صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پوست کروکودیل‌های قشم کنده می‌شود؟

۳۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۱:۴۷
کد خبر: ۶۳۹۵۹۴
مزرعه‌های تکثیر و پرورش حیواناتی، چون خز، روباه، خرگوش، سگ، گربه و کروکودیل در برخی از کشور‌ها به ویژه در آسیای شرقی سال‌هاست از طریق فروش پوست حیواناتی که تکثیر می‌کنند سودی هنگفت به دست می‌آورند.

- مزرعه‌های تکثیر و پرورش حیواناتی، چون خز، روباه، خرگوش، سگ، گربه و کروکودیل در برخی از کشور‌ها به ویژه در آسیای شرقی سال‌هاست از طریق فروش پوست حیواناتی که تکثیر می‌کنند سودی هنگفت به دست می‌آورند. این مراکز به شدت مورد انتقاد واقع می‌شوند چرا که حیوانات را در شرایطی نامناسب تکثیر کرده و آن‌ها را به صورت زنده پوست می‌کنند. پوست این حیوانات برای تهیه پوشاک و وسایل لاکچری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

در ایران هم بهروز سالاروند و همسرش مژگان روستایی در سال ۱۳۸۹ پس از دریافت مجوز‌های مورد نیاز از سازمان‌های شیلات، محیط زیست و دامپزشکی، مزرعه تکثیر کروکودیل نوپک در جزیره هنگام را احداث کرده و در سال ۱۳۹۰ با اخذ مجوز احداث پارک کروکودیل از سازمان‌های محیط زیست و دامپزشکی و گردشگری منطقه آزاد، پارک کروکودیل نوپک قشم را راه‌اندازی کردند.

اما آیا در مزرعه کروکودیل جزیره هنگام هم کروکودیل‌ها به صورت زنده پوست کنده می‌شوند؟

بهروز سالاروند، مدیر مزرعه پرورش و پارک کروکودیل نوپک قشم به میزان می‌گوید: این مجموعه شامل دو بخش است: مزرعه تکثیر و پرورش کروکودیل و پارک کروکودیل. در مزرعه تکثیر و پرورش که در حال حاضر ۲۰ کروکودیل وجود دارد و کروکودیل‌ها با هدف فروش به باغ‌های وحش و آکواریوم‌ها تکثیر می‌شوند.

وی ادامه می‌دهد: تا کنون تنها به مراکز داخل کشور کروکودیل فروخته‌ایم، اما بنا داریم با باغ‌های وحش و آکواریوم‌های خارج از کشور هم کروکودیل صادر کنیم که با باغ وحش‌های عمان و امارات هم مذاکراتی داشته ایم.

سالاروند با اشاره به اینکه پارک کروکودیل نوپک قشم یک مجموعه گردشگری است می‌گوید: این پارک میزبان حدود ۸۰ کروکودیل است و مردم در بازدید از این پارک سایز‌های مختلف کروکودیل و تخم‌های کروکودیل را مشاهده می‌کنند و راهنما درباره آن‌ها به مردم توضیح می‌دهد.

وی یادآور می‌شود: در پارک کروکودیل نوپک قشم پرندگان و خزندگان دیگری هم نگهداری می‌شوند. این حیوانات که هر کدام به نحوی آسیب دیده‌اند از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به پارک سپرده شده‌اند تا دوره درمان و بازپروری را طی کنند. این حیوانات در صورتی که قابلیت بازگشت به طبیعت را به دست آورند در زیستگاهشان رهاسازی خواهند شد و در غیر این صورت در پارک باقی خواهند ماند.


مدیر مزرعه پرورش و پارک کروکودیل نوپک قشم در واکنش به فیلم و تصاویری که اخیرا از پوست‌کنده شدن کروکودیل‌ها در فضای مجازی منتشر و به مزرعه نوپک قشم منسوب شده می‌گوید: متاسفانه تهیه ناشران این تصاویر با افترا و جریحه‌دار کردن احساسات عمومی به دنبال جذب فالوور در فضای مجازی هستند. این تصاویر مربوط به ایران نیست. هدف مزرعه تکثیر و پرورش کروکودیل هنگام، تنها و تنها فروش کروکودیل به صورت زنده به متقاضیان است. هرگز کروکودیلی در این مجموعه پوست کنده نشده است. این مجموعه تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست فعالیت می‌کند و تمام بخش‌های مجموعه قابل بازدید هستند. بخشی برای کندن پوست کروکودیل‌ها در مجموعه وجود ندارد.

وی در پاسخ به اینکه آیا این مجموعه قصد دارد در آینده فعالیت خود را به صادرات پرسود گوشت و پوست کروکودیل گسترش دهد یا نه می‌گوید: خیر. هرگز چنین برنامه‌ای نداشته و نداریم. هرچند درآمد حاصل از زنده‌فروشی کروکودیل و بخش گردشگری پارک به سختی کفاف مخارج این مجموعه را می‌دهد، اما هرگز وارد صنعت بی‌رحم فروش پوست و گوشت کروکودیل نخواهیم شد.

سالاروند درباره فضای اختصاص داده شده به کروکودیل‌ها می‌گوید: فضایی که در اختیار هر کروکودیل قرار دارد از آنچه در ضوابط سازمان حفاظت محیط زیست تعیین شده بیشتر است و سعی می‌کنیم هر سال شرایط را از نظر جایگاه و خوراک برای حیوانات ارتقا دهیم.

وی در پاسخ به اینکه چرا مسئولان مزرعه کروکویل هنگام، در مصاحبه‌های قبلی با رسانه‌ها، هدف از راه‌اندازی مزرعه کروکودیل قشم را صادرات پوست و گوشت عنوان کرده بودند می‌گوید: این اشتباه خبرنگار است که باعث سوء برداشت خوانندگان شده. همانطور که گفتم در این مرکز فعالیتی تحت عنوان صادرات گوشت و پوست کروکودیل وجود نداررد.

صادق رستمی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست قشم هم در این باره به میزان می‌گوید: مزرعه کروکودیل هنگام و پارک کروکودیل قشم هر دو تحت نظارت قرار دارند و اگر بنا به کشتار یا زنده‌فروشی کروکودیل‌ها باشد این مزرعه باید با ما هماهنگی‌هایی لازم را انجام دهد که تا موردی از کشتار و صادرات گوشت و پوست با ما هماهنگ نشده است.

صادق رستمی، رییس اداره حفاظت محیط زیست قشم هم در این باره به میزان می‌گوید: مزرعه کروکودیل هنگام و پارک کروکودیل قشم هر دو تحت نظارت قرار دارند و اگر بنا به کشتار یا زنده‌فروشی کروکودیل‌ها باشد این مزرعه باید با ما هماهنگی‌هایی لازم را انجام دهد که تا موردی از کشتار و صادرات گوشت و پوست با ما هماهنگ نشده است.


گفتنی است اخیرا یک مزرعه کروکودیل هم در ملایر راه‌اندازی شده که علی‌رغم دمای نامناسب این شهر برای بقای کروکودیل‌ها به تکثیر و پرورش کوروکودیل مشغول است. در استان سیستان و بلوچستان هم متقاضیان تکثیر و پرورش کروکودیل، در حال راه‌اندازی یک مزرعه تکثیر و پرورش تمساح پوزه‌کوتاه (گاندو) هستند.

به گزارش میزان، کروکودیل‌ها به طور تقریبی ۸۰ سال عمر می‌کنند، در ۱۵ سالگی شروع به تخمگذاری کرده و تا ۶۰ سالگی سالی یک بار و هر بار حدود سی تخم می‌گذارند.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *