صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روایتی جذاب از هم‌نفس شهید همت و همرزم سپهبد شهید قاسم سلیمانی در یک کتاب

۱۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۰:۰۲
کد خبر: ۶۴۲۶۱۰
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
یک نویسنده کتاب گفت‌: آشنایی شهید سعید مهتدی با شهید همت و انس این دو نفر با یکدیگر سبب شده بود تا شهید همت از وی به عنوان «هم نفس» یاد کند، شهید سعید مهتدی فردی خود ساخته بود و این ویژگی خاص از وی شخصیتی ارزشمند ساخته بود.

حسن شکری در گفت‌وگو با پیرامون مضمون کتاب کتاب «هم نفس» گفت: کتاب «هم‌نفس» روایتی از زندگی شهید سعید مهتدی است، وی معلمی مهربان بود که با شروع جنگ تحمیلی علیه ایران به منظور دفاع از کشور به عضویت «لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله(ص)» در آمد و سلحشورانه در مقابل دشمن ایستاد.

وی به بخش‌هایی از کتاب «هم نفس» اشاره و ابراز کرد: در این کتاب شهید سعید مهتدی فرمانده اطلاعات همراه با شهید سعید سلیمانی که فرمانده عملیات «لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله(ص)» در هشت سال دفاع مقدس بود نقش آفرینی می‌کند. این دو شهید تا زمان عملیات کربلای یک در مهران همراه هم بودند، اما شهید سعید مهتدی به علت مجروحیت شدید دو سال از حضور در جبهه‌های حق علیه باطل دور می‌شود.

شکری به جذابترین بخش‌های کتاب «هم نفس» پرداخت و بیان کرد: شهید سعید مهتدی پس از بهبودی از مجروحیت به قرارگاه حمزه رفته و با شهید احمد کاظمی آشنا شده و در جبهه‌های کردستان به مبارزه با رژیم بعثی عراق می‌پردازد. این شهید بزرگوار در طی حضورش در هشت سال دفاع مقدس یکی از فرماندهان اثر گذار بر روند تحولات جنگ تحمیلی محسوب می‌شود. دفاع جانانه شهید سعید مهتدی پیروز‌ی‌های بی‌شمار و ارزشمندی را برای کشور به ارمغان می‌آورد.

وی به هم رزم بودن شهید سعید مهتدی با سپهبد شهید قاسم سلیمانی اشاره و ابراز کرد: شهید سعید مهتدی پس از پایان هشت سال دفاع مقدس به مدت سه سال همراه با سپهبد شهید قاسم سلیمانی فرمانده عملیات سپاه لبنان، نقش بسزایی در عقب نشینی مفتضحانه رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان دارد. وی پس از آن فرمانده «لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله(ص)» شد و ۱۹ دی ۱۳۸۴ هنگامی که با یک هواپیمای فالکون ۲۰ متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در راه ارومیه بود، سقوط کرد و به همراه تعدادی از مقامات ارشد سپاه به شهادت رسید.

شکری به سخنرانی‌های سپهبد شهید قاسم سلیمانی که در کتاب «هم نفس» پیرامون شهید سعید مهتدی گنجانده شده اشاره و اظهار کرد: در کتاب «هم نفس» از سخنرانی‌ها و خاطرات سپهبد شهید قاسم سلیمانی پیرامون شهید سعید مهتدی استفاده شده است. این شهید بزرگوار یکی از شهیدان گران‌مایه لشکر اسلام بود و در طی عمر گرانقدر خود فعالیت‌ها و خدمات فراوانی را به کشور و مسلمانان داد.

وی در مورد علل نامگذاری کتاب «هم‌نفس» تاکید کرد: آشنایی شهید سعید مهتدی با شهید همت و انس این دو نفر با یکدیگر سبب شده بود تا شهید همت از وی به عنوان «هم نفس» یاد کند، شهید سعید مهتدی فردی خود ساخته بود و این ویژگی خاص از وی شخصیتی ارزشمند ساخته بود، لذا این بارزه شخصیتی که در تمام بخش‌های زندگیش به اجرا در آمده را می‌توان به عنوان الگویی ارزشمند برای جوانان امروز دانست، تلاش برای به دست آوردن شخصیت خود ساخته پیام ارزشمند کتاب «هم نفس» است.

شکری شیوه نگارش کتاب «هم‌نفس» را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: کتاب «هم‌نفس» به شیوه مستند داستانی، زندگی شهید سعید مهتدی از تولد تا زمان شهادت به رشته تحریر در آمده است. سرگذشت‌نامه شهید سعید مهتدی به تحقیق شمسا سبزیان و معصومه زهراکار جمع آوری شده و در قالب ۱۷ فصل به مخاطبان عرضه شده است.

بنا بر این گزارش در قسمتی از کتاب «هم‌نفس» به روایت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی می‌خوانیم: شهید مهتدی جزو استخوان‌بندی اصلی لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله بود و این لشکر صدقه‌ی جاریه شهید مهتدی است. فاصله بین رهبران جهاد ما مثل شهید مهتدی، همت، خرازی، باکری، بابایی، شهید بزرگوار صیادشیرازی با مجاهدین امروز دنیا خیلی زیاد است. خیلی زیاد است تا این‌ها به مقام آن‌ها برسند. شهید مهتدی همه نوجوانی و جوانی‌اش را در جنگ سپری کرد و بیست سال شهید ماند تا سال ۸۴ که شهید شد. انسان‌هایی که در جامعه به کمال و ارزش والایی می‌رسند واقعاً خلأ وجود این‌ها به سادگی قابل پر کردن نیست. بخشی از شهدا وجودشان یک وجود ملی است. تأثیر حرراتشان بر یک کشور است. طایفه‌ای و شهری نیست.

انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *