صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رژیم غذایی بیماران کرونایی

۰۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۵:۳۵
کد خبر: ۶۴۲۲۵۸
در دوره بیماری کووید-۱۹ اشتهای بیمار کاهش یافته است پس برای بهبودی افراد آسیب پذیر باید تحت مراقبت تغذیه‌ای ویژه قرار گیرند.

- ایسنا نوشت: بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در دوران نقاهت بیماری کرونا، اشتها افزایش یافته و این زمان بهترین فرصت برای جبران کمبود آب و الکترولیت ها، ویتامین ها، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن است.

به طور کلی رعایت رژیم غذایی غنی از غذا‌های گیاهی با حداقل فرآوری، شامل میوه، سبزی، نان و غلات سبوس‌دار، حبوبات، ماهی و مرغ و مصرف کم گوشت قرمز برای تسریع در بهبودی توصیه می‌شود. دریافت کافی مواد غذایی و رعایت تعادل و تنوع در مصرف، منجر به تقویت سیستم ایمنی و بازگشت سریع‌تر سلامتی می‌شود. همچنین ادامه مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای مطابق با دستورالعمل‌های ابلاغی کشوری در کودکان زیر دو سال، مادران باردار و شیرده، نوجوانان و سالمندان توصیه می‌شود.

در عین حال کمبود خواب شبانه نیز تاثیر منفی بر ترمیم سیستم ایمنی و تنظیم فشارخون دارد. خواب کافی و همچنین حرکات سبک ورزشی باعث محافظت از سلول‌های ایمنی می‌شود.

۱۴ نکته برای اجرای اصول تغذیه صحیح در دوران نقاهت بیماری کووید-۱۹

- تامین مقادیر زیاد مایعات همچون آب، آب میوه تازه طبیعی مانند آب هندوانه، آب پرتقال، آب سیب و ... و آب سبزی‌های تازه طبیعی مانند آب کرفس، آب هویج، آب گوجه فرنگی و ...، چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ به میزان حداقل ۸ لیوان در روز به منظور رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی

- مصرف انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزیجات، سوپ جو، بلغور جو دوسر و ... و آش‌های سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات و ...

- مصرف روزانه میوه و سبزی تازه مانند کاهو، کلم، سبزی خوردن و ... یا سبزیجات آب‌پز به صورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریزمغذی‌های لازم

- استفاده از مقدار زیاد منابع غذایی ویتامین A که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می‌شود مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوه‌ها و سبزی‌های زرد و نارنجی همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه‌ای زرد و نارنجی، برگ‌های تیره رنگ کاهو، اسفناج و ...

- استفاده از منابع غذایی ویتامین C بدلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن مانند مرکبات و سبزیجات سبز رنگ مانند فلفل دلمه‌ای (بویژه آب تازه میوه‌ها و سبزی ها) یا آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها نیز می‌شود.

- استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن، سلنیم که تقویت کننده سیستم ایمنی است مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی (سالمون) یا میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز (بادام، گردو، پسته، فندق و ...) و خشکبار حداقل دو وعده در روز

- استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته‌ای همچون برنج، سیب زمینی و نان سبوسدار حداقل در یکی از وعده‌های غذایی روزانه

- استفاده از روغن گیاهی یا روغن نباتی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، کنجد، کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی از اسید‌های چرب ضروری و ویتامین‌های محلول در چربی در تهیه غذا بجز روش سرخ کردن

- استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه

- استفاده از زردچوبه در تهیه غذا بعلت خاصیت ضد التهاب آن

- اضافه کردن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذا‌ها که به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند

- استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد

- اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فراوری شده و استاندارد به غذا‌هایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست

  • مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تامین بهتر انرژی و ریز مغذی‌های مورد نیاز

برچسب ها: کرونا مواد غذایی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *