صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سکوت جامعه جهانی آمریکا را در یاغی گری هوایی گستاخ‌تر می کند

۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۷:۰۱
کد خبر: ۶۴۱۰۸۷
الکساندر پالیشوک استاد دانشگاه دولتی روسیه و شرق شناس برجسته روس ماجراجویی جنگنده های آمریکایی در نزدیکی هواپیمای مسافربری ایرانی را یاغی گری هوایی خواند و افزود: سکوت جامعه جهانی دربرابر این اقدام، آمریکا را گستاخ تر می کند.

- پالیشوک که رئیس انجمن دوستی ایران و روسیه است گفت: سازمان های جهانی از جمله ایکائو و سازمان ملل باید به این اقدام آمریکا به صورت جدی واکنش نشان دهند.

وی افزود: بر اساس معیارهای بین المللی، تهدید هواپیمای مسافربری توسط هواپیماهای نظامی ممنوع است.

استاد دانشگاه روس معتقد است که آمریکا باید پاسخگوی این اقدام تعرضی و تهدیدآمیز خود باشد زیرا که به خطر انداختن جان مسافران هواپیمای مسافربری نه فقط از نظر اخلاقی محکوم است بلکه جرمی بین المللی محسوب می شود.

ماجرا حوالی بامداد جمعه ۳ مرداد ۱۳۹۹ شروع شد که تعرض و مزاحمت دو جنگنده به هواپیمای مسافربری ماهان در مسیر تهران – بیروت خبرساز و به سوژه داغ رسانه‌ها تبدیل شد.

خلبان این پرواز برای پرهیز از هرگونه خطر احتمالی، پس از دریافت اخطار TCAS مبنی بر کاهش فوری ارتفاع، بلافاصله شروع به کم کردن ارتفاع کرد و به دلیل اینکه هواپیما در وضعیت ثبات قرار داشته و مسافران مجاز به باز کردن کمربندها بوده اند، کاهش سریع ارتفاع و سرعت دور کردن هواپیما از خطر احتمالی، منجر به آسیب تعدادی از مسافران و خدمه پرواز شد که مشغول خدمت رسانی بوده‌اند.

این هواپیما بعد از پیاده کردن مسافران خود در بیروت، به سمت فرودگاه امام خمینی پرواز و حوالی ساعت ٣ بامداد به سلامت در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست.

پالیشوک در ادامه مصاحبه به حادثه سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران در سال 1367 توسط ناو آمریکایی اشاره کرد و افزود: اگر در آن زمان جامعه جهانی اقدام جنایتکارانه آمریکا را محکوم می کرد، احتمال زیاد داشت آمریکا دیگر دست به چنین ماجراجویی خطرناک نزند.

وی ادامه داد: اما در آن زمان جامعه جهانی اقدام قابل توجهی نکرد و مجرمین آمریکایی ازجمله فرمانده ناو وینسنس که چنین دستور تبهکارانه ای برای سرنگونی هواپیمای ایرانی داده بود مجازات نشد.

۱۲ تیرماه سال ۶۷ (سوم ژوئیه ۱۹۸۸ میلادی) از غم‌انگیزترین روزهای تاریخ برای مردم ایران است؛ روزی که ولیام راجرز، ناخدای ناو وینسنس با شلیک دو موشک، هواپیمای مسافربری ایران را در آب‌های خلیج‌فارس سرنگون کرد و باعث کشته شدن ۲۹۸ ایرانی از جمله تعدادی کودک و نوزاد شد.

این هواپیما که با ۲ موشک ناو جنگی وینسنس مورد حمله عمدی نیروهای تجاوزگر آمریکا قرار گرفت حامل ۲۹۸ مسافر و خدمه بود که تمامی آنها اعم از مرد و زن، کودک و نوجوان و کهنسال به شهادت رسیدند، در میان سرنشینان هواپیما، ۶۶ کودک زیر ۱۳ سال، ۵۳ زن و ۴۶ تن تبعه کشورهای خارجی نیز بودند که همگی کشته شدند.

ایران و روسیه در امضای قرارداد جدید همکاری به شرایط و چالش های جدید توجه کنند

استاد دانشگاه دولتی روسیه و شرق شناس برجسته روس در ادامه مصاحبه گفت که امضای قرارداد جدید روابط ایران و روسیه امری ضروری است زیرا معاهده روابط متقابل و اصول همکاری ایران و روسیه با توجه به شرایط دو کشور و اوضاع جهانی در دو دهه پیش تنظیم شده است.

شرایط نسبت به دو دهه پیش کاملا فرق کرده است و بدیهی است درصورت امضای قرارداد جدید، شرایط جدید و چالش ها و فرصت ها مورد توجه قرار گیرد.

این ایرانشناس برجسته روس معتقد است که معاهده روابط متقابل و اصول همکاری ایران و روسیه بخوبی از عهده نقش خود برای توسعه روابط دو کشور برامده است و هیچ شکی وجود ندارد که قرارداد جدید بر ساختار همکاریهای دو کشور بویژه در عرصه های اقتصادی، فناوریهای پیشرفته، انرژی وهمکاری در دریای خزر تاثیر مثبت می گذارد.

مقام علمی روس همچنین، هماهنگی اقدامات و مواضع ایران و روسیه در عرصه بین المللی بویژه در حل مسائلی همچون مبارزه با تروریسم و حل مسائل سوریه و تامین ثبات و امنیت خلیج فارس و مقابله با تحریم های آمریکا را بسیار مهم خواند که با قرارداد جدید این گونه همکاریها نیز سازمان یافته تر می شود.

وزیران امور خارجه ایران و روسیه در دیدار خود در مسکو، از تمدید معاهده روابط متقابل و اصول همکاری ایران و روسیه قراردادی که 20 سال ازعمر آن می گذرد حمایت کردند توافقی که از نظر صاحبنظران اجرای آن بر روابط دوجانبه و سطح همکاریهای دو کشور با وجود فشارهای آمریکا تاثیر قابل توجهی خواهد گذاشت.

/انتهای پیام/

ایرنا


برچسب ها: روسیه امریکا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *