صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیان میزان آمادگی مردم در مقابل حوادث تنها باعث ایجاد وحشت است

۰۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۳:۰۱
کد خبر: ۶۴۱۷۰۷
به گفته عضو پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی، بیان میزان آمادگی مردم در مقابل حوادث از سوی مسئولان، تنها باعث ایجاد رعب و وحشت می شود.

- چندی پیش رییس سازمان مدیریت بحران اعلام کرد پایتخت تنها ۱۸ درصد در مقابل حوادث طبیعی آمادگی دارد، این در حالی است که امروز رییس جمعیت هلال احمر نیز تاکید کرد مردم تنها ۸ درصد در برابر حوادث آمادگی لازم را دارند.

اما سوال اینجاست بیان این آمار چه تاثیری در زندگی مردم و روند مدیریت بحران دارد؟

به گفته یک عضو پژوهشگاه زلزله شناسی، بیان این آمار تنها باعث ایجاد وحشت در بین مردم می‌شود.

مهدی زارع در گفت‌وگو با میزان گفت: اعلام درصد برای آمادگی در مقابل حوادث، برای شرایطی مناسب است که درباره موارد قابل ملموس و قابل شمارش استفاده شود، اما در اینگونه موارد اعلام این آمار تنها باعث وحشت می‌شود.

وی افزود: بیان میزان آمادگی مردم یا شهر در برابر حوادث، نیازمند بررسی پارامتر‌های بسیاری است که نتیجه آن باید دقت بیان شود. به عنوان مثال می‌توان یک جامعه آماری در نظر گرفت و پس از تحقیقات مختلف، شاخص خاصی را مطرح کرد.

زارع اظهار کرد: این چنین اقدامات، ناصحیح نیست و در مواقعی می‌تواند برخی واقعیات را نشان دهد، اما باید به این نکته توجه کرد که این مسئله بسیار گمراه کننده است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: بیان این آمار چه کمکی به ما و مدیریت بحران می‌کند؟ مسئولان انتظار دارند مردم پس از شنیدن این آمار به سمت پایگاه‌های هلال احمر رفته و تقاضای کمک برای افزایش میزان آمادگی خود را داشته باشند؟ یا به سازمان مدیریت بحران رفته و درخواست کمک کنند؟

عضو پژوهشگاه زلزله شناسی گفت: انجام این تحقیقات از سوی دانشجویان مناسب است، اما باید دید وقتی یک مسئول این آمار را ارائه می‌کند، چه نیتی دارد. آیا در دوران مدییرت این افراد، میزان آمادگی افزایش داشته یا ایشان چه تلاش‌هایی انجام داده اند؛ بنابراین این آمار در تمام طول مدیریت این مسئولان باید بررسی شود.

وی افزود: در حالت بدبینانه، بیان اینگونه آمار، نوعی استفاده ابزاری است که نشان می‌دهد یا مدیران به دنبال بودجه بیشتر هستند یا طلب حمایت و توجه بیشتری دارند.

زارع بیان کرد: در حالت خوشبینانه، مسئولان با بیان این آمار قصد تقویت معاونت آموزشی و فرهنگی خود را دارند و آن را در رسانه‌ها عنوان می‌کنند.

این کارشناس زلزله اظهار کرد: در میان این همه آمار، تنها چیزی که حائز اهمیت بوده این است که بیان این آمار هیچ سودی ندارد و روند مدیریت بحران هیچ تاثیر مثبتی ندارد و تنها باعث ایجاد وحشت در شهروندان می‌شود.

انتشار اظهارات مطرح شده در این مصاحبه به عنوان تایید آن نیست و آمادگی دارد نظرات مسئولان ذیربط را نیز در این حوزه انعکاس دهد.


برچسب ها: زلزله هلال احمر

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *