صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مخالفت «پروانه معصومی» با بازگشایی سینماها/اکران فیلم «حاتمی کیا» از چهارشنبه

۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۱:۵۴
کد خبر: ۶۴۱۳۸۵
ششمین روز از مرداد ماه ۹۹ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها می‌توان به اظهارات پروانه معصومی پیرامون بازگشایی سینماها اشاره کرد.

- ششمین روز از مرداد ماه ۹۹ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها می‌توان به اظهارات پروانه معصومی پیرامون بازگشایی سینماها اشاره کرد.

 
«خروج» از چهارشنبه راهی سینماها می‌شود

- فیلم سینمایی «خروج» بیستمین ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا پس از گذار از اکران آنلاین و سینماماشین برای نخستین بار در سال ۹۹ راهی چرخه اکران شده و اکران خود در سینما‌های کشور را آغاز خواهد کرد.  

فرامرز قریبیان، پانته آ پناهی ها، جهانگیر الماسی، گیتی قاسمی، محمدرضا شریفی نیا، مهدی فقیه، سام قریبیان، محمد فیلی، آتش تقی پور، اکبر رحمتی، کامبیز دیرباز، رامین پور ایمان و محسن صادقی نسب بازیگرانی هستند که در بیستمین ساخته ابراهیم حاتمی کیا به ایفای نقش پرداخته اند. 

فیلم خروج داستان ۸ تا ۱۰ مرد است که از دزفول سفر خود را آغاز کرده و راهی تهران می‌شوند، این افراد دو ماه و نیم در مسیر هستند و در این راه با چالش‌های فراوانی روبرو می‌شوند.

فیلم سینمایی «خروج» در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نماش درآمد و با استقبال مردم در سینما‌های سراسر کشور روبرو شد. «خروج» بیستمین فیلم ابراهیم حاتمی کیا در مقام کارگردان در سینمای ایران است.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

چند نكته مهم پيرامون سیره سیاسی و اخلاقی «امام محمد باقر(ع)»

سید واعظ موسوی در گفت‌وگو با پیرامون فضای سیاسی دوران امامت «امام باقر (ع)» گفت: دوره امامت «امام باقر (ع)» مصادف است با تحول در عرصه حکومت و روی کار آمدن بنی عباس و بر کناری بنی‌امیه، این زمان فضای خاصی بود که «امام باقر (ع)» بهترین بهره برداری را برای اشاعه و ترویج اسلام شیعی در آن انجام دادند.

وی در همین راستا ادامه داد: بنی عباس هیچگاه در بین جامعه اسلامی شناخته شده نبود و برای اینکه بتواند به مقاصد خود برسد از نام و محبوبیت «ائمه معصومین (ع) استفاده می‌کرد. بنی عباس تلاش داشت تا در خلال یک پوشش امنیتی و منافقانه با اجرایی نمودن افکار خود و اهداف شوم خود آن هم به صورت پنهانی بپردازد.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

وی در همین راستا ادامه داد: «ائمه معصومین (ع)» در نزد مردم منزلت بسیاری داشتند، در این بین بنی عباس از برخی افراد همانند عبدالله محض و پسرش نفس زکیه که از بزرگان سادات حسنی بودند استفاده کردن و از آنان برای رسیدن به اهدافش بهره‌برداری می‌کردند، با این همه «امام باقر (ع)» هرگز به این جنجال‌ها توجهی نکردند و از فرصت ایجاد شده به نفع منافع اسلام و مسلمین بهره برداری کردند.

موسوی به رویکرد «امام باقر (ع)» در طی امامتشان اشاره کرد و افزود: «امام باقر (ع)» زمینه را برای ایجاد یک مکتب اسلامی جهت تربیت نیرو‌های ارزشی و علمی فراهم کرد، ایشان به پایه‌گذاری و هموار کردن زمینه‌های تربیتی و گسترش اسلام ناب محمدی همت گماردند و قدم‌های نخست در توسعه مکتب شیعه را برداشتند.

وی به جنبش علمی «امام باقر (ع)» اشاره و تاکید کرد: «امام باقر (ع)» جنبش علمی به وجود آورد که در دوره امامت فرزندش «امام صادق (ع)» به اوج خود رسید. ایشان در علم، زهد، عظمت و فضیلت سرآمد بنی هاشم بود و روایات و احادیث ایشان در زمینه علوم دین، آثار و سنت نبوی، علوم قرآن، سیره و فنون اخلاق و آداب را گسترش و توسعه داد، بدین ترتیب شیعه تدوین فرهنگ خود شامل فقه و تفسیر و اخلاق را در پیش گرفت.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

پرکارترین بازیگران زن تئاتر پیش از شیوع بیماری کرونا

- تئاتر همواره یکی از هنرهای محبوب در میان اهالی هنر بوده و طی سالهای گذشته نیز فراز و فرودهای فراوانی را تجربه کرده است، هرچند این هنر این روزها یکی از کابوس‌های سالیان گذشته خود را پشت سر می‌گذارد اما این هنر طی سال گذشته یادآور دوران خوبی برای دوستداران نمایش بود. 

پیش از تعطیلات طولانی مدت تئاتر به دلیل شیوع بیماری کرونا این هنر شاهد روی صحنه رفتن آثار متعددی بود، آثاری که در آن بازیگران مختلفی حضور داشتند، به همین مناسبت به معرفی بازیگرانی که در تئاتر سال گذشته در بیش از یک اثر به ایفای نقش پرداخته اند خواهیم پرداخت. 

الهه شه پرست

الهه شه‌پرست متولد ۱۳۶۴ و فارغ‌التحصیل کارگردانی از دانشگاه سوره است. از آثار و فعالیت‌های این هنرمند می‌توان به تفنگ میرزا رضا بر دیوار است و در پرده‌ی سرم شلیک می‌کند، گور به گور، شیش و بش، ناسور، خشم اژدها، دو روی روایت نادری، وو، بالاخره این زندگی مال کیه، بالستیک زخم، تیم شنا، مضحکه دزد‌ها و سرآشپز پیشنهاد می‌کند اشاره کرد. شه‌پرست سال ۹۸ در ۶ نمایش ایفای نقش کرده است؛ یک ساعت آرامش نوشته فلوریان زلر و به کارگردانی سید جواد روشن از ۱۹ فروردین تا ۱۸ اردیبشهت سالن استاد ناظرزاده کرمانی مجموعه ایرانشهر، وقتی کبوتر‌ها ناپدید شدند نوشته سوفی اکسانن و کارگردانی هستی حسینی از ۱۶ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد و ۲۲ شهریور تا ۲ آبان در تئاتر مستقل تهران، رویای یک شب نیمه تابستان نوشته ویلیام شکسپیر و کارگردانی مصطفی کوشکی از ۳۱ تیر تا ۸ شهریور در تئاتر مستقل تهران، رگ نوشته ایوب آقاخانی، ویدا دانشمند و فرهاد امینی و کارگردانی ایوب آقاخانی از ۴ شهریور تا ۱۹ مهر در سالن چهارسو مجموعه تئاتر شهر، سکوت سفید نوشته تام استوپارد و کارگردانی کوروش سلیمانی از ۱۹ آبان تا ۲۹ آذر در سالن ۱ عمارت نوفل لوشاتو و پسر نوشته فلوریان زلر و کارگردانی علی مقدم از ۲۰ بهمن تا ۲۰ اسقند در سالن ۱ عمارت نوفل لوشاتو.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

«حماسه کاوه» روایتگر شجاعت مثال‌زدنی یک فرمانده در دوران دفاع مقدس

حمیدرضا صدوقی در گفت و گو با پیرامون مضمون کتاب «حماسه کاوه» گفت: کتاب «حماسه کاوه» شامل خاطراتی درباره زندگی سردار شهید محمود کاوه‌ و خصوصیات اخلاقی وی است، کتاب «حماسه کاوه» خاطراتی از شجاعت‌ها و دلاوری‌های این شهید بزرگوار از زبان همرزمان و خانواده وی است.

وی در مورد شهید «محمود کاوه» ابراز کرد: شهید «محمود کاوه» از جمله جوان‌ترین فرماندهان دفاع مقدس بود که در اول خرداد ۱۳۴۰ به دنیا آمد و زمانی که به شهادت رسید ۲۵ سال و سه ماه و ۱۰ روز سن داشت؛ اما در همین مدت، فعالیت خود را از رزمندگی عادی شروع کرد و تا فرماندهی لشکر ویژه شهدا ارتقاء یافت؛ در واقع این جوان ۲۵ ساله از سقز کار عملیاتی خود را آغاز کرد تا اینکه فرمانده گروهان اسکورت شد و بعد از آن مسئول عملیات و سپس فرمانده سپاه سقز و لشکر ویژه شهدا شد.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

صدوقی به مدیریت شهید «محمود کاوه» در جبهه اشاره و بیان کرد: شهید «محمود کاوه» یک فرمانده و یک مدیر توانمند بود او در سال ۱۳۶۰ تیپ ویژه شهدا را تاسیس کرد، شهید «محمود کاوه» به عنوان معاون عملیات این تیپ برگزیده شد و از همان روز عملیات‌های تیپ ویژه شهدا برای پاکسازی کردستان شروع شد.

نویسنده کتاب «خطی تا خدا» در همین راستا اظهار کرد: در کتاب «حماسه کاوه» به ترسیم بخشی از شخصیت شهید محمود کاوه در زمان حضورش در جبهه‌ها و زمانی که تنها یک نوجوان بود پرداختم و تلاش کردم تا حقیقت را همانگونه که بود ابراز کنم. او پا به عرصه‌ای نهاد که بعد‌ها از وی انسانی متفاوت با آدم‌های دیگرساخت، گرچه مانند بسیاری از هم سن و سال‌های خود جوانی می‌کرد و به فعالیت‌هایی همچون فوتبال می‌پرداخت. بسیاری در ذهن خود، او را چنان ترسیم می‌کردند که گویی تا آن زمان، مثل و مانندش را ندیده‌اند: بلند قد، با دستانی قوی و کشیده، هیکلی آن چنانی و محاسنی بلند در حالی که او نوجوانی بود که هنوز پشت لبش سبز نشده بود. قصه رزم او از روزی که پایش به جبهه‌ها باز شد تا آن زمان که از ارتفاعات ۲۵۱۹ به شهادت رسید بسیار جذاب است.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

الگوسازی برای نسل جوان در خرده روایت‌های دوران دفاع مقدس

فضل‌الله صابری در گفت‌وگو با پیرامون مضمون کتاب «شیر ممد» گفت: کتاب «شیر ممد» داستان زندگی «محمد سلمانی» فرمانده گردان «امیرالمومنین (ع)» لشکر ۱۴ «امام حسین (ع)» است، لشکری که پس از هشت سال دفاع مقدس همچنان به قوت خود باقی مانده است.

وی به فصل اول کتاب «شیر ممد» اشاره دارد و بیان کرد: محمد سلمانی، فردی پور شور و نشاط بود و بسیار چابک و در عین حال از هر رشته‌ای اطلاعات خوبی داشت، در فصل‌های ابتدایی کتاب «شیر ممد» به چگونگی تلاش او برای رفتن به جبهه‌های جنگ، نکات جذابی نوشته شده است.

این نویسنده پیرامون مضمون کتاب «شیر ممد» بیان کرد: کتاب «شیر ممد» پیرامون دوران نوجوانی زندگی «محمد سلمانی» استف با وجود اینکه وی در آن زمان سن زیادی نداشته، ولی بالاخره پس از رایزنی فراوان خود را برای رساندن به گروه‌های جهادی به اتوبوس سپاه که عازم سیستان و بلوچستان بود رساند. هنر «محمد سلمانی» از فعالیت در خاتم کاری شروع شده و تا به گچکاری و کشاورزی ادامه پیدا می‌کند همین امر سبب می‌شود تا مسئولان جهاد سازندگی در سپاه متوجه وجود پتانسیل‌های سلمانی شوند، بدین ترتیب او را با نامه‌ای مبنی بر گذراندن دوره نظامی به منظور عضو کردنش در نیروی دریایی به سپاه معرفی می‌کنند سرانجام سلمانی پس از دیدن دوره‌های لازم عازم جبهه می‌شود.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

صابری توانمندی‌های محمد سلمانی را عامل اصلی پذیرشش به عنوان مسئول بسیج عملیات در منطقه جنگی دانست و ابراز کرد: محمد سلمانی با حضور در عملیات رمضان قدم در وادی دفاع از میهن نهاد و استعداد‌ها و توانمندی‌ها خود را در این عرصه بکار گرفت، همین امر سبب شد تا دوست و یار شفیق شهید حسین خرازی شود، احترام و الگوپذیری از شهید حسین خرازی او را در مدتی کوتاه به فرمانده‌ای بی بدیل تبدیل کرد.

وی به علل نامگذاری کتاب «شیر ممد» اشاره و اظهار کرد: نام شیر ممد را شهید حسین خرازی بر روی محمد سلمانی نهاد، زیرا توانمندی‌ها فراوانی را در او دیده بود که در عرصه جنگ کارساز بود. محمد سلمانی توانایی ها و تاکتیک‌های جنگی را به هم در آمیخته بود و معجنون ارزشمندی را در عرصه هشت سال دفاع مقدس از خود بروز داده بود، هرچند بار‌ها مجروح شد، اما با استقامت راه را ادامه داد و از گردنه‌های سخت جنگ با موفقیت گذر کرد، همین امر سبب شد تا شهید حسین خرازی به او لقب «شیر ممد» را دهد این نام بر او باقی ماند و من نیز نام کتاب را از همین موضوع برداشت کردم.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

لزوم بازگشایی سینماها در وضعیت فعلی کرونا را نمی‌فهمم

پروانه معصومی در گفت‌وگو با ، پیرامون وضعیت سینما پس از شیوع بیماری کرونا گفت: تا آنجا که می‌بینم و می‌شنوم وضعیت سینما اصلا خوب نیست و فیلم‌های بسیار کمی در چرخه اکران حضور دارند، از طرفی آثاری هم که روی پرده هستند به هیچ عنوان فروش خوبی ندارند که البته از نظر من طبیعی است. 

وی حفظ جان انسان را مهمترین نکته دانست و اظهار کرد: اگر مخاطبان به سینما نمی‌آیند حق دارند، هر روز تعداد مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا بیشتر می‌شود و به همین دلیل من نمی‌دانم چرا باید در چنین شرایطی سینماها باز باشند، بدون شک حضور تماشاگر سینما در یک سالن سر بسته احتمال ابتلا به بیماری را بالا می‌برد.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین گفت‌وگوی معصومی پیرامون حضورش در سریال موسی (ع) اینجا کلیک کنید

بازیگر سریال «یوسف پیامبر (ع)» در همین راستا ادامه داد: وقتی فیلم‌ها نمی فروشند و مخاطب هم جرات ورود به سالن سینما را ندارد چرا باید همچنان شاهد فعالیت سینماها باشیم؟، مگر با باز بودن سینما در شرایط بحران کرونا برای این هنر که پیش از این هم وضعیت خوبی نداشت اتفاقی می افتد؟.

وی با اشاره به شکست سینماها پس از بازگشایی اذعان کرد: از نظر من کار درست را فیلمسازانی می کنند که فعلا از اکران اثر خود سر باز می‌زنند، زیرا همه می‌دانیم که وضعیت فعلی به هیچ وجه برای بازگشت سرمایه یک اثر مناسب نیست، از طرفی وقتی صحبت از جان انسانها می‌شود نباید صرفا برای اعلام اینکه سینما باز است دست به هر کاری بزنیم. 

بازیگر سریال «موسی (ع)» در همین رابطه ادامه داد: از نظر من تا بازگشت به وضعیت قبلی و اتمام کامل بیماری کرونا نباید به فکر باز کردن سینماها افتاد، اگر هم می خواهیم کار فرهنگی انجام دهیم این عمل به برنامه ریزی طولانی مدت و از طرفی صبوری نیازمند است. 

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید


برچسب ها: اخبار سینما

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *