صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رهبری در برنامه ششم دولت را مکلف به تحقق رشد 8 درصدی کردند/وزیر ‌خارجه عربستان توافق ژنو را به هم زد‌

۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۰:۰۲
کد خبر: ۶۴۲۵۶
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
خبرگزاری میزان: رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گفت: در ‌برنامه ششم توسعه یک رشد متوسط هشت درصد به صورت سالانه از سوی مقام معظم رهبری برای دولت تعیین شده است‌.
به گزارش گروه سیاسی میزان، محمدباقر نوبخت بعد از ظهر امروز در دیدار با فعالان اقتصادی زنجان در محل اتاق بازرگانی زنجان اظهار کرد: توسعه یک ارتقا و حرکت از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب است که این حرکت نیازمند برنامه‌ریزی است.

وی با اشاره به اینکه کمتر از دو سال از عُمر فعالیت دولت می‌گذرد، تصریح کرد: در حالی بنده مدیریت را قبول کردم که هنوز کابینه برای رأی اعتماد به مجلس معرفی نشده بود و امروز که دو سال از فعالیت دولت نگذشته است، فعالیت‌های متعددی انجام شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با بیان اینکه سیاست دولت برنامه‌ای بود که در کشور براساس برنامه پنجم توسعه انجام می‌شد، اضافه کرد: دولت نیز بر همین اساس سیاست‌های پولی و بودجه‌ای انتخاب می‌کرد که براساس آن از وضعیتی که در خرداد 92 بود، خارج شود.

نوبخت با بیان اینکه در شرایط موجود باید برای این اقتصاد بیمار کشور کاری انجام می‌شد، تأکید کرد: ثبات بخشی به اقتصاد بیمار کشور، نخستین اقدام دولت برای اجرای سیاست های پولی، مالی و اقتصادی بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با اشاره به اعلام سیاست های دولت در 17 شهریور سال 92، برای خروج از رکود و تورم ادامه داد: در این زمینه قانون برنامه بودجه اصلاح و به مجلس ارائه شد.

وی با اشاره به اینکه سیاست‌های دولت تلاش برای کاهش تورم بود، بیان کرد: ما به شرایط موجود در کاهش تورم مباهات نمی‌کنیم و در تلاش برای بهتر کردن وضعیت هستیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی عنوان کرد: در مدت فعالیت دولت نسبت به وضعیت قبل از آن اتفاقی رخ داد که افزایش قیمت پایین آمد و این امر در وضعیت تحریم رخ داد.

وی با اشاره به محدود شدن مقدار صادرات نفتی، متذکر شد: با این وضعیت ما امکان انتقال پول نفت را به داخل کشور نیز نداشتیم.

نوبخت همچنین با اشاره به ناتمام ماندن بیش از 2 هزار طرح عمرانی در کشور در زمانی که دولت سرکار آمد، یادآور شد: برخی از آنها به بهره‌برداری رسیده و مردم نیازمند افتتاح آنها هستند که باید انجام شود.

وی با بیان اینکه در همین شرایط تحریم چنین روندی ایجاد شد، متذکر شد: رئیس جمهور نیز دیروز در صحبت‌های خود بیان کرد که اگر ما با تورم 40 و چند درصدی پشت میز مذاکره می‌نشستیم، نگاه‌ها متفاوت بود، در حالی که ما تورم را با 30 درصد کاهش دادیم و کلاً مسیر را عوض کردیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با بیان اینکه طرف مذاکره به صراحت به بی‌تأثیر بودن تحریم اعتراف کرد، گفت: زمستان سال قبل در توافق ژنو ما توافق را تقریباً تا پای امضا پیش بردیم، اما یک ملاقات وزیر امور خارجه عربستان با رئیس جمهور آمریکا این توافق را به هم زد.

وی عنوان کرد: هدف عربستان از این ملاقات کاهش قیمت نفت و رساندن بشکه‌ای نفت به زیر 50 دلار و تقلیل پس از تحریم بود و با این وجود اتفاقات مذکور در اقتصاد کشور رخ داد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با بیان اینکه ما در همان وضعیت سه سیاست داشتیم، بیان کرد: سناریوهای روی میز و زیرمیزی در این راستا داشتیم و در ادامه روند نیازمند داشتن سیاست‌های متناسب بوده و هستیم و همچنین برای ادامه روند نیازمند منابع هستیم و دولت باید سرمایه‌گذاری را از خود آغاز کرده و انتظار داشته باشد تا بخش غیردولتی نیز وارد شود.

وی با اشاره به اینکه 50 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری را دولت تقبل و 8 هزار میلیارد تومان اعتبارات خاص برای طرح‌های آب‌های مرزی از مرجع دیگری وارد بودجه کرد، گفت: دولت 161 هزار میلیارد تومان تصویب کرده تا در طرح‌های عمرانی وارد کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با اشاره به اینکه شرایط تغییر یافته است و شرایط جدیدی برای کشور فراهم شده است، اضافه کرد: ما در این شرایط به دنبال بالا کشیدن چیزی هستیم که زیر میز بود.

نوبخت با اشاره به اینکه دولت به دنبال فراهم ساختن الزامات موجود در توافقنامه است، تصریح کرد: ای کاش کسانی که منتقد توافق هستند، شرایط قبل را نیز بررسی کنند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با اشاره به اینکه در همین راستا نیاز به منابع جدید داریم، گفت: الان برنامه ششم در حال توسعه است و جامعه‌نگر نیز تدوین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ما قصد نداریم همه حرف‌های خوب را در این برنامه بیاوریم، اضافه کرد: ما به دنبال این هستیم که چند مسئله خوب را انتخاب کرده و آنها را در برنامه تدوین کنیم و می‌خواهیم چند برنامه را عملیاتی و بهتر اجرا کنیم، این بهتر از آن است که چندین برنامه را پیش‌بینی کنیم، اما هیچکدام را اجرایی نکنیم.

نوبخت با اشاره به اینکه در این برنامه یک رشد متوسط هشت درصد به صورت سالانه از سوی مقام معظم رهبری برای دولت تعیین شده است، تصریح کرد: براساس محاسبات اولیه، تحقق این موضوع نیازمند یک هزار و 63 تریلیارد تومان پول است.

وی بر لزوم استفاده از روابط بین‌المللی برای توسعه صادرات کشور تأکید کرد و گفت: برای تحقق رشد متوسط هشت درصدی، 60 درصد منابع باید از داخل به صورت دولتی و غیردولتی و 40 درصد از خارج به صورت فاینانس و سرمایه‌گذاری تأمین می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی همچنین به حضور هیئت‌های سیاسی برای بسترسازی به منظور سرمایه‌گذاری اقتصادی اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون با استقبال هیئت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در کشور مواجه هستیم.

نوبخت ادامه داد: شاید طرف خارجی بخواهد از بازار ایران برای صادرات کالاهای تولیدی خود استفاده کند، اما سیاست‌های ما با آنان متفاوت است.

وی با اشاره به اینکه تلاش برای تولید و کاهش هزینه‌های جاری از دیگر برنامه‌ها است، اظهار کرد: توسعه صادرات نیز از دیگر اهداف دولت است و برای توسعه صادرات نیاز است که از ظرفیت‌های منطقه و بازارهای بین‌المللی استفاده شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با اشاره به اینکه نقدینگی بخش خصوصی، اسکناس و حساب پس‌انداز و جاری است که مردم دارند و این 800 هزار میلیارد تومان است، اضافه کرد: این رقم می‌تواند بخش اعظمی از نیاز مورد نظر را تأمین کند.

وی با اشاره به اینکه این ارقام برای رفتن از سوی عرضه به تقاضا باید سرمایه‌گذاری شود، تصریح کرد: این کار نیازمند تأمین از طریق فضای بهبود کسب و کار است.

نوبخت بیان کرد: سه هدف ما رسیدن به رشد هشت درصد برای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری، افزایش سرمایه‌گذاری در کشور و تکمیل تکنولوژی است، امیدوارم با این وضعیت بتوانیم در آینده بازارهایی از ایران در خارج از کشور ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه ما به دنبال باز کردن بسترهای سیاسی هستیم، گفت: برخی در بازارهای خارجی حاضر هستند که به دنبال آن هستند که به عنوان مثال کالای بنگلادش را بخرند، اما کالای ایرانی را نخرند که بخشی از آن سیاسی است.

نوبخت با اشاره به بازتاب مذاکرات در بین بدخواهان و دوستداران نظام جمهوری اسلامی، تصریح کرد: بدخواهان ملت ایران در داخل کشور همه دلواپس هستند، اما دوستان ملت خوشحال هستند، بنابراین می‌توان فهمید که مذاکرات سر جمع منافع ما را به دنبال داشته است.

وی با اشاره به اینکه دولت باید سه خواسته خود را در مذاکرات تحقق بخشد، تصریح کرد: یا ما باید در این مذاکرات پیروز شویم و یا اجازه ندهیم آنها به اهداف خود برسند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در پایان با بیان اینکه با قدرت منطق و تعامل و با یاری خداوند و هدایت‌های مقام معظم رهبری به دنبال رفع تحریم‌ها هستیم، اضافه کرد: دیگر مدیران دولت صفر کیلومتر نیستند و تجربه کرده‌‍‌اند و به دنبال بهبود وضعیت موجود هستند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *