صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همکاری‌های ایران و عراق در ایام مقاومت؛ عاملی درعدم تصرف و دخالت کشور‌های فرامنطقه‌ای

۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۸:۴۵
کد خبر: ۶۴۰۵۱۸
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب، موضوع روابط ایران و عراق به عنوان نوک پیکان اختلاف افکنی در بین آمریکا، سعودی‌ها و رژیم صهیونیستی  مطرح بوده است، گفت:دو کشور با توجه به روابط و سوگیری‌هایی که در ایام مقاومت کنار هم داشتند، می‌توانند از تصرف و دخالت کشور‌های فرامنطقه‌ای جلوگیری کنند.
سیدرضا صدرالحسینی در گفت‌‌وگو با میزان، با اشاره به اهمیت سفر الکاظمی، نخست وزیر عراق به ایران و تاثیرات این موضوع در عرصه جغرافیای سیاسی منطقه و جهان اظهارداشت: غرب آسیا یکی از مناطق مهم در غرب آسیا و نظام بین الملل در ژئوپلتیک فعلی جهان محسوب می‌شود. 

وی افزود: قطعاً  اگر دو کشور موثر ایران و عراق که دارای قدرت نظامی و تولید انرژی در منطقه هستند، هر چقدر به هم نزدیک‌تر شوند، تاثیرات مهم‌ و جدی‌تری در نظام بین الملل می‌گذلرند.

کارشناس مسائل غرب آسیا عنوان کرد: بعد از اتفاقاتی که پس از سرنگونی صدام بین دو کشور ایران و عراق ایجاد شده است، قطعا پیامد این تحکیم ارتباطات و علایق می‌تواند تاثیرات عمیقی را در قدرت افزایی این دو کشور در غرب آسیا در بر داشته باشد.

این استاد دانشگاه بیان داشت: ایران و عراق با توجه به علایق و سوگیری‌هایی که در ایام مقاومت کنار هم داشتند، می‌توانند از تصرف و دخالت کشور‌های فرامنطقه‌ای در منطقه جلوگیری کنند. چنانچه آمریکایی‌ها در باره این سفر نگران هستند و نمی‌خواستند این سفر صورت بگیرد و یا در این سطح باشد چرا که در این سفر، تفاهماتی که در گذشته صورت گرفته است به شکل توافقاتی برای آینده تبدیل می‌شود.
 
 
صدرالحسینی اضافه کرد: یکی از سیاست‌های قدیمی و موثری در نظام سلطه این جمله مهم انگلیسی هاست که « تفرقه بینداز و حکومت کن» هنوز هم به شیوه‌های مختلف قرن ۲۱ در نقاط مختلف دنیا مشاهده می‌شود.
 
وی خاطرنشان کرد: هرچقدر اختلافات و منازعات در هر منطقه جغرافیایی به ویژه در غرب آسیا و بین دو کشور ایران و عراق بیشتر باشد، به همان اندازه فروشندگان اسلحه می‌توانند اسلحه‌های بیشتری بفروشند و در منطقه هم احساس امنیت بیشتری ‌کنند؛ آمریکایی‌ها و نظام سلطه از پیوند ایران و عراق نگران هستند. 

کارشناس مسائل غرب آسیا عنوان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، موضوع روابط ایران و عراق به عنوان نوک پیکان اختلاف افکنی در بین آمریکا، سعودی‌ها و رژیم صهیونیستی  بوده است و د ر چند روز اخیر که نخست وزیر عراق نتوانست به عربستان سفر کند، مراکز سایبری سعودی به شدت تلاش کردند در مورد سفر الکاظمی به ایران هم اختلال ایجاد کنند که این اتفاق نیفتاد.
 
انتهای پیام/ 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *