صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اعاده دادرسی در نظام قضایی، امری ضروری است

۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۲:۱۷
کد خبر: ۶۳۹۳۴۱
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه اعاده دادرسی به عنوان تجدید نظر فوق العاده در قانون پیش بینی شده است که تحت دو عنوان ۴۷۷ یا ۴۷۴ صورت می‌گیرد، گفت: در موارد خاص و همچنین مجازات‌های سلب حیات همچون اعدام معتقد هستیم که اعاده دادرسی باید با دقت انجام شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با میزان با اشاره به تبیین حقوقی درخواست اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور و با اشاره به پذیرش درخواست بررسی مجدد پرونده ۳ اعدامی از سوی دیوان عالی کشور، گفت: اعاده دادرسی در نظام قضایی ما امری ضروری است و به رغم اینکه آراء قطعی باید لازم الاجرا باشند، اما می‌توان گفت اعاده دادرسی یک نهاد و تاسیس خوبی است.

جعفر کوشا با بیان اینکه اعاده دادرسی به عنوان تجدید نظر فوق العاده در قانون پیش بینی شده است که تحت دو عنوان ۴۷۷ یا ۴۷۴ صورت می‌گیرد، گفت: در موارد خاص و همچنین مجازات‌های سلب حیات همچون اعدام معتقد هستیم که اعاده دادرسی باید با دقت انجام شود.

وی با طرح این سوال که آیا اعاده دادرسی نسبت به استحکام آرا تزلزل ایجاد می‌کند یا خیر؟ و اینکه اگر آرا قطعی هستند باید اجرا شوند یا خیر؟ گفت: با توجه به اینکه ممکن است اشتباهات قضایی وجود داشته باشد و تحقیقات کافی نباشد و یا دلایل جدیدی برای نظرات استنباطی باشد به نظر می‌رسد که اعاده دادرسی در نظام‌های قضایی ما امری ضروری است.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: در بحث لازم الاجرا بودن برخی از احکام قطعی به لحاظ اشتباهات قضایی می‌توان گفت که اعاده دادرسی یک نهاد و تاسیس خوبی است.

کوشا عنوان کرد: در موارد خاص و بخصوص مجازات‌های سلب حیات همچون اعدام معتقد هستیم که اعاده دادرسی باید انجام و بادقت انجام شود و قضات در دیوان عالی کشور دلایل را ببینند و مسائل را مجدد نظارت کنند و این می‌تواند یک مرحله خوبی باشد برای اینکه اشتباهات قضایی را جبران کنیم.

وی با بیان اینکه در بعد بین المللی قضیه این است که بنای اعدام و اجرای مجازات اعدام را نداریم و اعاده دادرسی را می‌پذیریم، اظهار کرد: این می‌تواند حرکت خوبی باشد که مجازات اعدام اگرچه در قانون پیش بینی شده است، اما هیچ تعجیل و شتاب زدگی در اجرای آن نداریم.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه این‌ها جوان هستند و بحث توبه و ندامت نیز وجود دارد، گفت: شاید با اعاده دادرسی مجددا بتوانند گذشته خود را جبران کنند و رافت اسلامی و نگاه اسلام بر این نیست که مجازات را به عنوان یک موضوع بداند بلکه مجازات را طریقی برای اصلاح می‌داند، پس اعاده دادرسی را فرایندی خوبی برای احقاق حقوق محکومین می‌دانیم.

کوشا با تاکید بر حفظ اقتدار دستگاه قضایی بیان کرد: انچه که مسلم است ریاست قوه قضاییه و مسئولان عالی قضایی بنا بر این دارند که این احکام با عدل و انصاف و دقت اعمال صادر شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *