صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایجاد ۲۰ هزار فرصت شغلی در ۴ ماهه گذشته توسط کمیته امداد

۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۵:۵۱
کد خبر: ۶۴۱۳۲۵
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امدادگفت: طی ۴ ماهه گذشته در کمیته امداد ۲۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است که از شهریور ماه به بعد تعداد این فرصت‌ها هر ماه به ۲۰ تا ۳۰ هزار فرصت شغلی می‌رسد.


- حجت‌الله عبدالملکی در نشست خبری اظهار کرد: بیش از ۶۰ درصد از برنامه‌های کمیته امداد در حوزه روستاییان است؛ از سال گذشته بیش از ۱۰۰ هزار فرصت شغلی در روستا‌ها به‌ویژه در روستا‌های محروم ایجاد شده است. این فرآیند از سوی کمیته امداد ادامه دارد چرا که بخش قابل توجهی از مددجویان کمیته امداد در مناطق روستایی زندگی می‌کنند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد ادامه داد: مدیریت توسعه مشاغل نوین در کمیته امداد شکل گرفته است و در همه استان‌ها با پارک‌های نوآوری تفاهمنامه امضا شده است و با معاونت علمی ریاست جمهوری و دانش‌بنیان و کمیته همکاری می‌کنند.

وی افزود: صنایع روستادوست از مفاهیم جدید حوزه اشتغال کمیته امداد است که این صنایع در مقیاس کوچک در روستا ایجاد می‌شوند و این صنایع نوآورانه و خلاقانه هستند و ویژگی دیگر این مشاغل تکنولوژی ساده و نوآورانه است.

عبدالملکی ادامه داد: صنعت روستادوست در مقیاس کوچک در روستا‌ها مقرون به‌صرفه است و تعدادی از صنایع در کشور را داریم که البته برخی از آن‌ها هنوز شناخته شده نیست و تنها در حد ایده و طرح است و تصمیم گرفتیم جشنواره‌ای تحت عنوان جشنواره صنایع روستادوست برگزار کنیم و از همه علاقه‌مندان که این صنایع را ایجاد کرده‌اند می‌توانند فعالیت خود را به کمیته امداد معرفی کنند.

وی اضافه کرد: افرادی که می‌خواهند طرح‌های خود را در سایت ثبت‌نام کنند و آن‌هایی که ایده و طرح دارند می‌توانند با مراجعه به سایت امداد اطلاعات خود را ثبت و ضبط کنند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد افزود: می‌توانیم در حوزه مختلف کشاورزی و فناوری‌های جدید استفاده کنیم به عنوان مثال در حوزه زنبورداری تجهیزات جدیدی ایجاد شده است که می‌توانند در راستای توسعه موثر باشد.

وی افزود: فراخوان جشنواره از امروز آغاز و به مدت یک ماه تا ۶ شهریور افراد فرصت دارند طرح خود را ثبت و در مهرماه یک نمایشگاه بزرگ با رونمایی از تجهیزات مخترعین برگزار خواهد شد و در آن جشنواره امکاناتی برای معرفی اختراع‌های آن‌ها فراهم خواهد شد. همچنین کمیته امداد خریدار چنین دستگاه‌هایی خواهد بود که برای توسعه اشتغال در روستا‌ها مؤثر باشد و در ادامه کمیته امداد اقدام به سفارش انبوه چنین تجهیزاتی خواهد کرد.

عبدالملکی ادامه داد: کمیته امداد هرگونه امکاناتی که برای توسعه این ایده‌ها نیاز باشد در اختیار آن‌ها قرار خواهد داد علاوه بر اینکه ۳ جایزه نقدی برای ۳ طرح اول در نظر گرفته شده است که به ترتیب به طرح اول ۱۵ میلیون، طرح دوم ۱۳ میلیون و طرح سوم ۱۱ میلیون تومان جایزه نقدی دریافت خواهند کرد که هدف از این طرح استفاده از فعالیت‌های نوآورانه و خلاقانه اشتغال روستایی است.

وی افزود: با ورود فناوری‌های نوآورانه و ساده در روستا‌ها می‌توانیم این درآمد را در روستا‌ها تقویت کنیم و این مسئله منجر به جلوگیری از ترک روستا‌ها خواهد شد. امیدواریم این حرکت کوچک گامی باشد در راستای جهش تولیدات روستایی و بتوانیم از این فرصت نهایت استفاده را در سال جهش تولید داشته باشیم.

عبدالملکی گفت: یک سوم از اشتغال‌زایی کشور در کمیته امداد انجام می‌شود که ۶۰ درصد از این فرصت‌ها در مناطق روستایی ایجاد می‌شود و با توسعه فناوری‌های نوین در روستا‌ها می‌توانیم فرصت‌های شغلی را افزایش دهیم و ان‌شاءالله با همکاری دستگاه‌ها اشتغال دانش‌بنیان در روستا‌ها تقویت شود.

وی افزود: کمیته امداد از بدو تأسیس ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر آموزش در حوزه اشتغال دیده‌اند و این آموزش‌ها به ۳ بخش تفکیک شده است از آن جمله می‌توان به آموزش‌های مقدماتی و ترویج فرهنگ کسب و کار در اسلام اشاره کرد. بخش دوم مربوط است به آموزش‌های مهارتی و در نهایت بخش سوم برمی‌گردد به آموزش‌های پایدارسازی.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد تصریح کرد: کمیته امداد در فرآیند آموزش و ایجاد اشتغال برای مددجویان تحت پوشش نظارت‌های مستمری را در باید‌های شغلی و همچنین آموزش‌های لازم به مددجویان را در دستور کار خود دارد و به هر حال جوهره اصلی اشتغال در کمیته امداد برمی‌گردد به آموزش‌های اشاره شده در کمیته امداد و از امسال استارت آموزش‌های کسب و کار به صورت مجازی از سوی کمیته امداد زده شده است که پس از اجرای این طرح به صورت پایلوت به صورت کشوری برگزار خواهد شد.

عبدالملکی همچنین درباره برگزاری جشنواره صنایع روستادوست گفت: مخاطبین اصلی ما در جشنواره روستاییان نیستند بلکه مخترعینی هستند که اختراع آن‌ها متناسب برای روستائیان است.

وی خاطرنشان کرد: براساس برنامه پنج ساله ششم توسعه کل کشور کمیته امداد ملزم به ایجاد ۷۰ هزار فرصت شغلی در هر سال و در طی ۵ سال ۳۵۰ هزار فرصت شغلی شده است که با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سه سال اول برنامه پنج ساله ششم توسعه ۴۹۳ فرصت شغلی از سوی کمیته امداد فراهم شده است.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد خاطرنشان کرد: همچنین براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته از سوی کمیته امداد بنا داریم طی ۵ سال ۷۰۰ هزار فرصت شغلی در واقعه دو برابر از میزان فرصت شغلی در برنامه پنج ساله ششم توسعه ایجاد کنیم.

وی تصریح کرد: در سال‌جاری نیز براساس تدابیر اندیشیده شده و در صورتی که بانک‌های عامل همکاری لازم را داشته باشند ۲۰۰ هزار فرصت شغلی از سوی کمیته امداد ایجاد خواهد شد.

عبدالملکی با اظهار امیدواری از همکاری و همرانی بانک‌های عامل در سال‌جاری اشاره کرد و گفت: خوشبختانه امسال قدری این مسئله نسبت به سال گذشته بهتر شده است که در چهار ماهه گذشته از سال ۹۹، ۶۰ درصد از اعتبارات استانی ابلاغ شده است و حدود ۵ الی ۶ روز آینده صددرصد از این اعتبارات از سوی شبکه بانکی ابلاغ و به سرعت در اختیار شعب قرار خواهد گرفت

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد خاطرنشان کرد: بیش از ۷۰ هزار پرونده آماده دریافت تسهیلات شده‌اند که در این فرآیند افراد حائز شرایط شناسایی و راهبران شغلی آن‌ها نیز انتخاب شده است و دوره آموزش‌های لازم نیز دیده شده است.

وی با تأکید مجدد بر اینکه امسال ۲۰۰ هزار فقره فرصت شغلی از سوی کمیته امداد در صورت همراهی بانک‌ها ایجاد خواهد شد، گفت: در طی ۴ ماه گذشته حدود ۲۰ هزار فرصت شغلی از سوی کمیته امداد ایجاد شده است که البته در شهریورماه این مسئله به اوج خود خواهد رسید و هر ماه بین ۲۰ تا ۳۰ هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.

عبدالملکی با بیان اینکه کل اعتبارات اشتغال کمیته امداد معادل نیم درصد اعتبارات شبکه بانکی کل کشور است، گفت: سال گذشته از ۴۳۰ هزار اشتغال خالص در کشور؛ ۱۵۸ هزار اشتغال خالص در کمیته امداد ایجاد شد در واقع ۳۷ درصد از اشتغال کشور در کمیته امداد ایجاد شده است.

وی با اشاره به مجدد به اینکه کل اعتبارات اشتغال امداد معادل نیم درصد اعتبارات شبکه بانکی کشور است، گفت: مسئله‌ای که ما درخواست داریم این است که این نیم درصد واقعاً به کمیته امداد اختصاص داده شود چرا که سال گذشته از رقم ۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده برای ایجاد اشتغال در کمیته امداد؛ ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از شبکه بانکی به کمیته امداد اختصاص داده شد و در واقع حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد اعتبارات به مجموع امداد پرداخت نشد که امیدواریم امسال با همکاری شبکه بانکی بتوانیم ۲۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *