صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

در چه مواردی باید به پلیس آگاهی مراجعه کرد/ هیچ مأموری نمی‌تواند پرونده سامانه ۱۱۰ را مختومه کند

۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۳:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۴۲۸۰۲
تعداد نظرات: ۲ دیدگاه
به گفته رییس پلیس آگاهی پایتخت، تنها جرائم خُرد در کلانتری ها بررسی می شوند و عمده جرائم مانند انواع سرقت های مسلحانه، قتل و آدم ربایی در ادارات پلیس آگاهی پیگیری می شوند.

- مبینا آقاخانی: سردار علیرضا لطفی در حاشیه بازدید از بازدید کرد.

گفت: پلیس آگاهی یکی از عملیاتی‌ترین پلیس‌های تخصصی کشور بوده و مهم‌ترین ماموریت پلیس آگاهی، کشف جرم و مقابله با مجرمین است.

وی افزود: پلیس آگاهی، پلیسی فنی، علمی و دارای خبره‌ترین کارآگاهان است. همچنین پلیس آگاهی تهران بزرگ، دارای بخش‌های مهمی است که حتی در سایر استان‌ها نیز این تقسیم بندی وجود ندارد.

رییس پلیس آگاهی پایتخت درباره معاونت مبارزه با سرقت ادامه داد: در آگاهی پایتخت، بر خلاف سایر استان ها، دو معاونت مقابله با سرقت داریم. یکی از معاونت‌ها فقط به سرقت وسایل نقلیه اعم از خودرو، موتورسیکلت، لوازم و قطعات و معاونت دیگر به سایر سرقت‌ها می‌پردازد.

این مقام ارشد انتظامی اظهار کرد: یکی از عمده‌ترین دلایل رجوع مردم به پلیس آگاهی، انواع سرقت‌ها است که توسط این پلیس مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سردار لطفی در پاسخ به این سوال که چه تفاوتی بین کلانتری‌های پلیس پیشگیری و ادارات پلیس آگاهی وجود دارد، گفت: یک نوع تقسیم کار فی مابین پلیس آگاهی و پلیس پیشگیری وجود دارد. به این معنا که ۷ جرم خُرد مانند سرقت دوچرخه، انباری منازل و کِش روی از مغازه‌ها در کلانتری‌ها پیگیری می‌شود و مابقی جرائم به پلیس آگاهی ارجاع داده می‌شوند.

وقتی با ۱۱۰ تماس میگیریم چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

وی درباره راه اندازی سامانه ۱۱۰ افزود: هنگامی که شهروندان مورد سرقت قرار می‌گیرند، در اولین اقدام با سامانه ۱۱۰ پلیس تماس میگیرند. این مسئله باعث ایجاد یک پرونده مشخص در همان زمان تماس می‌شود، پرونده‌ای که توسط هیچ ماموری قابل بسته شدن نیست.

رییس پلیس آگاهی پایتخت با بیان اینکه راه اندازی این سامانه باعث شکل گیری انقلابی در پیگیری جرائم سرقت رخ داد، ادامه داد: پس از تماس، در عمده سرقت ها، یک مامور موتور سوار به محل حادثه اعزام می‌شود و گزارش اولیه را تنظیم می‌شود. یک بخش از این گزارش به شهروند و بخش دیگر به مرکز پلیس مربوطه ارسال می‌شود. سپس با توجه به نوع جرم، شاکی به پلیس تخصصی مربوطه ارجاع داده می‌شود.

این مقام ارشد انتظامی در ادامه با اشاره به معاونت مبارزه جرائم جنایی اظهار کرد: تمام جرائم جنایی از جمله قتل، آدم ربایی، تجاوز، حریق عمدی و سرقت مسلحانه بلااستثنا در پلیس آگاهی مورد بررسی قرار می‌گیرند. همچنین عنوان دیگری به نام «فِقدان» در پلیس آگاهی مورد بررسی قرار می‌گیرد که به گمشدن کودکان، سالمندان و افرادی که خانه خود را ترک کرده اند، می‌پردازد.

سردار لطفی با اشاره به معاونت مبارزه با جعل و کلاهبرداری گفت: دو اداره ویژه مبارزه با جعل و کلاهبرداری در پلیس آگاهی فعال هستند که اخیرا این جرائم باعث افزایش مراجعه شهروندان به پلیس آگاهی شده اند. کلاهبرداری‌های اینترنتی در این روز‌ها بسیاری قربانی می‌گیرد که نیازمند توجه هرچه بیشتر مردم است.

وی درباره مرکز تشخیص هویت پلیس آگاهی افزود: این مرکزعلمی، روزانه مراجعین بسیاری دارد و در سطح شهر ۶ آزمایشگاه بزرگ با کاراگاه و پزشکان خبره در حال خدمترسانی به مراجعین هستند. به عنوان مثال، بخش گواهی سوپیشینه یکی از کارکرد‌ها این مرکز است که روزانه صد‌ها استعلام افراد، ادارات و شرکت‌های مختلف را پاسخ می‌دهد.

زندانیان مرخصی رفته در رصد پلیس هستند

رییس پلیس آگاهی پایتخت ادامه داد: همانند سایر دستگاه ها، نیروی انسانی مهم‌ترین سرمایه پلیس آگاهی است و شیوع ویروس کرونا در کشور باعث ایجاد خلل‌هایی شد، اما نوع کار پلیس به منظور ایجاد امنیت و مبارزه با مجرمان به نحوی است که تعطیل بردار نیست و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، به کار خود ادامه دادیم.

این مقام ارشد انتظامی اظهار کرد: حتی یک دقیقه هم، کار ما تعطیل نشد و تلاش کردیم با رعایت پروتکل ها، به کار خود ادامه دهیم. به عنوان مثال در مقابل در تمامی مراکز تب سنجی انجام و استفاده از ماسک اجباری شد. همچنین تمام بازداشتگاه‌ها و ادارت ما ضدعفونی شدند.

سردار لطفی گفت: در سال جاری، ۴۹۶ نفر از مجرمان، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، توسط پلیس آگاهی پایتخت دستگیر شده اند به طوریکه ۱۰۱ باند متلاشی شد.

وی افزود: در ایام شیوع ویروس کرونا، عده‌ای از زندانیان به مرخصی رفتند تا در این زمان بحرانی در کنار خانواده هایشان باشند، اما با هماهنگی‌های صورت گرفته بین دستگاه قضا و پلیس آگاهی پایتخت، تمام این زندانیان که در تهران اقامت داشتند، تحت کنترل پلیس قرار دارند تا جرم دیگری انجام ندهند.

رییس پلیس آگاهی پایتخت در پاسخ به این سوال که چه تعداد از نیرو‌های پلیس آگاهی در تهران به کرونا مبتلا شده اند، ادامه داد: من در این باره آماری ندارم، اما اطلاع دارم که تعدادی از ماموران ما به این ویروس مبتلا شدند، اما مورد حاد و بستری نداشتیم و حال آن‌ها رو به بهبودی است.


برچسب ها: سرقت پلیس آگاهی

نظرات بینندگان
اهورا میرزاخانلری
|
|
۰۵:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۹
سلام مدارک من سرقت شده المثنی هم آمده
باهاش دسته چک گرفتن و هنوز دارن کار انجام میدن
سلمان فراهانی راد
|
|
۲۲:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۸
سلام ودرود و خسته نباشید خدمت همه نیروهای نظامی وانتظامی و مخصوصا پرسنل زحمت کش و خدوم نیروی انتظامی .
زحمات شبانه روزی شما برهیچ کس پوشیده نیست .تنها ما میتوانیم با رعایت مراتب امنیتی و قوانین دراجتماع قدردان زحمات شما باشیم.اجرهمه شما پرسنل زحمت کش با اباعبدالله الحسین ع
دعای خیر همه خانوادها بدرقه راهتان است و امنیت واسایش امروز مان را مدیون ازخودگذشتی های شما سربازان راستین امام زمان عج میدانیم
سرافراز و پیروز وسلامت باشید
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *