صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قیمت هر کیلو زعفران چقدر است؟

۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۶:۱۵
کد خبر: ۶۴۲۶۸۸
نایب رییس شورای ملی زعفران گفت: قیمت هر کیلو زعفران بیش از ۶ میلیون تا ۱۲ میلیون تومان است.

- باشگاه خبرنگاران نوشت: غلامرضا میری با اشاره به اینکه بازار زعفران در رکود به سر می‌برد، اظهار کرد: هم اکنون حداقل نرخ هر کیلو زعفران ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و حداکثر ۱۲ میلیون تومان است.

او با اشاره به اینکه صادرات زعفران همانند سال گذشته نیست، افزود: با توجه به گسترش ویروس کرونا، بازار داخلی زعفران به سبب شرایط اقتصادی مردم تعریفی ندارد، چرا که مردم کالا‌های اولویت دار در سبد مصرفی خود قرار می‌دهند.

میری با اشاره به اینکه صادرات زعفران به شکل روتین در حال انجام است، بیان کرد: با توجه به آنکه صادرکنندگان موظف به بازگشت ارز به سامانه نیما هستند، از این رو به سبب اختلاف نرخ ارز نیما با بازار، سودی در فروش نصیب صادرکننده نمی‌شود.

نایب رئیس شورای ملی زعفران ادامه داد: با توجه به اختلاف نرخ ارز نیما با بازار آزاد، صادرکننده بابت هر کیلو زعفران ۸ میلیون تومان پرداخت می‌کند که با تعدیل این نرخ به ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده، در حالی که چنین سودی در فروش نصیب صادرکننده نشده است.

به گفته او، در شرایط فعلی پیشنهاد اتحادیه صادرکنندگان این است که تجدید نظری در تفاوت نرخ ارز ایجاد شود تا صادرات رشد کند.

میری درباره آینده بازار زعفران بیان کرد: با وجود آنکه کمتر از ۷۰ روز تا برداشت محصول زمان باقی است، انتظار می‌رود که با رونق بازار قیمت زعفران به نرخ تمام شده تولید نزدیک شود، چرا که با وضعیت فعلی قیمت‌ها مقرون به صرفه نیست.

نایب رئیس شورای ملی زعفران در پایان با اشاره به اینکه آینده تولید زعفران در معرض خطر است، تصریح کرد: با وجود افزایش هزینه ۳ تا ۴ برابری تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل، قیمت زعفران نه تنها افزایشی نداشته بلکه کاهش یافته است که با استمرار این روند بزرگترین تولیدکننده زعفران جایگاه خود را در بازار‌های هدف از دست می‌دهد، ضمن آنکه ۱۵۷ هزار خانوار که امکان کشت دیگر محصولات را در زمین خود ندارند، منبع درآمدشان را از دست می‌دهند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *