لزوم بررسی شهرسازی در یکی از مناطق شمالی تهران
- بیمارستان، یکی از مهمترین بناهایی است که در تمامی شرایط باید به فعالیت خود ادامه دهد و هیچ چیزی نباید باعث تعطیلی آنها شود؛ بنابراین یک بیمارستان باید از نظر نوع سازه، مصالح استفاده شده و سایر ویژگیها به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
یکی از مهمترین ویژگیهای یک بیمارستان، محل ساخت آن است که باید از جهات مختلف مورد بررسی قرار گیرد.
به عنوان مثال بیمارستان باید در جایی ساخته شود که ایمنیهای لازم را داشته باشد.
در همین راستا از عضو وابسته پژوهشگاه زلزله شناسی درباره جانمایی یکی از بیمارستانها پرسیدیم.
مهدی زارع در گفتوگو با میزان گفت: چند دهه پیش، بیمارستان کوچکی در منطقه شمالی تهران برای بیماران تنفسی ساخته شد.
وی افزود:دلیل این انتخاب، کوهپایهای بودن منطقه و سرسبز بودن آن بود و دوری از شلوغیهای شهر، باعث میشد هوای مناسب و پاکی برای بیماران فراهم کند.
این استاد دانشگاه اظهار کرد:، اما در حال حاضر این بیمارستان و ساختمان جدید آن، در میان ساختمانهای بلند محصور شده و دیگر اثری از آن هوای پاک در منطقه دیده نمیشود.
یک عضو پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی اظهار کرد: در این منطقه به حدی ساختمان سازی انجام شده که در کوچههای آن حتی رفت و آمد عادی نیز مشکل است و قطعا در بحرانها با مشکلات اساسی مواجه میشوند.
زارع درباره مخاطرات طبیعی این منطقه گفت: این منطقه شمالی پایتخت، بر روی گسل شمال تهران قرار دارد به این معنا که ممکن است در زلزله، آسیب جدی ببیند.
وی افزود: همچنین این منطقه در ابتدای یک دره قرار دارد به این معنا که به حریم رودخانه تجاوز شده که در صورت بروز سیلاب این منطقه به شدت تحت تاثیر قرار میگیرد.
این عضو پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی بیان کرد: از آنجایی که این منطقه به روی شیبهایی حتی تا ۷۰ درجه ساخته شده، از نظر زمین لغزش نیز مورد تهدید قرار خواهد گرفت.
این کارشناس زلزله شناسی ادامه داد: محدوده اطراف این بیمارستان، یک آزمایشگاه مخاطرات طبیعی است که میتواند بسیار آسیب زا باشد.
وی درباره میزان آمادگی این منطقه دربرابر حوادث گفت: تماس ساختمانهای این منطقه باید مورد بررسی قرار گیرند تا میزان تاب آوری آنها مشخص شود.
زارع هشدار داد: شهرسازی در این منطقه بسیاری غیراصولی انجام شده است و باید جلوی این مسئله گرفته شود.