صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«حماسه کاوه» روایتگر شجاعت مثال‌زدنی یک فرمانده در دوران دفاع مقدس

۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۰:۱۲
کد خبر: ۶۴۱۱۷۲
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
یک نویسنده کتاب گفت: کتاب «حماسه کاوه» شامل خاطراتی درباره زندگی سردار شهید محمود کاوه‌ و خصوصیات اخلاقی وی است، کتاب «حماسه کاوه» خاطراتی از شجاعت‌ها و دلاوری‌های این شهید بزرگوار از زبان همرزمان و خانواده وی است.

حمیدرضا صدوقی در گفت و گو با پیرامون مضمون کتاب «حماسه کاوه» گفت: کتاب «حماسه کاوه» شامل خاطراتی درباره زندگی سردار شهید محمود کاوه‌ و خصوصیات اخلاقی وی است، کتاب «حماسه کاوه» خاطراتی از شجاعت‌ها و دلاوری‌های این شهید بزرگوار از زبان همرزمان و خانواده وی است.

وی در مورد شهید «محمود کاوه» ابراز کرد: شهید «محمود کاوه» از جمله جوان‌ترین فرماندهان دفاع مقدس بود که در اول خرداد ۱۳۴۰ به دنیا آمد و زمانی که به شهادت رسید ۲۵ سال و سه ماه و ۱۰ روز سن داشت؛ اما در همین مدت، فعالیت خود را از رزمندگی عادی شروع کرد و تا فرماندهی لشکر ویژه شهدا ارتقاء یافت؛ در واقع این جوان ۲۵ ساله از سقز کار عملیاتی خود را آغاز کرد تا اینکه فرمانده گروهان اسکورت شد و بعد از آن مسئول عملیات و سپس فرمانده سپاه سقز و لشکر ویژه شهدا شد.

صدوقی به مدیریت شهید «محمود کاوه» در جبهه اشاره و بیان کرد: شهید «محمود کاوه» یک فرمانده و یک مدیر توانمند بود او در سال ۱۳۶۰ تیپ ویژه شهدا را تاسیس کرد، شهید «محمود کاوه» به عنوان معاون عملیات این تیپ برگزیده شد و از همان روز عملیات‌های تیپ ویژه شهدا برای پاکسازی کردستان شروع شد.

نویسنده کتاب «خطی تا خدا» در همین راستا اظهار کرد: در کتاب «حماسه کاوه» به ترسیم بخشی از شخصیت شهید محمود کاوه در زمان حضورش در جبهه‌ها و زمانی که تنها یک نوجوان بود پرداختم و تلاش کردم تا حقیقت را همانگونه که بود ابراز کنم. او پا به عرصه‌ای نهاد که بعد‌ها از وی انسانی متفاوت با آدم‌های دیگرساخت، گرچه مانند بسیاری از هم سن و سال‌های خود جوانی می‌کرد و به فعالیت‌هایی همچون فوتبال می‌پرداخت. بسیاری در ذهن خود، او را چنان ترسیم می‌کردند که گویی تا آن زمان، مثل و مانندش را ندیده‌اند: بلند قد، با دستانی قوی و کشیده، هیکلی آن چنانی و محاسنی بلند در حالی که او نوجوانی بود که هنوز پشت لبش سبز نشده بود. قصه رزم او از روزی که پایش به جبهه‌ها باز شد تا آن زمان که از ارتفاعات ۲۵۱۹ به شهادت رسید بسیار جذاب است.

صدوقی با اشاره به شیوه نگارش کتاب «حماسه کاوه» افزود: کتاب مجموعه ای از خاطرات است که با زبانی ساده و دلنشین به ترسیم شخصیت شهید محمود کاوه پرداخته است، شناخت ابعاد فکری این شهید نوجوان قطعا برای مخاطبان جذاب خواهد بود.

وی رشادت و تدبیر شهید محمود کاوه را مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: در کتاب «حماسه کاوه» به حضور شهید محمود کاوه در صحنه‌های نبرد پرداخته شده تا جایی که مسئولان قرارگاه حمزه گروهی را مامور کرده بودند محافظ وی باشند زیرا او برای فرماندهی همواره به صورت ایستاده قرار می گرفت و در این زمان ضد انقلاب با «سیمینف» رزمنده‌ها را می‌زد، لذا خطر به شهادت رسیدن وی بسیار بالا بود.

وی جذاب‌ترین بخش کتاب «حماسه کاوه» را بیان و ابراز کرد: کاوه هیچگاه صحنه نبرد را ترک نکرد و به مرخصی نیامد مگر اینکه مجروح می‌شد یا زمانی که سپاه منطقه ۸ کشوری او را برای جلسه فرا می‌خواند.

وی پیام کتاب «حماسه کاوه» را مطرح و خاطر نشان کرد: این شهید بزرگوار دفاع از میهن را با هیچ چیز دیگر عوض نمی کرد، سبک مدیریتی او به شیوه ای بود که عموما از افراد جوان استفاده می کرد، در بخش تسلیحات نیز از یکی از سربازانی که به نظام وظیفه آمده بود استفاده کرد زیرا به این هوش و ذکاوت این سرباز را در حوزه تسلیحات شناخته بود.

انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *