روایاتی جذاب از زندگی همسران و فرزندان شهید در کتاب «کاغذ‌های خط خطی»

۱۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۴:۳۵
کد خبر: ۶۴۲۹۲۲
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
یک نویسنده کتاب گفت: کتاب «کاغذ‌های خط خطی» شامل ۴ داستان تابلو، دست از آسمان، آدم بزرگ و در انتها کاغذ‌های خط خطی است که نام فصل چهارم یعنی «کاغذ‌های خط خطی»، برای کتاب انتخاب شده است.

حسن احمدی در گفت‌وگو با پیرامون مضمون کتاب «کاغذ‌های خط خطی» گفت: کتاب «کاغذ‌های خط خطی» مجموعه‌ای از چند داستان پیرامون هشت سال دفاع مقدس است، این داستان‌ها که از عنصر خیال الهام گرفته به بخش‌هایی از رویداد‌های هشت سال دفاع مقدس می‌پردازد.

وی در همین راستا ادامه داد: کتاب «کاغذ‌های خط خطی» شامل ۴ داستان تابلو، دست از آسمان، آدم بزرگ و در انتها کاغذ‌های خط خطی است که نام فصل چهارم یعنی «کاغذ‌های خط خطی»، برای کتاب انتخاب شده است.

احمدی نوع نگارش کتاب «کاغذ‌های خط خطی» را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: داستان کتاب «کاغذ‌های خط خطی» نوعی نگاه فانتزی تخیلی همراه با احساس را در مخاطب ایجاد می‌کند، نگاهی به رویداد‌های هشت سال دفاع مقدس که تعدادی از آن‌ها الهام گرفته از برخی از افراد و اطرافیانم هستند که در جبهه حضور داشته‌ و نقشی اثربخش در دفاع از میهن را داشتند.

روایاتی جذای از زندگی چند شهید در کتاب «کاغذ‌های خط خطی»

این نویسنده کتاب در همین راستا ابراز کرد: تلاش من در هنگام نوشتن این ۴ داستان بر این امر استوار بود که بتوانم در قصه نوعی جذابیت ایجاد کنم در حقیقت کششی که سبب شود مخاطبان تا انتهای داستان کتاب را با هیجان مطالعه کنند. من در نوشتن کتابهایم تلاش دارم تا روشی را در پیش بگیرم که سوژه هیجان انگیز و جذاب به نظر برسد تا بتوانم ارتباط قوی‌تری با مخاطب برقرار کنم.

نویسنده کتاب «باد سرخ» به داستان کتاب «کاغذ‌های خط خطی» اشاره و ابراز کرد: در داستان کاغذ‌های خط خطی قصه دختر کوچکی بیان شده که هنوز مدرسه نمی‌رود پدر او به جبهه رفته است، دختر کوچک برای اینکه دلتنگی برای پدرش را به او نشان دهد نقاشی‌های متعدد کودکانه‌ای را در کاغذ‌ می‌کشد و از مادرش می‌خواهد تا آن‌ها را برای پدرش ارسال کند و حتی در برخی موارد خودش نیز همراه مادر پایه صندوق پستی می‌رود تا نامه را برای پدرش ارسال کند. پدر نیز عاشقانه نامه‌ها را می‌بیند و همانند دخترش با همان خط‌های کج و ماوج برای او پیام ارسال می‌کند این ارتباط بسیار قوی است و دخترک دائماً منتظر جواب‌های پدرش است، داستان روندی شاعرانه و در عین حال بسیار جذاب دارد و هنگامی که مخاطب می‌خواند به آن گرایش پیدا می‌کند.

وی به داستان «تابلو» در کتاب «کاغذ‌های خط خطی» اشاره و ابراز کرد: مضمون داستان «تابلو» حول محور همسر یک شهید رقم زده شده است. همسر این بانو یک نقاش بوده و با شروع حمله رژیم بعثی عراق به جبهه رفته و در آنجا به شهادت رسیده است، این بانو با علم بر اینکه همسرش به شهادت رسیده است هر روز به کارگاه نقاشی همسرش سر می‌زند و هر بار شاهد تکمیل شدن بومی نیمه کاره است که همسرش هنگام رفتن زمانی برای ِاتمام آن نداشت، این روند ادامه پیدا می‌کند تا روزی که زن شهید احساس می‌کند که به زودی تابلو به پایان خواهد رسید و برای اینکه همواره شاهد نقاشی همسرش باشد بوم دیگری را تهیه کرده و در کناربوم نیمه کاره اولیه قرار می‌دهد.

وی در همین راستا ادامه داد: همسر این شهید تصمیم می‌گیرد تا شب را در همان کارگاه نقاشی همسر شهیدش بگذراند لذا وسایل لازم را با خود به آنجا می‌برد نیمه‌های شب احساس می‌کند که خستگی شدیدی او را در بر گرفته برای غلبه بر این خستگی تصمیم می‌گیرد تا نماز بخواند در بین نمازش برای ثانیه‌های خیلی کوتاه به خواب می‌رود و در همین اَثناء شهید نقاشی را به پایان نزدیک می‌کند امضای این نقاشی و تکمیل شدن بوم دوم خود داستانی جذاب است که خواننده می‌تواند با خواندن آن لذت کافی را کسب کند.

احمدی به داستان «دستی از آسمان» در کتاب «کاغذ‌های خط خطی» اشاره و اظهار کرد: داستان دستی از آسمان را از زندگی یکی از دوستان شهیدم الهام گرفتم، در این داستان فردی معلول است که با کمک برادرش زندگی او با دشواری‌های متعددی روبرو شده است، معلولیت تا حدودی او را محدود کرده است او در حوزه هنری به نقاشی می‌پردازد تنها کسی که یار و یاور اوست و به او کمک فراوانی می‌کند تنها برادرش است که او نیز علاقه وافری به حضور در جبهه دارد علاقه برادر سبب می‌شود تا کاراکتر اول داستان رضایت خود برای رفتن برادرش به جبهه را اعلام کند، وقتی برادرش به جبهه می‌رود تنها چیزی که از او باز می‌گردد خبر شهادتش است این اتفاقی ناگوار است، اما از آنجا که خداوند همواره یار و یاور بندگانش است فرشته‌ای در قالب یک زن و همسر در کنار این معلول قرار می‌گیرد، اما این زن راز‌هایی را در خود نهفته دارد که معلول داستان را به یاد برادر شهیدش می‌اندازد این داستان نیز در نوع خود جذاب و خواندنی است.

وی علت نامگذاری کتاب با عنوان «نقاشی‌های خط خطی» را مورد بررسی قرار داد و افزود: از آنجا که کتاب مجموعه‌ای از چند داستان است و من به داستان نقاشی‌های خط خطی علاقه خاص و ویژه‌ای پیدا کرده بودم لذا نام کتاب را برگرفته از آخرین فصل کتاب که با عنوان نقاشی‌های خطی است قرار دادم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *