صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

امکان دیدن بارش شهابی در آسمان آلوده تهران وجود ندارد

۰۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۳:۱۳
کد خبر: ۶۴۱۴۴۸
یک کارشناس حوزه نجوم به تشریح ویژگی‌های پدیده بارش شهابی و امکان رصد آن در تهران پرداخت.

امیرعلی مومنی، کارشناس حوزه نجوم در گفتگو با میزان به تشریح پدیده بارش شهابی که در دو سه روز آینده صورت می‌گیرد، پرداخت و گفت: پدیده بارش شهابی زمانی رخ می‌دهد که زمین در مدارش از قسمتی رد می‌شود که قبلا یک دنباله‌دار از آن منطقه عبور کرده و ذرات غبارمانندی از آن به جا مانده است.

وی ادامه داد: وقتی زمین به این نقطه می‌رسد، این ذرات به سرعت وارد جو زمین می‌شوند و بر اثر سوختن آن‌ها در جو ما شاهد ردی از نور خواهیم بود.

این کارشناس حوزه نجوم خاطرنشان کرد: در یکسالی که زمین به دور خورشید می‌گردد، چندین بار از این توده‌ها عبور می‌کند که در ماه‌های مختلف این پدیده ظهور و بروز پیدا می‌کنند.

مومنی خاطرنشان کرد: بارش شهابی که اوج آن را فردا و پس فردا شاهد هستیم، بارش چندان مطرحی نیست و بیشتر جو رسانه‌ای به آن داده شده است.

این کارشناس حوزه نجوم خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت ماه، شهاب‌های چندانی را در این بارش شهابی مشاهده نخواهیم کرد و کلا شاید تعداد شهاب‌های این بارش شهابی به بیشینه این بارش یعنی ۱۶ عدد هم نرسد.
مومنی خاطرنشان کرد: اسم بارش‌های شهابی از این حیث انتخاب می‌شوند که اگر امتداد شهاب‌هایی که دیده می‌شود را بهم وصل کنیم، در یک نقطه همدیگر را قطع می‌کنند و ما به آن نقطه کانون بارش می‌گوییم و با توجه به این که کانون در کدام صورت فلکی قرار گرفته است، نام آن صورت فلکی را به آن بارش نسبت می‌دهیم.

این کارشناس حوزه نجوم خاطرنشان کرد: مشکلی که در مورد این بارش وجود دارد این است که تعداد شهاب‌های آن کم است و در شب اوج بارش، بیش از نیمی از ماه روشن است و عملا شهاب‌های کم نور در آسمان دیده نمی‌شوند.
مومنی خاطرنشان کرد: تعداد این شهاب‌ها بسیار کم بوده و در مناطق شهری شاید به سختی بتوانیم تعدادی از آنان را مشاهده کنیم و به نظرم بیشتر جو خبری در این حوزه صورت گرفته است.

این کارشناس حوزه نجوم تصریح کرد: نکته‌ای در اینجا برای رصد بارش شهابی قابل ذکر است این مساله بوده که بارش‌های شهابی را در هر نقطه از کره زمین می‌توان مشاهده کرد، اما مشروط به اینکه آسمان تاریک باشد و آلودگی نوری نداشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: برای مثال در تهران رصد چنین پدیده‌ای وجود ندارد چراکه آلودگی نوری اجازه مشاهده چنین وضعیتی را نمی‌دهند، اما اگر به بیرون از شهر و مناطق کویری یا کوهستانی برویم قطعا با وضعیت بهتری روبه‌رو خواهیم شد.

مومنی خاطرنشان کرد: اواخر مردادماه ما با بارش شهابی برساوشی روبه‌رو می‌شویم که تعداد شهاب‌های آن بیشتر است و شاید امسال هم شرایط خوبی نداشته باشد چراکه وضعیت ماه مناسب نیست و شاید آن را هم نتوان به خوبی رصد کرد.

این کارشناس حوزه نجوم تاکید کرد: شهاب‌ها به صورت پراکنده در آسمان رویت می‌شوند و مسیر‌های نسبتا بلندی راهم در آسمان طی می‌کنند و به همین علت ما می‌توانیم بدون نیاز به ابزار خاصی آنان را رصد کنیم.

مومنی تصریح کرد: در آذر و آبان هم ما بارش‌های شهابی را خواهیم داشت که وضعیت بهتری را خواهیم دید، اما در این ماه به طور واقع می‌توان گفت که در تهران با این وضعیت آلودگی امکان دیدن بارش شهابی وجود ندارد.


برچسب ها: نجوم شهاب سنگ

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *