صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برگزاری باشکوه مراسم‌های ماه محرم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی

۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۲:۴۷
کد خبر: ۶۳۹۱۰۱
جلسه ستاد ملی محرم ۱۴۴۲ هجری قمری با ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی و با حضور مسئولین دستگاه‌های مختلف با هدف بررسی شرایط و کیفیت برگزاری مراسم محرم تحت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد.

- جلسه ستاد ملی محرم ۱۴۴۲ هجری قمری با ریاست حجت‌الاسلام و المسلمین محمد قمی و با حضور مسئولین دستگاه‌های مختلف در مجتمع فرهنگی شهدای هفتم تیر «سرچشمه» برگزار شد.

این جلسه که با هدف بررسی شرایط و کیفیت برگزاری مراسم ماه محرم تحت پروتکل‌های بهداشتی و تعیین پیش‌نویس سیاست‌های کلان تعظیم شعائر محرم و صفر شکل گرفته بود  راهکار‌های تجمیع برنامه‌های در دست اقدام هر دستگاه را نیز مورد بررسی قرار داد. 

در این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی با تاکید بر هر چه باشکوه‌تر برگزار شدن برنامه‌های ماه محرم گفت: از آنجا که توقعات و مطالبات مردم بر پایه برگزاری عزاداری محرم و بسیار مورد تاکید قرار گرفته است، مذهب حیات روحانی و معنوی برای جامعه ما محسوب می‌شود.

وی سلامت مردم را خط قرمز برنامه‌ها دانست و تاکید کرد: سلامتی مردم جزو خط قرمز‌های ما محسوب می‌شود لذا ضوابط و برنامه‌ها به نحوی اجرا خواهد شد که بتوانیم پروتکل‌های سلامت و بهداشت را بخوبی رعایت کنیم.

وی دستورالعمل‌های جلسه را حول محور سه موضوع دانست و ابراز کرد: دستورالعمل‌ها در این جلسه جمع آوری و تحت عنوان سند پیش‌نویس مورد بررسی قرار خواهد گرفت؛ در محور دوم گزارشات مقدماتی که قرار است به محضر مقام معظم رهبری تقدیم شود بررسی و ارائه ‌می‌گردد، محور سوم این جلسه تقسیم کار ملی است بدین ترتیب که برنامه‌ها و دستور‌های هر حوزه و هر تشکیلات به صورت مجزا مشخص و پیگیری شود.

روستا آزاد نماینده دفتر تبلیغات اسلامی در این جلسه تاکید کرد: ایجاد پیک بهداشت و استفاده حداکثری از ظرفیت طلاب و روحانیان برای آموزش در مناطق محروم قابل توجه و بسیار مهم و ضروری است.

وی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت غدیر برای نشر مبانی شیعه و اسلام باید مد نظر قرار بگیرد این موضوع مهم است و باید برای آن برنامه ریزی‌های کاملی در نظر گرفته شود.

روستا آزاد به بسته‌ای صدا و سیما پیرامون برنامه‌های ماه محرم و صفر ارائه کرده اشاره و اظهار کرد: بهترین رویکرد استفاده از ظرفیت صدا و سیما است، زیرا در شرایطی که نمی‌توان حضور‌های حداکثری مردم در مراسم عزاداری را داشته باشیم باید از این پتانسیل استفاده شود پوشش برنامه‌های هیئت‌هایی که پروتکل‌ها را رعایت نموده اند نیز در جای خود ارزشمند و تاثیر گذار است.

وی توجه به بخش نزورات و تاثیر گذار آن در ماه محرم را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: ایجاد یک برنامه ریزی برای توزیع نذورات بین مردم خصوصا در بیت قشر آسیب پذیر جامعه رویکردی ارزشمند و قابل توجه است.

روستا آزاد تاکید کرد: امسال تلاش داریم تا برنامه‌ها را به نحویی برنامه‌های ریزی کنیم محتوا‌هایی با عنوان ره‌توشه خانواده ره‌توشه عمومی در آن دیده شود در عین حال همایش توجیهی مبلغان به صورت مجازی و با حضور معاون بهداشت رویکردی دیگر است که در دستور کار قرار داده‌ایم. امسال حدود ۱۲ هزار مبلغ به سراسر کشور همانند سال‌های گذشته ارسال خواهد شد.

وی توجه به محور‌های اصلی سند سیاسی محرم اشاره کرد و افزود: توجه به پروتکل‌های بهداشتی که اعلام شده می‌تواند از آسیب‌های احتمالی جلوگیری کند.

***رعایت پروتکل‌ها ضروری است

سید رضا غلامی رئیس اداره بهداشت مواد غذایی در این جلسه تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم که بخشی از زندگی امروز ما تحت تاثیر کرونا قرار دارد لذا باید با این بیماری کنار بیایم و دستور العمل‌های بهداشتی را حدااقل تا ۲ سال دیگر همچنان رعایت کنیم، باید تلاش کنیم با آن کنار بیاییم به همین منظور توجه به پروتکل‌های بهداشتی بسیار الزامی و ضروری است.

وی در همین راستا ادامه داد: برگزاری مراسم عزاداری در مکان‌های مسقف با توجه به شرایط خاص آن باید همواره مورد توجه قرار بگیرد در عین حال شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون و ضدعفونی سطوح در عین حال رعایت بهداشت محیطی اولویت‌های مهم در طول ماه محرم برای هر فرد است که باید مورد توجه قرار گیرد.

غلامی برگزاری جلسات خصوصاً در مکان‌های مسقف را مورد تاکید قرار داد و افزود: اطلاعات کارشناسان بهداشتی نشان می‌دهد تهویه طبیعی بهترین شرایط را برای کاهش بیماری کرونا در پی خواهد داشت و باز کردن درب و پنجره‌های روبروی هم به تهویه هوای سالم کمک بیشتری می‌کند.

وی ابراز کرد: آسیب رساندن به دیگران گناه محسوب می‌شود لذا باید پروتکل‌های بهداشتی را به صورت کامل رعایت کنیم تا بتوانیم ماه محرم را با بهترین شرایط برگزار نماییم هرچه بیشتر به بهداشت توجه شود قطعا شایعات وبهانه‌های کمتری به دست دشمنان داده شده، زیرا آنان همواره تلاش دارند تا تبلیغات نادرست حرف‌های نامناسبی را بگویند.

*** رعایت پروتکل؛ حفظ محرم

حجت الاسلام محمد حسنی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در این نشست ابراز کرد: محرم از جمله روز‌هایی است که با آیین‌های خاص در کشور ما برگزار می‌شود ما در محرم‌ها با فراوانی جمعیت عزادار روبرو هستیم عاشقانه «امام حسین (ع)» که برای عرض ارادت به شکل‌های مختلف در عزاداری‌های شرکت کرده اند باید قدر این حضور را دانست و برای حفظ سلامتی افراد برنامه‌های خاصی را تدارک دید، باید برای این جمعیت بسیار، ایجاد انگیزه نمود و آن را مدیریت کرد از حضور افراد حُسن استفاده را نمود.

وی ایجاد شرایط خاص بخاطر وجود بیماری کرونا را عاملی مهم در تدوین برنامه‌های اساسی دانست و تاکید کرد: فرهنگ سازی مهمترین مقوله برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی محسوب می‌شود اگر نتوانیم این پروتکل را به اجرا در آوریم، محرم را از دست داده‌ایم و یا محرم را به هدر داده ایم.

محمد حسنی فرهنگ سازی راهبردی را در چند محور مهم خلاصه و تاکید کرد: فرهنگ سازی حول چهار محور با کمک صدا و سیما و رسانه‌های مکتوب و مجازی باید به اجرا گذاشت و در مرحله بعد استفاده از روحانیون به عنوان محور دوم و فرهنگساز محرم استفاده کرد.

وی ایجاد خیمه‌های صوتی ثابت و متحرک را محور سوم فرهنگ سازی دانست و بیان کرد: کاربرد خیمه‌های صوتی ثابت و متحرک بسیار زیاد است، زیرا در شرایطی که افراد نمی‌توانند در مکان‌های مسقف و در تعداد زیاد حضور داشته باشند می‌توان با همین خیمه‌های به بسط و گسترش عزاداری پرداخت. شنیدن صدای یا حسین خود را به عنوان یک رویکرد ارزشمند برای امسال شناخته می‌شود.

محمد حسنی تاکید ویژه‌ای بر زیارت عاشورا در ماه محرم داشت و افزود: زیارت عاشورا در بهار عترت و ماه محرم بسیار مهم است اگر فرهنگ سازی شود که به صورت ملی و در ساعاتی خاص همه با هم زیارت عاشورا را بخوانند قطعا اثری ارزشمند در سطح جامعه خواهد گذاشت.

وی وجود کاروان‌های صوتی را مهم و کاربردی دانست و تاکید کرد: کاروان‌های صوتی می‌تواند با وجود بیماری کرونا کارساز کاربردی است همانگونه که در طی همگیر شدن بیماری کرونا بار‌ها به دل گرم کردن بیماران و کادر درمان پرداخته اند اکنون در عزای سید الشهدا (ع)» نیز می‌توانند فعالیت کنند. بسیاری ازاین کاروان‌ها صوتی توانستند با اجرا‌های خود در فضای باز مردمی را که در قرنطینه بسر می‌بردند تحت تاثیر قرار دهند.

محمد حسنی پرچم‌های مشکی بر سر در همه خانه‌ها را یک رویکرد ارزشمند دانست و افزود: قرار دادن پرچم‌های مشکی بر سر در همه خانه‌ها می‌تواند فرهنگ ارزشمند باشد این امر اعزای محرم را برای همه افراد ملموس‌تر می‌کند.

وی استفاده از ظرفیت‌های موجود در ارتش برای اجرای کردن برنامه‌های ماه محرم را پیشنهاد و بیان کرد: ما در ارتش از همه فضا‌هایی در اختیار داریم استفاده خواهیم کرد تا بتوانیم محرم را بسیار باشکوه برگزار کنیم استفاده از فضا‌های حقیقی و مجازی و مساجد مجازی راه حل بسیار مناسب و کاربردی است مسجد مجازی ارتش با ۲۰ هزار نفر شرکت کننده می‌تواند موفق عمل کند و محرمی خوب را پایگذاری کند این مقوله برای ما تجربه‌ای ارزشمند محسوب می‌شود باید از این ظرفیت کمال استفاده را در ایام محرم داشته باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین یزدی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت: ماه‌های محرم و صفر ماه‌های نیست که بتوان آن را به دلایل متعدد تعطیل کرد لذا برگزاری مراسم محرم در شرایط بیماری نیازمند اجرایی شدن رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بسیار مهم بوده لذا توجه به عناصر و موضوعات پیش نویس بسیار مهم و قابل توجه است.

وی ترویج فرهنگ درست عزاداری در بین هیئت‌ها را مطرح و تاکید کرد: سازمان تبلیغات اسلامی باید توجه کند تا با ارائه شاخص‌های درست و مناسب عزاداری بتواند فرهنگ درست عاشورایی را در بین جامعه ترویج دهد.

شیخ اکبری معاون شبکه قرآن و معارف در این نشست گفت: در اوج روز‌های کرونایی در صدا و سیما برنامه‌های خوبی در این مجموعه به اجرا گذاشته شد، استفاده از این زیرساخت‌ها و عدم موازی کاری می‌تواند راهکاری موثر برای ترویج فرهنگ مُحرم محسوب شود.

وی دوری ازجزیره گرایی و توجه به همگرایی را یکی از برنامه‌های مناسب در سند راهبردی ستاد ملی محرم دانست و تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا ازجزیره گرایی دوری کنیم و به همگرایی را تقویت کنیم بدین ترتیب می‌توانیم راهکار‌های عملیاتی و مناسب را در پیش بگیریم.

شیخ اکبری توسل و تضرع به ساحت «امام حسین (ع)» را یکی از مهم‌ترین و ارزشمندترین اعمال ماه محرم دانست و تصریح کرد: توسّل و تضرع به ساحت امام حسین (ع)» مهم‌ترین و محوری‌ترین گزینه در طول ماه محرم و صفر است لذا معاونت صدا و سیما برای اجرایی کردن این مهم و برنامه‌های ماه محرم و تدابیر ویژه‌ای را در دستور کار قرار داده که البته در تهران و سایر شهرستان‌ها به اجرا گذاشته خواهد شد این تمهیدات تلاش دارد تا درراستای ترویج فرهنگ محرم به اجرا گذاشته شود.

وی محرم امسال را آخرین محرم قرن قمری دانست و تاکید کرد: برنامه‌ریزی برای آخرین محرم قرن سال قمری باید با سندی مناسب برنامه ریزی شود.

شیخ اکبری استفاده از فضای مجازی را به عنوان پتانسیلی ارزشمند در طول شیوع بیماری کرونا دانست و تاکید کرد: فضای مجازی می‌تواند به عنوان بازوی ارزشمند به تبیین ارزش‌های ماه محرم بپردازد. در عین حال استفاده از ظرفیت بوستان‌های بانوان کشور در اختیار بانوان قرار بگیرد تا هیئات و روضه خوانی‌های زنانه را در فضای باز انجام شود.

معصومه ظهیری معاون حوزه علمیه بانوان در این نشست گفت: نیمی از شرکت کنندگان عزاداری ماه محرم رمضان را بانوان تشکیل می‌دهند از سوی دیگر بانوان به عنوان عوامل فرهنگ ساز و ترویج کننده ماه مبارک رمضان در خانواده مطرح هستند آنان با تربیت فرزندانی محرمی می‌توانند به ادامه این فرهنگ کمک نمایند.

وی ضمن اشاره به روضه خوانی‌های خانگی در طی ایام ماه محرم ابراز کرد: در ماه محرم میزان روضه خوانی در بین بانوان در خانه‌ها گسترش بسیاری پیدا می‌کند لذا اتخاذ تصمیماتی که بتوانند کنترل بیشتری را برای عدم گسترش بیماری کرونا در پی داشته باشد مهم و ضروری است.

ظهیری هدایت روضه‌های خانگی را در محل مساجد و یا حسینیه‌ها مهم دانست و تاکید کرد: با گسترش روضه‌های خانگی و انتقال روضه خوانی‌ها از خانه به مساجد، تکایا و حسینیه‌ها شرایط مطلوب تری برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا فراهم خواهد شد.

وی فضای مجازی را عاملی مناسب برای گسترش عزاداری در ماه محرم دانست و تاکید کرد: فضای مجازی می‌تواند مکانی مراسم مناسب برای توسعه‌ی عزاداری در ماه محرم محسوب می‌شود لذا باید از آن به بهترین نحو استفاده کرد.

یزدی نماینده شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی هم در این جلسه اظهار داشت: با تأکید مقام معظم رهبری محرم و صفر تعطیلی بردار نیست، پس باید به صورت هر چه شایسته‌تر برگزار شود. نکته‌ای که در رابطه با این سند پیش نویس باید بگویم این است که در آن نکاتی ذکر شده که هیئت‌ها آن را در دسترس ندارند و باید اقلام آن در اختیارشان قرار بگیرد. علاوه بر این سازمان تبلیغات اسلامی باید فقط به هیئت‌هایی مجوز برگزاری مراسم بدهد که امکانات بهداشتی را فراهم کرده باشند.

حجت الاسلام امرودی و علیرضا فاطمیان پور به عنوان نماینده سازمان فرهنگی هنری شهرداری در این جلسه حاضر بودند.


برچسب ها: اخبار مذهبی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *