صلح طالبان و آمریکا و شکست در تامین امنیت افغانستان
– پایگاه «دِ کوئینت» در گزارشی به تحولات و درگیریهای اخیر در افغانستان پرداخته و مینویسد «توافق صلح میان آمریکا و طالبان در برآورده کردن امنیت این کشور با شکست مواجه شده است.»
ماه فوریه سال آمریکا و گروه طالبان پس از مذاکراتی طولانی و چندین ماهه در نهایت به توافق صلح دست یافتند.
اکنون جدیدترین خبری که در این باره شنیده میشود هشدار طالبان به آمریکاست؛ در صورتی که آمریکا از خروج از افغانستان خودداری کند این گروه عملیات خود را از سر میگیرد.
پایگاه «د کوئینت» مینویسد «این توافق در ابتدای راه خود با بن بست مواجه شده و طالبان تهدید به از سرگیری عملیات خود کرده است.»
این پایگاه میگوید «توافق میان آمریکا و طالبان نتایجی در بر نداشته و با شکست مواجه شده است.»
بر اساس این توافق قرار بود تا آمریکا بخشی از نیروهای خود را از افغانستان خارج کند و طالبان نیز متعهد به توفق عملیاتهای خود علیه نیروهای آمریکایی شد.
علاوه بر این دولت افغانستان که جزئی از این توافق نیود متعهد به آزاد کردن ۵ هزار نفر از طالبان شد.
اما طی روزها و هفتههای اخیر در افغانستان شاهد آن هستیم که این کشور نه تنها امنتر نشده بلکه بر شدت درگیریها در آن نیز افزوده شده است.
بسیاری از تحلیلگران از ابتدای امر بر این عقیده بودند که این توافق، صلح را برای افغانستان به ارمغان نمیآورد و اکنون این تحلیل به واقعیت پیوسته است.
طی روزهای اخیر گمانه زنیهایی نیز درباره آغاز مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و طالبان نیز مطرح شد، اما تحولات میدانی در این کشور گویای واقعیتی دیگر است.
حدود ۱۹ سال از ورود آمریکا به افغانستان میگذرد و تنها ثمری که این حضور برای مردم افغانستان در پی داشته کشتار بیشتر غیرنظامیان و ناامنی بوده است.
آنچه که بر وخامت اوضاع انسانی در افغانستان افزوده است، توافق صلحی است که واشنگتن با حذف دولت افغانستان از روند مذاکرات با طالبان منعقد کرده است.
اگرچه مقامهای آمریکا درباره این صلح لفاظیهای بسیاری کرده اند، اما بسیاری از تحلیلگران بر این عقیده هستند که هرگونه مذاکرات صلح افغانستان باید با حضور تمامی طرفهای درگیر در این کشور انجام بپذیرد.