کتاب «حاج احمد» بیانگر زوایای ناگفته شخصیت شهید احمد کاظمی
محمد حسین علیجانزاده در گفتوگو با پیرامون مضمون کتاب «حاج احمد» گفت: کتاب «حاج احمد» خاطرات ناگفته و جدیدی از زوایای زندگی شهید احمد کاظمی است، کتاب در سه فصل تهیه شده که در فصل نخست به خاطرات دوران کودکی و مبارزات انقلاب شهید احمد کاظمی، خاطرات دوران آموزشهای چریکی در سوریه و لبنان و حضور پرماجرا در کردستان همچنین چگونگی عزیمت به جنوب و تشکیل تیپ هشت نجف اشرف را بازگو میکند و در فصلهای بعد حضور در عملیاتهای مختلف و رشادتهای این شهید بزرگوار و در فصل آخر هم به حوادث بعد از جنگ پرداخته است.
وی در مورد کتاب «حاج احمد» بیان کرد: کتاب «حاج احمد» به شیوه مستند روایی نوشته شده است در عین حال زبانی ساده و گویا برای کتاب در نظر گرفته شده تا بتواند جذابیت داشته و نظر مخاطب را به خود جلب کند البته زوایای ناگفتهای که در کتاب به آنها پرداخته شده به اندازهای جذاب است که مخاطب را تا انتهای کتاب به خود همراه میکند. کتاب همانند یک پازل ترتیب پیدا کرده، در بخشیهایی از کتاب یک بک به عقب و یاد آوری بخشهای جذاب از خاطرات را در خود نهفته دارد.
نویسنده کتاب «تبار آسمان» در همین راستا ادامه داد: کتاب «حاج احمد» متشکل از خاطرات بخشی از بچههای نجف آباد و اصفهان و بخشی از مصاحبهها و سخنرانیها او است در عین حال قسمتی از کتاب نیز از کتابها و مستندات موجود تهیه و نوشته شده است.
وی پیرامون بخشهای مختلف کتاب «حاج احمد» افزود: کتاب «حاج احمد» و فصل اول که دوران کودکی و دورههای چریکی را توضیح داده ویژگیهای خاص خود را دارد، اما مبارزات وی در کردستان رنگ و بویی دگر به کتاب بخشیده او با تشدید مجدد بحران در مناطق غرب و شمال غرب همراه با سردار شهید غلامرضا صالحی در قالب یک گروه ۶۰ نفری در اواخر اردیبهشتماه از نجفآباد عازم کرمانشاه و سپس سنندج شده وی حدود هفت ماه با جدیت در عملیاتهای پاکسازی به مقابله با فتنهانگیزان پرداخت و در یکی از این عملیاتها در روستای «افراسیاب» در منطقه دیواندره از ناحیه پا مجروح و به شهر خود منتقل شده بود هنوز زخمهایش التیام نیافته بود که در اواسط آذرماه همراه با یک گروه ۵۰ نفری در جبهههای آبادان حضور یافت و فرماندهی یکی از مناطق عملیاتی به عهدهاش سپرده شد که نقش مؤثری در این منطقه و سپس عملیات شکست حصر آبادان ایفا کرد.
وی فصل سوم کتاب «حاج احمد» را مورد بررسی قرار داد و افزود: فصل سوم کتاب دارای اطلاعات خوب و ناگفتههای فراوان است البته باید گفت که از جمله فعالیتهای برجسته حاج احمد در دوران دفاع مقدس تثبیت «تیپ ۸ نجف اشرف» است. وی با جمعکردن انسانهای بزرگی پیرامون خود این تیپ را سازماندهی کرد و در اثنای جنگ، استعداد آن را تا سطح لشکر ارتقا داد و آن را به یکی از مانوریترین یگانهای دفاع مقدس مبدل ساخت. شهید کاظمی یار صادق و راستین سرداران شهید باکری، زینالدین، خرازی، همت، بقایی بود و تمام وجود خود را وقف حضور در جبهههای نبرد کرده بود و بیشک یکی از برجستهترین و مقتدرترین فرماندهان دفاع مقدس محسوب میشود.
علیجانزاده پیرامون پیام کتاب «حاج احمد» خاطر نشان کرد: کتاب دو پیام با خود به همراه دارد ابتدا عنصر شناخت است که به معرفی ابعاد شخصیتی شهید احمد کاظمی متمرکز شده و زوایای نا شناخته زندگیش را برای مخاطب مطرح میکند و عنصر دوم نیزمعرفی الگوی ارزشمند از فرماندهانی بزرگ برای نسل امروز است.