صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کلام مقام معظم رهبری قطعا فصل الخطاب همه مداحان خواهد بود/ضرورت برگزاری عزاداری با توجه به پروتکل‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا

۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۲:۴۷
کد خبر: ۶۴۲۵۶۰
رهبر معظم انقلاب در سخنرانی زنده تلویزیونی به مناسبت روز عید قربان در رابطه با عزاداری‌های ماه محرم فرمودند: همه سوگواران حسینی، هیات‌ها و مداحان موظفند به هرچه ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام می‌کند عمل کنند، زیرا موضوع بسیار مهم است.

 - رهبر معظم انقلاب در سخنرانی زنده تلویزیونی به مناسبت روز عید قربان در رابطه با عزاداری‌های ماه محرم فرمودند: همه سوگواران حسینی، هیات‌ها و مداحان موظفند به هرچه ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام می‌کند عمل کنند، زیرا موضوع بسیار مهم است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: بنده هر چه آن‌ها لازم بدانند مراعات خواهم کرد. توصیه و تاکید من به همه عزاداران، هیات، منبری‌ها و مداحان نیز این است که ضوابط ستاد ملی کرونا باید رعایت شود، چرا که اگر همین مقدار مراقبت و کنترل هم سست شود، فاجعه‌ای بزرگ پدید خواهد آمد. بنده هر چه آن‌ها لازم بدانند مراعات خواهم کرد. توصیه و تاکید من به همه عزاداران، هیئات، منبری‌ها و مداحان نیز این است که ضوابط ستاد ملی کرونا باید رعایت شود، چرا که اگر همین مقدار مراقبت و کنترل هم سست شود، فاجعه‌ای بزرگ پدید خواهد آمد.

***کلام مقام معظم رهبری قطعا فصل الخطاب همه ما خواهد بود

یدالله بهتاش در گفت‌وگو با پیرامون تاکیدات مقام معظم رهبری برای پیروی از دستورات ستاد مبارزه با کرونا در ایام ماه محرم گفت: کلام مقام معظم رهبری قطعا فصل الخطاب همه ما خواهد بود لذا ما نیز مجالس عزاداری «امام حسین (ع)» در قالب پروتکل‌های بهداشتی باید برگزاری کنیم.

وی در همین راستا تاکید کرد: مقام معظم رهبری علاوه بر اینکه رهبر ما محسوب می‌شوند یک مرجع تقلید هم هستند، بنابراین حکم ایشان برترین دستور برای زندگی و جامعه ما محسوب می‌شود از سوی دیگر هدف ما از برگزاری عزاداری‌های ماه محرم عرض ارادت به ساحت مقدس «سید الشهدا (ع)» است و این مهم می‌تواند به اشکال متعدد و در قالب پروتکل‌های بهداشتی شکل بگیرد.

بهتاش در مورد برگزاری مراسم عزاداری «امام حسین (ع)» ابراز کرد: برگزاری مراسم عزاداری در خانه‌ها هم همانند گذشته و در قالب روضه یکی از رویکرد‌هایی است که می‌تواند در ماه محرم امسال مد نظر قرار بگیرد، از سوی دیگر خانواده‌ها می‌توانند دور هم جمع شوند با بیان مسئله و ذکر احادیث و روضه از «امام حسین (ع)» به عزاداری بپردازند این نوع عزاداری تاثیرات خاص خود را دارد.

وی نقش روضه‌های خانگی را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: روضه‌های خانگی چون در جمع خانواده برگزار می‌شود و کودکان و نوجوانان نیز در آن حضور می‌یایند تاثیرات پر رنگ‌تری را بر جامعه خواهد داشت و این بسیار ارزنده و ارزشمند است، باید توجه داشت که عرض ارادت نسبت به «امام حسین (ع)» تنها به برگزاری مجالس در تکیه‌ها و حسینه‌ها ختم نمی‌شود بلکه می‌توان آن را به شیوه‌های متعدد اجرا کرد.

این مداح اهل بیت شیوه‌های دیگر عزاداری در ماه محرم را بیان و تصریح کرد: اعلام عزاداری را با نصب پارچه‌های سیاه بر سر در منازل و یا نصب پلاکارد‌هایی در کوچه‌ها و محله‌ها که نشانه عزادرای برای «سید و سالارشهدا (ع)» از جمله کار‌هایی است که ارادت ما نسبت به «امام حسین (ع)» را نشان می‌دهد و عرض تسلیتی است خدمت «امام زمان (عج)» است.

وی نقش رسانه‌ها در ایام محرم و عزاداری «امام حسین (ع)» را مهم دانست و بیان کرد: عزاداری در ایام محرم می‌تواند با کمک رسانه‌ها خصوصا رسانه تاثیرگذار تلویزیون رنگ و بوی جدی‌تر به خود بگیرد، با دعوت از مداحان و واعظان خوش بیان و اثر گذار متعدد می‌توان خانواد‌ه‌ها را در ساعاتی در خانه و پای تلویزیون‌ها جمع کرد و به عزاداری پرداخت. دادن اطعام در ماه محرم نیز باید تحت نظر و توجه پروتکل‌های بهداشتی باشد، حتی می‌توان این اطعام را به صورت خشک به خانواده‌های نیازمند ارائه کرد بیماری کرونا و فشار‌های اقتصادی امروز مشکلاتی را برای خانواده‌ها فراهم کرده و این فرصتی مغتنم برای ارائه خدمات محسوب می‌شود.

بهتاش اطاعت از فرمایشات مقام معظم رهبری را بسیار مهم دانست و افزود: همه ما مطیع بیانات مقام معظم رهبری هستیم و طبق فرامین ایشان حرکت خواهیم کرد و کسانی نیز که خود را مطیع سخنان مقام معظم رهبری می‌دانند باید بر طبق نظر ایشان عمل کنند لذا باید از افراط و تفریط بپرهیزیم، زیرا این بهترین مصلحت برای جامعه خواهد بود، نباید احساساتی برخورد کنیم عرض ادب به «امام حسین (ع)» شیوه‌های متعدد دارد.

*** ضرورت برگزاری عزاداری با توجه به پروتکل‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا

غلامحسین مردانی نیز در گفت‌وگو با پیرامون تاکیدات مقام معظم رهبری برای پیروی از دستورات ستاد مبارزه با کرونا در ایام ماه محرم گفت: بیانات مقام معظم رهبری فصل الخطابی برای همه محسوب می‌شود، ضمن اینکه شیعیان نشان داده اند هر جا طبق دستور ولایت زمان خود حرکت نموده اند در همه امور موفق عمل کرده اند.

وی فعالان عرصه ستاد مبارزه با کرونا را افرادی ارادتمند به «ائمه اطهار (ع)» دانست و ابراز کرد: فعالان عرصه ستاد مبارزه با کرونا خود اراتمندان «امام حسین (ع)» و «ائمه اطهار (ع)» هستند، این فعالان طی جلسات و برنامه‌های خود پروتکل‌هایی که در نظر گرفته اند که با حفظ سلامتی و در عین حال برای عرض ارادت به آستان «ائمه اطهار (ع)» و «سید الشهدا (ع)» مطابقت داشته باشد.

مردانی به یکی از گزینه‌های پروتکل ستاد مبارزه با بیماری کرونا اشاره و بیان کرد: استفاده از فضا‌های باز و حفظ فاصله اجتماعی حتما باید در مراسم مد نظر قرار گیرد این امر با کمی همت از سوی برگزار کنندگان عزاداری‌ها به خوبی امکان پذیر است استفاده از محوطه‌هایی که مسقف نیستند و حفظ فاصله اجتماعی امکان پذیر است.

وی پیرامون نحوه برگزاری عزاداری «امام حسین (ع)» افزود: برای حفظ شکوه و عظمت برگزاری عزاداری «امام حسین (ع)» مسیر‌های متعددی وجود دارد، برخی از هیات‌ها تلاش دارند تا مراسم را در داربست‌های غیر مسقف برگزار کنند، همچنین آنها در حال  تهیه مواد ضد عفونی هستند، همچنین دوخت ماسک شرایط را برای حضور عزاداران «امام حسین (ع)» فراهم خواهد کرد.

مردانی به برگزاری مراسم عزاداری‌ها در اربعین اشاره و خاطرنشان کرد: در مراسم اربعین حسینی هر ساله موکب‌هایی برگزار می‌شود که در سخت‌ترین شرایط بر پا شده تا به رهگذاران «امام حسین (ع)» خدمات رسانی کنند این مهم در کشور ما نیز امکان برپاشدن با شرایط به مراتب راحت‌تر را دارد فقط نیاز به کمی همت آن هم در راه رضای خدا و با نیت «امام حسین (ع)» دارد. من معتقدم با رعایت پرو تکل‌های بهداشتی امسال محرمی متفاوت و پر شور‌تر از هر سال خواهیم داشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *