سکوت بردهها علیرضا کوشک جلالی منتشر شد/رونمایی از پوستر نمایش «الف کاف شین»
- تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالنهای نمایش بودند اما تماشاخانههای تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان مخاطبان باشند.
در این میان بسیاری از کارگردانان مطرح تئاتر از اجرا سر باز زدند، بسیاری از اجراهای مطرح و برخی دیگر از اجراهایی که از حضور بازیگران چهره و سلبریتیها بهره میبردند ادامه کار خود را به بعد از پایان بیماری کرونا منتقل کردند اما در این میان برخی از کارگردانان جوان فرصت را غنیمت شمرده و آثار خود را روی صحنه بردند.
دلیل حضور برخی جوانان در عرصه تئاتر بیشتر این بود که شاید آنها در زمان عادی و طبیعی این هنر هیچگاه امکان دسترسی به برخی سالنهای تئاتر را نداشتند اما با شیوع بیماری کرونا و خالی ماندن بسیاری از تماشاخانهها می توانستند در سالنهایی که برایشان آرزو شده بود اجرا داشته باشند.
به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی به معرفی برخی از آثار روی صحنه تئاتر پرداخته است، آثاری که این شبها هر چند به سختی و با مخاطب کم اما روی صحنه می روند.
۱۵ مرداد ماه، اخرین مهلت ارسال چکیده مقالات سمینارپژوهشی تئاترمقاومت
مدیر بخش سمینار پژوهشی تئاتر مقاومت، از تمدید مهلت ارسال مقالات سمینار پژوهشی تئاتر مقاومت تا 15 مرداد ماه خبر داد.
جهانشیر یاراحمدی دبیر هفتمین سمینار پژوهشی تئاتر مقاومت گفت: آخرین مهلت دریافت چکیده مقالات پژوهشی طبق فراخوان دهم مردادماه ۹۹ بوده و بنا به درخواست های مکرراساتید و پژوهشگران و اصحاب قلم تا 15 مرداد ماه تمدید شد تا پژوهشگران فرصت مناسبی برای نگارش مقالات خود داشته باشند. بنابراین از همۀ پژوهشگران و اصحاب قلم و اندیشه دعوت میکنم تا چکیده مقالات خود را نهایتا تا پایان وقت اداری 15مردادماه ۹۹ از طریق سامانۀ هفدهمین جشنوارۀ سراسری تئاتر مقاومت به نشانی rtfestival.ir ثبت و ارسال نمایند.
یاراحمدی در مورد اهمیت پژوهش در حوزۀ تئاتر مقاومت گفت: پژوهش بهطور کلی در همۀ هنرها ارزش و اهمیت ویژهای دارد؛ اما بهگمانم در تئاتر مقاومت به دلایل متعدد این اهمیت خاصتر است؛ چرا که پژوهشگران میتوانند با پژوهشهای کاربردی خود، مسیر رو به جلوی اینگونۀ تئاتری را روشن کنند.
وی در ادامه افزود: پژوهش میتواند با آسیبشناسیِ مسیر تجربه شده در دورههای گذشته، ما را برای قدم گذاشتن در مسیر نو آگاه کند؛ همانگونه که توانایی افزودن ظرفیتهای مهمی به حوزۀ عملی تئاتر را دارد که نقطۀ عطف این ظرفیتها میتواند اقتباس از آثار مکتوب (خاطرات، داستانها، رمانها و...) برای نمایشنامهنویسی باشد.
یاراحمدی دربارۀ پژوهشگران این عرصه نیز گفت: حوزۀ پژوهش، علاقهمندان خاصتری نسبت به سایر حوزههای عملی در تئاتر دارد که قطعا محدودتر هستند. اما امیدوارم در این فرصت ایجاد شده در روزگار اکنون که همۀ ما از کار اجرایی ماندهایم، روی امور مهمی همچون مطالعه و پژوهش مکث کنیم تا بتوانیم کارهای پرمغزتری برای تئاتر کشور ارائه دهیم.
امیدوارم نسلی جدید به حوزۀ پژوهشهای تئاتری ورود پیدا کنند و در آینده هر گروه تئاتری حداقل یک پژوهشگر را همواره در کنار خود داشته باشد.
هفتمین سمینار پژوهشی تئاتر مقاومت با محورهای بررسی گسترۀ مقاومت در ادبیات نمایشی ایران، مطالعات مستندنگاری تئاتر مقاومت در ایران، رابطۀ نهاد تئاتر و انقلاب و تاثیر این دو بر هم، مطالعات بینارشتهای ادبیات مقاومت، مطالعۀ مفهوم مقاومت در ادبیات نمایشی جهان، بررسی تطبیقی ادبیات نمایشی ایران و جهان با تمرکز بر مضمون مقاومت، تاثیر جشنوارههای تئاتری بر جریانسازی تئاتر مقاومت، گسترۀ توجه جشنوارهها به موضوع و مفهوم تئاتر مقاومت، ضرورت بازنگری در سیاستها و اهداف جشنواره، آسیبشناسی تئاتر مقاومت و بررسی راهکارهای گسترۀ فرهنگسازی مفهوم مقاومت با نهاد تئاتر، پاییز سال جاری و همزمان با هفدهمین جشنوارۀ سراسری تئاتر مقاومت برگزار خواهد شد.
هفدهمین جشنوارۀ سراسری تئاتر مقاومت به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و با دبیری حمید نیلی، آذرماه سال جاری برگزار خواهد شد.
سکوت بردهها علیرضا کوشک جلالی منتشر شد
نمایشنامه "سکوت بردهها" نوشته علیرضا کوشک جلالی نویسنده، کارگردان و مترجم ساکن آلمان، توسط نشر افراز منتشر شد.
پشت جلد این کتاب آمده است:
لیلا: تهدیدش کن.
امیر: نه.
لیلا: خب، اون وظیفهی تاریخی منه و اینم وظیفهی تاریخی توئه. یه چیز میکشی رو سرت که لو نری.
چنگیز: من یه کلاه کاسکت دارم.
لیلا: اون باید بفهمه که چنگیز تنها نیست... یه خانواده داره... یه قوم پشت سرشه...
امیر: قوم... قوم چنگیز...
لیلا: ببین من از کار چنگیز متنفرم... از خودش متنفرم...
چنگیز: منم از خودم متنفرم.
لیلا: همش دردسر. تمام بدنم داره میلرزه. اون به خاطر تو دست به این کار کثیف زد. ببینم اونی که لت و پارهاش کردی یکی از همون بچهها بود که به امیر حمله کردن؟
چنگیز: آره.
لیلا: مطمئنی؟
چنگیز: اعتراف کرد.
امیر: زیر شکنجه؟
چنگیز: اعتراف کرد.
علیرضا کوشک جلالی برنده جایزه افتخاری شهر کلن- آلمان در سال ۲۰۱۶ و عضو دائمی هیئت ژوری انتخاب بهترین شخصیت تئاتری سال در شهر کلن آلمان است. او دارای مدرک درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و از سال ۱۳۶۳ به عنوان عضو کانون کارگردانهای آلمان و ایران در آلمان مشغول کار است. این نویسنده و کارگردان بیشتر به زبان آلمانی مینویسد و با هنرپیشگان آلمانی کار میکند.
«در مهمانی بالماسکه تنها گربه پوشها اسم شب را میدانند»
در معرفی این کتاب که از سوی انتشارات نمایش منتشر شده آمده است: غزل، دانشجوی دکترای فلسفه، پس از دیدن وقایعی که خاطرهای تکاندهنده از دوران کودکیاش را برایش زنده کرده است و در راستای تحقیقاتش درباره گذشته خود و افراد خانواده مادریاش، درمییابد آنها بر خلاف ظاهر بسیار موجهشان، گردانندگان باندهای تبهکاری هستند که حتی شوهر یکی از خالههایش از این اقدامات بیخبر است و اکنون که غزل این اطلاعات را به دست آورده، جان او و دیگران در معرض خطر است.
شقایق مدی در مقطع کارشناسی ادبیات نمایشی و کارشناسی ارشد کارگردانی فارغالتحصیل شده است. او در سال ۸۲ در مسابقه داستاننویسی علمی تخیلی از انجمن فیزیک لوح تقدیر بهترین داستان را دریافت کرده و از سال ۹۰ نوشتن نمایشنامه برای رادیو را شروع کرده است. آخرین نمایشنامهای که برای رادیو نوشته یک نمایشنامه ۱۰ قسمتی به نام «گدایان محبت» بود که به کارگردانی صدرالدین شجره از رادیو نمایش پخش شد.
رونمایی از پوستر نمایش «الف کاف شین»
نمایش "الف کاف شین" به نویسندگی و کارگردانی روزبه حسینی از جمله نمایشهایی بود که اسفند ماه سال گذشته با شیوع ویروس کرونا بعد از چند روز اجرا متوقف شد، اما حالا با گذشت پنج ماه از شیوع این ویروس مهلک، از روز یکشنبه ۱۲ مرداد ماه و همزمان با رونمایی از پوستر نمایش هر شب ساعت ۲۱ در عمارت روبرو اجرا میشود.
بر اساس این گزارش، عوامل این نمایش عبارتند از:
بازیگران: سیما شکری، نازنین زنگنه و زهرا صحبتی، دستیار کارگردان: مریم خدمتی، مدیر هماهنگی: مریم پابرجا، منشی صحنه: نیره غفاری، مدیر صحنه: علیرضا محمدی، عکاسان: سید ضیاالدین دری، محمد گل محمدی و نسترن خدا دوست.
گفتنی است علاقمندان برای تهیه بلیت این نمایش میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند. این نمایش با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با الزام استفاده از ماسک به روی صحنه میرود.