صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عزم جدی دستگاه قضایی قزوین در حل مسائل و مشکلات شهری

۰۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۳:۱۴
کد خبر: ۶۴۰۱۵۸
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
دادستان عمومی و مرکز استان قزوین با یبان اینکه نگاه پیشگیرانه در برنامه‌های شهرداری باید به عنوان یک اصل تلقی شود گفت: پیگیری مسائل شهری در حوزه‌های مختلف از باب احیای حقوق عامه در دستور کار تشکیلات قضایی قرار دارد و عزم جدی دستگاه قضایی در حل این مسائل و مشکلات در راستای منافع عمومی است.

- محمد قاسمی در نشست مسئولان قضایی استان با شهردار و مدیران شهری قزوین که در سالن مفاخر شهرداری برگزار شد، گفت: مجموعه مدیریت شهری در ارتقاء امنیت عمومی نقش بسیار سازنده‌ای دارد و مسائل امنیتی در احداث اماکن عمومی از جمله پارک ها، تفرجگاه ها، اماکن ورزشی و ... باید مورد توجه قرار گیرد. تامین امنیت در این اماکن که مطالبه به حق شهروندان بوده، خواسته دستگاه قضایی است.

وی افزود: پیگیری مسائل شهری در حوزه‌های مختلف از باب احیای حقوق عامه در دستور کار تشکیلات قضایی قرار دارد و عزم جدی دستگاه قضایی در حل این مسائل و مشکلات در راستای منافع عمومی است، اما بیان مشکلات صرفاً در جلسات سالانه دردی را دوا نمی‌کند، بلکه راه حل، برگزاری جلسات مستمر به شکل کارگروه‌های تخصصی، با حضور کارشناسان ضروری بوده تا راهکار‌های علمی و کاربردی با مشارکت و هم افزایی تمامی دستگاه ها، اندیشیده شود.

دادستان عمومی و مرکز استان قزوین با بیان اینکه نگاه پیشگیرانه باید اولویت برنامه‌ها و اقدامات شهرداری قرار گیرد، بیان داشت: برخی از برنامه‌ها و اقدامات اجرایی حوزه شهری گاهی با آسیب‌هایی همراه می‌شود که جبران ناپذیر بوده و موجب نارضایتی عمومی می‌شود، در صورتی که هدف از اجرای پروژه‌ها تامین رفاه و آسایش شهروندان است و اگر قبل از اجرا به این مسائل توجه شود، قطعاً شاهد مشکلات بعدی نخواهیم بود؛ لذا نگاه پیشگیرانه در برنامه‌های مدیریت شهری باید به عنوان یک اصل تلقی شود و تمامی برنامه‌ها بر پایه رعایت مسائل پیشگیرانه به مرحله اجرا درآید.

محمد قاسمی همچنین اذعان داشت: حفظ حقوق شهروندی، احیای حقوق عامه و رعایت عدالت اجتماعی و اقتصادی و همچنین توسعه متوازن، انتظارات به حقی است که شهروندان از تمامی دستگاه‌ها و نهاد‌ها و به خصوص مجموعه مدیریت شهری دارند و نباید تبعیض و بی عدالتی در توزیع خدمات و امکانات شهری وجود داشته باشد.

این مقام قضایی استان قزوین اظهار داشت: گاهاً شهرداری پرونده‌هایی در تشکیلات قضایی دارد و در این رابطه ضرورت دارد اقدامات اجرایی شهرداری به گونه‌ای باشد که تولید پرونده نکند و راهکار آن تقویت مبانی حقوقی اقدامات و قرارداد‌ها است و همین موضوع موجب پیشگیری از بروز مشکلات قضایی برای شهرداری‌ها و در نتیجه صیانت از حقوق بیت المال و افراد خواهد شد.

وی در ادامه از گله مندی مردم در حوزه نظارت بر ساخت و ساز‌های ساختمانی یاد کرد و افزود: متاسفانه تخلفات ساختمانی و ساخت و ساز غیرمجاز در سطح قزوین رو به افزایش است و یکی از علل آن، جریمه محور بودن کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها است و اینکه این ذهنیت برای مردم ایجاد شده که با پرداخت جریمه، هر تخلفی قابل خرید است؛ لذا این نگاه به تخلفات ساختمانی باید اصلاح شود و در این خصوص باید مصالح عمومی و اصول فنی و شهرسازی در نظر گرفته شود.

دادستان عمومی و مرکز استان قزوین تاکید کرد: درست است که اکثر شهرداری‌ها درآمد پایدار ندارند و از سوی دیگر به علت رکود ساخت و سازها، منابع درآمدی شهرداری‌ها کاهش یافته است، اما نباید به پرونده‌های تخلفات ساختمانی مطروحه در کمیسیون ماده ۱۰۰ نگاه درآمدی داشت، زیرا این امر در افزایش تخلفات و در نتیجه باعث بی نظمی و نازیبایی در سیمای شهری و در ساخت و ساز‌ها می‌شود، بنابراین از باب پیشگیری، باید با متخلفین بدون اغماض و تبعیض برخورد شود. البته در این رابطه نیز باید نگاه پیشگیرانه در دستور کار شهرداری قرار گیرد و قبل از وقوع تخلف، با استفاده از ظرفیت‌های قانونی و حمایت‌های قضایی از وقوع آن جلوگیری کند.

قاسمی در ادامه گفت: یکی از دغدغه‌های فعلی که نیاز به ساماندهی فوری دارد، موضوع دست فروشان است که باید در دستور کار شهرداری قرار گیرد و دادستانی و سایر دستگاه‌ها نیز باید نقش خود را ایفا کنند.

وی افزود: در تصمیمات شهری نباید سلیقه‌ای عمل کرد، چرا که قوانین و مقررات تکلیف را روشن کرده و باید بر اساس چارچوب‌های قانونی عمل شود و نباید اجازه دهیم برخی با انجام اقدامات خلاف قانون، موجب تضییع حقوق بیت المال شوند.

این مقام مسئول در ادامه بیان داشت: اجرای به موقع و دقیق آراء کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها، به خصوص در مورد تخریب و اعاده وضع به حال سابق تخلفات ساختمانی، نقش زیادی در کاهش تخلفات و پیشگیری از وقوع آن دارد.

دادستان عمومی و مرکز استان قزوین یادآور شد: در اجرای پروژه‌های شهری باید بین شهرداری و دستگاه‌های خدمات رسان هماهنگی و تعامل وجود داشته باشد.

وی افزود: در سال‌های اخیر اقدامات خوبی از سوی مجموعه مدیریت شهری قزوین برنامه ریزی و اجرایی شده، اما این اقدامات نباید صرفاً به پروژه‌های عمرانی خلاصه شود و توجه به مسائل فرهنگی و آموزه‌های دینی باید در اولویت برنامه‌ها قرار گیرد، زیرا داشتن شهری پیشرفته و مدرن، بدون توجه به پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی، امنیتی و... قطعاً با خلاء مواجه خواهد شد.

محمد قاسمی در پایان خاطر نشان کرد: احیای حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دو سیاست راهبردی قوه قضاییه در دوره مدیریت جدید است و می‌طلبد تمامی دستگاه‌ها و نهاد‌ها اقدامات خود را بر این اساس برنامه ریزی و اجرایی کنند و یکی از برنامه‌های راهبردی دادستانی قزوین در سال جاری، مطالبه اقدامات نهاد‌های مختلف در این راستا است و بدیهی است، چنانچه دستگاهی در انجام وظایف و تکالیف قانونی کوتاهی یا سهل انگاری کند، باید پاسخگو باشد.

برچسب ها: شهرداری قزوین

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *