صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عدم استقبال بخش خصوصی از گواهی صرفه جویی انرژی

۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۰:۰۲
کد خبر: ۶۳۸۹۹۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
عضو انجمن بلاکچین سرمایه گذاری هنگفت و ریسک بازگشت سرمایه را از عوامل اصلی عدم استقبال بخش خصوصی از گواهی صرفه جویی انرژی عنوان کرد.
سید امید علوی در گفت‌وگو با میزان با اشاره طرح جانمایی در فرودگاه‌ها برای فعالان استخراج ارز دیجیتال اظهار کرد: مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی در روز‌های گذشته برای اجاره زمین به واحد‌های استخراج کننده ارز دیجیتال اعلام آمادگی کرده و در این خصوص مذاکراتی با وزارت نیرو صورت گرفته، اما تاکنون نتیجه روشنی به همراه نداشته البته چند شرکت فعال در منطقه ویژه اقتصادی فرودگاه پیام مشغول استخراج ارز دیجیتال هستند، اما شرایط چندان برای فعالیت مثبت نیستند.

رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین تصریح کرد: طرح گواهی صرفه جویی انرژی برای استفاده از ماینر‌ها توسط سخنگوی صنعت برق مطرح شد نیازمند سرمایه گذاری اولیه هنگفتی است و بازگشت سرمایه و ریسک سرمایه گذاری را بالا برده و سرمایه گذاران علاقه‌ای به شرکت در این بخش ندارند.
وی افزود: صنایع دیگر برق مورد نیاز را با قیمت ۸۰ تا ۱۲۰ تومان به ازای هر کیلو وات دریافت می‌کنند، اما تعرفه این بخش در ۸ ماه سال حدود ۵۰۰ تومان به ازای هرکیلووات است و در ۴ ماهه گرم سال با احتساب مالیات این رقم بالغ بر ۲ هزار تومان می‌رسد.

علوی بیان کرد: در هیج جای دنیا با فعالان صنعت استخراج ارز دیجیتال این برخورد صورت نمی‌گیرد و بسیاری از فعالان این بخش دستگاه‌های خود را به کشور‌های دیگر انتقال داده اند.

رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین عنوان کرد: وزارت صمت استخراج ارز را در زمره فعالیت‌های صنعتی قرار داده با این وجود وزارت نیرو خدمات ارائه شده را در قالب واحد صنعتی ارائه نمی‌دهد و تعرفه دریافتی را بسیار بالا اعلام کرده است.

وی ادامه داد: استفاده از انرژی‌های پاک نیازمند سرمایه گذاری سنگینی است به گونه‌ای که برای یک مگاوات برق پاک نیازمند ۱ میلیون دلار سرمایه گذاری هستیم و از سوی دیگر این انرژی‌های نو به صورت پیوسته و پایدار نیست و تنها در زمان‌های خاصی می‌توان از حداکثر ظرفیت استفاده کرد.

به گفته وی؛ وزارت نفت گاز تحویلی به نیروگاه‌های برق را به ازای هر مترمکعب ۵ تومان محاسبه می‌کند، اما وزارت نیرو میزان دریافتی از ارز‌های دیجیتال را ۴۰۰ برابر اعلام کرده و این وزارت خانه با این قیمت گذاری شرایط را برای استخراج ارز دیجیتال سخت کرده است.

علوی تصریح کرد: نیروگاه‌های کوچک مقیاس فراوانی در سطح کشور به دلیل سیاست غلط وزارت نیرو بلااستفاده مانده است.

وی عنوان کرد: صنعت ماینینگ به دلیل ریسک بالای سرمایه گذاری باید به صورت شبانه روز در طی ۳۶۵ روز استخراج داشته باشد تا در زمان کاهش سختی شبکه درآمدزایی داشته باشد، خاموش کردن دستگاه در ۴ ماه گرم توجیه پذیر نیست.

علوی بیان کرد:با توجه به کاهش درآمد‌های ارزی ایران به دلیل محدودیت‌های ظالمانه استخراج ارز‌های دیجیتال می‌تواند گره گشای اقتصاد کشور باشد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *