 
با وجودی که جمهوری اسلامی ایران درصد زیادی از نیازمندی‌های تسلیحاتی و نظامی خود را در داخل تولید می‌کند و به خودکفایی رسیده است، با این وجود آمریکایی‌ها در پی ادامه تحریم‌های تسلیحاتی ایران هستند.
 
روشن است که در صورت لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران که زمان زیادی هم به اجرای آن باقی نمانده است، می‌تواند تحولی در زمینه فعالیت‌های نظامی و دفاعی ایران ایجاد کند.

افزایش قابلیت‌های نظامی ایران پس از لغو تحریم‌های تسلیحاتی
ایران می‌تواند پس از لغو تحریم‌ها از یک سو به صادرات تسلیحات و تجهیزات نظامی تولید داخل اقدام کند و از سوی دیگر به خرید نیاز‌های نظامی خود از دیگر کشور‌های بپردازد.
 
جمهوری اسلامی ایران پس از لغو تحریم‌ها با خرید هواپیما‌های جنگنده از دیگر کشور‌ها همچون روسیه و چین می‌تواند نیروی هوایی خود را تجهیز و قدرتمندتر کرده که این اتفاق عاملی برای برتری هوایی جمهوری اسلامی ایران در منطقه مقابل نیرو‌های آمریکایی مستقر در منطقه و کشور‌های همسو با آن شود.

آزمون مجدد برای اروپا
هر چند خواسته آمریکا برای جلوگیری از لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران غیرقانونی است و با توجه به این که این کشور رسماً از برجام خارج شده و هیچ حقی در این زمینه ندارد، اما اروپا که ظاهراً در برجام باقی مانده در صورت همراهی با آمریکا در این زمینه، اثبات‌کننده غیر قابل اعتماد بودن این اتحادیه است.

با وجودی که تاکنون نیز اروپا با اجرای نکردن برجام اثبات کرده که غیر قابل اعتماد است، اما این مرحله، مرحله آزمون اروپا می‌تواند باشد.

اگر تاکنون همچنان برخی اعتقاد به روابط با اروپا دارند، حمایت تروئیکای اروپایی از آمریکا در جلوگیری از لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران، روند مناسبات و روابط سیاسی دو طرف را تحت تاثیر قرار خواهد داد و حتی جمهوری اسلامی ایران می‌تواند نسبته به روابط خود با اروپا تجدید نظر کند.
 
اتحادیه اروپا تعهدات خود را در توافق هسته‌ای اجرا نکرده است، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان روز جمعه درباره اروپا فرمودند: «اروپایی‌ها هیچ کاری نکردند، آخرین ابتکار آنان هم بازیچه چرندی به اسم اینستکس بود.»
 
در واقع سخنان رهبر انقلاب درباره اروپا خط مشی سیاسی جمهوری اسلامی ایران با این اتحادیه را روشن می‌کند و وزارت خارجه نیز باید بر این اساس برنامه‌ریزی داشته باشد و در مقابل اقدامات اروپا منفعل عمل نکند.

مذاکره کردن با اروپا، هدر دادن وقت و هزینه است
اروپایی‌ها حتی در جریان شیوع ویروس کرونا، با آمریکا در تحریم تجهیزات و اقلام بهداشتی و پزشکی همراهی کرده‌اند.
با وجود همه آنچه که در طول ۵ سال گذشته، از زمان آغاز اجرای توافق هسته‌ای تاکنون از سوی اروپا دیده شده است، مذاکره کردن با اروپا برای دستیابی به نتیجه مطلوب ایران، هدر دادن وقت و هزینه است. برای اروپا ۵ سال زمان زیادی بود تا بخواهد تعهدات برجامی خود را اجرا کند.

بازیچه چرندی به اسم اینستکس
حضرت آیت الله خامنه‌ای در سخنان روز جمعه فرمودند: «به وعده‌های این و آن هم نباید تکیه کرد. در سال ۹۷ که آمریکا از برجام خارج شده بود، اروپایی‌ها ما را به عقب انداختند و اقتصاد کشور را شرطی کردند. این برای اقتصاد کشور خیلی مضر است. اروپایی‌ها هیچ کاری نکردند. آخرین ابتکار آنان هم بازیچه چرندی به اسم اینستکس بود. خود این یک چیز مضر و غلطی است که این را هم انجام ندادند و نکردند.»
 
در صورت حمایت اروپا از خواسته آمریکا در ادامه تحریم‌های تسلیحاتی ایران، باید در انتظار واکنش جمهوری اسلامی باشند. واکنشی که می‌تواند برای آن‌ها بسیار گران تمام شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *