صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چهارمین دورۀ جام باشگاه‌های کتابخوانی برگزیدگان خود را شناخت

۰۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۲:۵۰
کد خبر: ۶۴۰۱۸۵
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
اختتامیه چهارمین دورۀ جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان روز چهارشنبه(یکم مردادماه) در سالن اجتماعات بین‌المللی کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران به‌صورت مجازی و آنلاین برگزار شد.

- طبق اعلام روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از ستاد ترویج رویداد‌های کتابخوانی، در این مراسم که بدون حضور مدعو و میهمان برگزار شد برگزیدگان و منتخبان این دورۀ جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان معرفی شدند.

در ابتدای این مراسم دکتر عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با پیام تصویری ضمن تقدیر و تشکر از همه دست‌اندرکاران این دوره جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان عنوان کرد: این دوره از جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان که به دلیل بیماری کرونا به‌صورت مجازی برگزار می‌شود، را فرصتی دانست که باعث نزدیکی دل‌ها به همدیگر شده است و امشب اجتماع عظیمی این برنامه را مشاهده خواهند کرد.

وی در ادامه به دستاورد‌های جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان در چهار دوره برگزاری پرداخت و گفت: گسترش کمی باشگاه‎های تشکیل در عرصۀ جغرافیایی در طول برگزاری چهار دوره آن رشد ۱۱ برابری داشته است و از ۲ هزار باشگاه کتاب‌خوانی در سال ۹۵ به ۲۲ هزار باشگاه در سال ۱۳۹۸ رسیده است.

وی ادامه داد: همچنین تعداد اعضای آن نیز از ۲۲ هزار نفر به بیش از ۳۳۰۰۰۰ در چهار سال گذشته رسیده‌اند. از لحاظ گستره جغرافیای پراکندگی تشکیل باشگاه‌ها از ۱۵ شهر در سال ۱۳۹۵ به ۱۸۲۰ شهر و روستا در سال ۱۳۹۸ رسیده است.

سید عباس صالحی در بخش دیگری از سخنان خود به دستاورد دیگر جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان پرداخت و اعلام داشت: این برنامه‌ها تنوع قابل‌توجهی پیدا کرده‌اند و اعضای باشگاه‌ها علاوه بر خواندن کتاب به گفتگوی و خرید کتاب، مبادله کتاب، نامه به نویسندگان، معرفی کتاب و ده‌ها فعالیت دیگر مشغول شده‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تنوع تشکیل مکانی باشگاه‌های کتاب‌خوانی را از دیگر دستاورد‌های جام باشگاه‌ها دانست و خاطر نشان کرد: امروزه باشگاه‌های کتاب‌خوانی در مدارس، مهدکودک‌ها، مساجد، کتابخانه‌ها، فرهنگ‌سرا‌ها و سرای محله‌ها، کانون‌های بسیج، مجتمع‌های مسکونی و هر نقطه اجتماعی می‌تواند باعث تشکیل باشگاه شوند تشکیل می‌شود.

وی رقابت در حوزه‌های مختلف کتاب‌خوانی و کیفیت آثار ارسالی را از دیگر دستاورد‌های این برنامه دانست و گفتکه این جریان در چهار سال گذشته سال به سال در گستره و تنوع کمی و هم عمق‌بخشی و کیفیت افزایی رشد داشته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تقدیر از تمامی دست‌اندرکاران و فعالان جام باشگاه‌های کودک و نوجوان از زنان به عنوان عاملان اصلی این برنامه نام برد که ۸۰ درصد پویایی و پیشبرد این برنامه را برعهده دارند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی سخنان خود گفت: «جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان فرصت‌های مناسب برای ارتقا مطالعه و کیفیت بخشی به سطح مطالعه در کشور بوجود آورده است و در میان نسل کودک و نوجوان موفق بوده است و باشگاه‌های کتاب‌خوانی دستاورد‌های مهمی برای آینده کشور خواهد داشت و باعث تربیتی نسلی که سرانه مطالعه آن‌ها بالاتر خواهد رفت، نسلی که از طریق گفتگو و خلاقیت‌های ارائه شده با تکیه بر تفکر نقادانه، در باشگاه‌ها نسل خلاق‌تری خواهند بود، نسلی که از طریق کار جمعی که در باشگاه‌ها دارند مشارکت اجتماعی آن‌ها ارتقا خواهد یافت و نسلی که اعتماد به نفس بهتری پیدا خواهند کرد».

چهارمین دوره جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان با مشارکت ۳۳۵۹۷۸ عضو در قالب ۲۱۹۴۸ باشگاه کتاب‌خوانی از ۱۸۲۰ شهر روستا در تمامی استان‌های کشور در سال ۱۳۹۸ برگزار شد.

در انتهای این مراسم برگزیدگان این دوره از جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان در بخش‌های مختلف این برنامه از جمله باشگاه‌های برگزیده و شایسته تقدیر، بخش نامه به نویسنده، بخش فیلم موبایلی معرفی کتاب، مهدکودک، باشگاه با نیازمندی‌های ویژه، تسهیلگران برگزیده و شایسته تقدیر و نویسنده برگزیده از نگاه باشگاه‌های کتاب‌خوانی به شرح زیر اعلام و معرفی شدند. همچنین در این دوره علاوه بر بخش‌های ذکر شده مراکز فعال شامل کتاب‌فروشی‌ها، مؤسسات فرهنگی، کتابخانه‌های عمومی، مدارس، کانون‌های مساجد، دبیرخانه‌های استانی و شهرستانی نیز منتخبان خود را شناختند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *