بدون علامت بودن ۸۵ درصد مبتلایان کرونا حقیقت دارد؟
این اپیدمیولوژیست همچنین به مطالعهای در دانشگاه آکسفورد CEBM اشاره کرد و گفت که نتایج این مطالعه نشان میدهد نسبت این موارد (مبتلایان بدون علامت) در کشورهای مختلف بین ۵ تا ۸۰ درصد است! این میزان در ژاپن ۱۸ درصد (با حدود اطمینان ۱۶ تا ۲۰ درصد)، در ایتالیا ۶۰ درصد (۵۰ تا ۷۵ درصد)، در چین ۴ تا ۱۴ درصد، در واشینگتن ۴۳ درصد و در ایرلند ۵۰ درصد برآورد شده است.
وی ادامه داد: همچنین مرکز کنترل بیماریهای امریکا CDC هم برآورد کلی میزان موارد ابتلای کروناویروس جدید بدون علامت را ۲۵ درصد برآورد کرده، حال با وجود این اطلاعات، برخی افراد عدد ۸۰ تا ۸۵ را از کجا میآورند جای سوال دارد و باید برای اثبات آن مستندات علمی ارائه دهند.
عضو ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران با تاکید بر اینکه خطر برآورد بالاتر از حدواقعی برای سیاستگذاری و برنامهریزی مقابله با کورونا موجب گمراهی و به انحراف کشیده شدن اقدامات موثر برای خاموشی اپیدمی است، اظهار کرد: به فرض اگر این عدد را بپذیریم معنایش این است که ما تا رسیدن به ایمنی جمعی و گلهای حدود ۲۰ هزار مورد مرگ دیگر را باید تحمل کنیم در حالیکه این نتیجه گیری کاملا نادرست و آدرس غلط دادن به جامعه و سیاستگذاران است. ضمن اینکه در صورت وقوع این مساله، مراکز درمانی هم به هیچ وجه توان پاسخ گویی و ارائه خدمات به مبتلایان نیازمند را نخواهند داشت.
سوری اذعان داشت: البته تا جایی که بنده اطلاع دارم چنین سیاستی هرگز و لااقل ستاد مقابله با کووید ۱۹ در تهران بزرگ مطرح نبوده و مورد حمایت نیست. از طرفی دیگر شیوع سرمی -Seroprevalence- این بیماری در کشور هم دقیقا مشخص نیست و گمانهزنیهایی که ۲۵ میلیون نفر در کشور مبتلا شدهاند هم مبنای علمی ندارد چراکه با بررسی شیوع سرمی گزارش شده در مناطق مختلف جهان این اندازه در کشور ایران باید حدود ۱۵ درصد باشد یعنی ما بجای ۲۵ میلیون نفر حداکثر ۱۵ تا ۱۷ میلیون نفر مبتلا شده داریم.
این اپیدمیولوژیست در خاتمه با بیان اینکه فرضیه میزان ابتلای بدون علامت ۸۰ تا ۸۵ درصدی و تعداد ۲۵ میلیون موارد مبتلا در کشور فرضیهای درست نیست، تاکید کرد: افراد نباید در حیطهای که تخصص و دانش کافی ندارند وارد شوند و بدون ارایه مستندات دقیق علمی مصاحبه کرده و به مقامات کشور مشاوره دهند.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.