صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کرونا در زندان‌های عربستان؛ مرگ یک روزنامه نگار تنها چند روز پس از آزادی از زندان

۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۴:۰۳
کد خبر: ۶۳۹۲۲۸
زندان‌های عربستان سعودی در سایه بی توجهی مقام‌های این کشور به کانون شیوع کرونا مبدل شده اند.

خبر درگذشت «صالح الشیحی»، روزنامه نگار و فعال سعودی بر اثر بیماری «کرونا»، وضعیت بحرانی شیوع این بیماری را در زندان‌های عربستان را به کانون بحث نقض گسترده حقوق بشر زندانیان در این کشور مبدل کرد.

به گزارش «الجزیره و خلیج آنلاین»، «الشیحی»، که در سال ۲۰۱۸ و در پی اظهار نظر در مورد فساد در خاندان سلطنتی در برنامه‌ای تلویزیونی، بازداشت شد، در ماه می‌ سال جاری به دلیل ابتلا به بیماری کرونا از زندان آزاد و به بیمارستان منتقل شده بود.

منتقدان بر این باورند که دلیل آزادی «الشیحی»، فرار مقام‌های سعودی از مسئولیت مرگ این فعال عربستانی و رفع تکلیف از خود بوده است؛ چرا که آنها به خوبی می‌دانند که وضعیت در زندان‌های این کشور پس از شیوع بیماری کرونا تا چه حد خطرناک‌تر شده است.

پیشتر نیز خبر‌هایی مبنی بر وخامت حال یک زندانی دیگر به دلیل ابتلا به کرونا منتشر شده بود.

«سفر الحوالی»، واعظ برجسته‌ای که به دلیل انتقاد از سیاست‌های خاندان سعودی در سال ۲۰۱۸ زندانی شد، زندانی دیگری است که به کرونا مبتلا شده است.

مقام‌های سعودی ارتباط این واعظ با خانواده اش را که علاوه بر کرونا از بیماری‌های مزمن دیگر رنج می‌برد، قطع کرده اند.

وی به همراه چهار پسرش از سال ۲۰۱۸ زندانی هستند.

در حالی که براساس جدیدترین آمارها، تاکنون ۲ هزار و ۴۸۶ شهروند سعودی به دلیل ابتلا جان خود را از دست داده و ۲۵۰ هزار و ۹۲۰ نفر نیز به این بیماری مبتلا شده اند، آماری از وضعیت شیوع بیماری در زندان‌های این کشور وجود ندارد.

ریاض که در ابتدا تلاش گسترده‌ای برای انکار شیوع این بیماری در عربستان داشت، تاکنون هشدار‌های متعددی در مورد بهبود اوضاع زندان‌های پر ازدحام خود دریافت کرده است.

سازمان اروپایی حقوق بشر در عربستان در ماه مارس با انتشار بیانیه‌ای از افزایش شیوع کرونا در زندان‌های این کشور ابراز نگرانی کرده و زندان‌های پر ازدحام این کشور را محیطی مساعد برای انتقال ویروس اعلام کرد.

عربستان علاوه بر شمار زیادی از بازداشتگاه ها، مراکز اصلاح و زندان‌های زنان، ۱۵ زندان بزرگ دارد که در سراسر کشور مستقر شده اند.

از تعداد زندانیان سعودی آمار رسمی در دست نیست، اما برآورد‌های سازمان‌های حقوق بشری از زندانی بودن بیش از ۶۰ هزار نفر اعم از سیاستمداران و مخالفان «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان، در زندان‌های این کشور حکایت دارند.

براساس گزارش‌های حقوق بشری، زندان‌های عربستان بسیار پر ازدحام و فاقد تختخواب هستند؛ ده‌ها نفر در راهرو‌ها می‌خوابند؛ امکانات بهداشتی محدودی دارند؛ محرومیت از تجهیزات گرمایشی مانند پتو و لباس، فقدان سیستم تهویه هوای مناسب، نداشتن امکانات بهداشتی و درمانی و البته کثرت سلول‌های انفرادی از دیگر ویژگی‌های زندان‌های عربستان هستند؛ این شرایط برای زندانیان سالخورده که شمارشان نیز کم نیست، بسیار مخاطره آمیز است.

عربستان برخلاف سایر کشور‌ها که در بحبوهه شیوع کرونا با هدف مقابله از تبدیل شدن زندان‌ها به کانون شیوع، اقدام به آزاد کردن زندانیان کردند، از این اقدام سرباز زد.

اقدام‌های مقابله‌ای مقام‌های سعودی برای جلوگیری از شیوع کرونا در زندان، محدود به تعلیق ملاقات‌های خانوادگی و  تمامی فعالیت‌ها اعم از فرهنگی و ورزشی بوده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *