سبک زندگی کرونایی و پیامد‌های مثبت و منفی آن در جامعه

۰۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۰:۵۲
کد خبر: ۶۴۰۴۱۴
اگرچه کرونا سختی‌های بسیاری را با خود به همراه داشته، اما سبک زندگی جدیدی را برای همه به ارمغان آورده که تداوم برخی از آنان در دوران پساکرونا هم ضرورت دارد.

- شاید ابتدای حضور کرونا در ایران همه فکر می‌کردیم که این بیماری نهایت تا عید سال جدید با ما همراه است و پس از آن به زندگی عادی برمی‌گردیم، اما این خیال خامی بود که در عمل به آن رسیدیم و اکنون که نزدیک چندماه از جنگ دنیا با این بیماری ناشناخته می‌گذرد، هر روز مسائل جدیدی در سبک زندگی عادی افراد پدید می‌آید که اجتناب ناپدیر است.

سبک زندگی کرونایی و پیامد‌های مثبت و منفی آن در جامعه

شاید تا پیش از این همه بر کم هزینه‌تر برگزار شدن مراسمات عروسی و عزا و تاکید بر ساده زندگی ورد زبان همه ما بود، اما تا کرونا پایش به ایران باز نشده بود، هیچ کس فکرش را هم نمی‌کرد که روزی بدون مراسم و بدون درگیر شدن در تجملات صرف مراسمات عزا و عروسی را برگزار کنیم و آب از آب هم تکان نخورد.

هزینه‌های گزافی که همه ناچارا به خاطر جو جامعه خود را درگیر آن می‌کردند و تا سال‌ها باید پیامد‌های آن را به دوش می‌کشیدند.

در شرایط فعلی، اما شاهدیم که بسیاری از عروس و داماد‌های بدون درگیر شدن با گرفتن مراسم‌های چندصد میلیونی و هزینه‌های غیرمعمولی که فایده‌ای هم ندارند، چنان به سادگی به سر زندگی خود می‌روند که گویی زندگی پیش از این هم تفاوتی نداشت.

یا پیش از این شاهد بودیم اگر یکی از اعضای خانواده فوت می‌کرد تمامی خانواده دغدغه‌شان این بود که مراسم مجللی را برایش برگزار کنند که در شان خانواده باشند، غافل از اینکه کرونا تمامی رسم و رسوم‌های موجود را بر هم زد و حالا مراسم‌های عزا به تشیع جنازه‌های چندنفری تقلیل یافته است.

سبک زندگی کرونایی و پیامد‌های مثبت و منفی آن در جامعه

در این شرایط باید به این مساله اشاره کرد که اگرچه کرونا سختی‌های بسیاری را با خودش به ما تحمیل کرده است، اما دور کردن افراد از تجمل گرایی و توجه آنان به لحظاتی که شاید تنها چند ساعت بعد حسرت آن را بخوریم، از جمله مسائلی است که می‌توان آن را به حساب پیامد‌های مثبت کرونا گذاشت.

عروس و داماد جوانی که برای بهم رسیدن باید درگیر هزینه‌های گزافی می‌شدند که شاید بازپرداخت و جبران آنان تا سال‌ها طول می‌کشید و در این شرایط می‌توان این رسم و رسوم را برای خود نگه داشت.

هرچند بسیاری از کارشناسان معتقدند که کرونا، این بیماری عجیب و غریب به نحوی انسان‌ها را به سمت انزوا و دوری از تجمعات سوق داده است، اما باید به این مساله هم توجه کرد که تا همین پیش از کرونا چنان در فضای مجازی غرقه شده بودیم که افراد را مجال لذت بردن از زندگی فعلی نبود و اکنون افراد قطعا بیشتر قدر لحظه‌های زندگی خود را می‌دانند.

شاید با خود بگویید که لذت عروسی گرفتن و شادی کردن چه ایرادی دارد که اکنون بسیاری با شیوع کرونا باید از آن محروم شوند که در این زمینه باید جواب داد هیچ کس مخالف با برگزاری چنین مراسماتی نیست، اما به شرط آن که ساده باشند و هزینه‌های غیرقابل جبرانی را به زوج‌های جوان تحمیل نکنند.

متاسفانه یکی از مشکلاتی که ما در جامعه با آن روبه‌رو هستیم، این است که رسم و رسوم‌های مختلف بر خلاف سیره نبوی در جامعه تسری پیدا کرده و شرایط زندگی‌ها را با خود سخت کرده است.

تجمل گرایی در برگزاری مراسمات عروسی و عزا، درگیر شدن خانواده‌ها برای خرید جهیزیه و به طور کلی سخت‌تر کردن زندگی برای خود زوجین و خانواده‌ها از جمله مواردی است که باید خوشحال باشیم از اینکه کرونا این رسم و رسوم سخت و مسخره را بر هم زده است.

سخت‌تر شدن شرایط اقتصادی هم در این اوضاع، وضعیت را به جایی رسانده است که بسیاری از جوانان از ازدواج کردن گریزان باشند در حالی که می‌توان با ساده برگزار کردن مراسم و سهولت ازدواج دل بسیاری از جوانان را در این زمینه دلگرم کرد و چه بسا ازدواج زودهنگام جوانان بتواند مشکلات کاهش نرخ باروری را نیز در کشور حل کند.

به گفته کارشناسان بسیاری از جوانان به خاطر تامین وضعیت شغلی و اقتصادی خود ازدواج خود را به تاخیر می‌اندازند که این نوع کمک‌ها می‌تواند بهبود دهنده وضعیت آنان باشد و شرایط را به نحو مطلوبی برای خانواده‌ها آسان کند.

فراموش نکنیم که کرونا اگرچه سختی‌های بسیاری را با خود به همراه داشت، اما در کنار آن درس‌هایی هم از این بیماری ناشناخته می‌توان گرفت که شاید حل مسائل بسیاری از مشکلات فعلی ما باشد. 

از جمله اینکه در شرایط کرونایی بیشتر قدر حضور همدیگر را می‌دانیم و خود را درگیر موضوعات غیرضروری نمی‌کنیم یا اینکه از نعمت سلامتی خود آگاه شده و بیشتر از پیش به شکرگذاری خداوند می‌پردازیم. این موارد تنها بخشی از فواید مثبت بیماری کروناست که شاید اگر آنان را پس از کرونا هم ادامه دهیم، شاید بتوانیم آینده بهتر با افق روشن‌تری را برای نسل آینده به یادگار بگذاریم.

در پایان باید گفت کرونا یک روز به پایان می‌رسد در نتیجه چه بهتر است که قدر این لحظه‌های خود را بدانیم و از آنان به نحو احسنت استفاده کنیم.


برچسب ها: کرونا سبک زندگی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *