برای تهیه ماسک بهتر است، از چه نوع پارچهای استفاده کنیم؟
محمد قرگزلو در گفتوگو با میزان در خصوص جنس مناسب برای ماسک گفت: تا جایی که ممکن است استفاده از ماسکهای استاندارد در نظر گرفته شوند. ولی در صورت اقدام به استفاده از پارچه برای درست کردن ماسک بهتر است ماسکهایی که مورد استفاده قرار میگیرند، از جنس نخ، کتان، و تترون با بافت بسیار ظریف و اصطلاحا ریز بافت درست شده باشند، چرا که این نوع پارچهها حساسیت دهی بسیار پایینی دارند و برای جلوگیری از عبور ذرات نیز بهتر عمل میکنند.
وی ضمن تاکید شستشوی مکرر ماسک های پارچهای برای زدودن ذرات و آلودگیهای پس از استفاده، توصیه کرد: برای بررسی پارچه خود، آن را در مقابل یک نور نگه دارید: اگر به راحتی میتوانید طرح الیاف جداگانه را مشاهده کنید، این پارچه فیلتر با کیفیتی نخواهد بود.
استاد آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: توصیه میشود، افراد از پارچههایی نظیر پارچههای پلاستیکی و ژرسه که پرز میدهند، برای ساخت ماسک استفاده نکنند، چرا که ممکن است این نوع ماسکها موجب ایجاد حساسیت شوند.
این فوق تخصص آلرژی متذکرشد: از آنجایی که ذرات حامل ویروس کرونا میتواند در هوای اماکن پر خطر معلق و پراکنده باشد، بهتر است افراد برای مقابله با این ویروس به ویژه در محیطهای مورد اشاره و سر بسته نظیر: آسانسور و راه پلهها حتما از ماسک استفاده نمایند.
قرگزلو درباره انجام فعالیتهای ورزشی و استفاده از ماسک افزود: هنگام ورزش کردن با افزایش ضربان قلب، کارکرد دستگاه تنفس نیز بالا میرود و نیاز است هوای بیشتری داخل ریهها شود؛ به همین دلیل افراد موقع انجام حرکات ورزشی احتیاج به هوای بیشتری دارند و استفاده از ماسک میزان هوایی را که به دستگاه تنفس افراد وارد میشود، کاهش میدهد؛ از این رو هنگام ورزش کردن استفاده از ماسک معمولا غیرعملی است و توصیه نمیشود.
وی اظهار کرد:توصیه میشود، ورزشکاران حتما در فضای باز به انجام فعالیت بپردازند، البته در فضای باز هم امکان انتقال بیماری وجود دارند و بهتر است ورزشکاران در هنگام ورزش فاصله اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و یا به تنهایی ورزش کنند و یا در صورت امکان از سلامت افرادی که در محیط حضور دارند مطمئن شوند.