صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مناسب سازی معابر تهران برای معلولان و جانبازان بیشتر نمادین بوده است

۲۹ تير ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۰:۱۹
کد خبر: ۶۳۸۶۷۲
عضو شورای شهر چهارم نسبت به عدم مناسب سازی معابر معلولان و جانبازان در خیابان‌های تهران انتقاد کرد.

مجتبی شاکری در گفت‌وگو با میزان به تشریح وضعیت مناسب‌سازی معابر تهران برای معلولان و جانباران پرداخت و گفت: اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده است اما مشکل این است که بیشتر به صورت نمادین کار کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه اقدامات انجام شده در حوزه مناسب سازی معابر و خیابان‌ها برای معلولان و جانبازان بیشتر کارکرد نمایشی داشته است، تصریح کرد: متاسفانه بیشتر این اقدامات کاربردی نبوده و باید اقدام اساسی در این زمینه انجام شود.

عضو شورای شهر چهارم خاطرنشان کرد: اگر مناسب سازی به صورت درست انجام شود، به این معنی است که یک فرد جانباز یا معلول بتواند از درب منزل خود به مقصد خود به تنهایی بتواند تردد داشته باشد و لازمه این کار این است که پیاده‌روها در این زمینه آماده باشند و چراغ‌های سر چهارراه‌ها تکمیل کرده و خط عابر پیاده از علایم خاص خودش برخوردار باشد.

این کارشناس شهری تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در معابر شهر ما دیده نمی‌شود این است که در بسیاری از ساختمان‌ها آسانسور مناسب برای حمل ویلچر معلولان یا جانبازان وجود ندارد و اگر فردی بخواهد در طبقات مناسب به راحتی تردد کند، اگر یکی از این پازل‌ها انجام شود و به بخش دیگری آن توجه نشود، عملا موجب کاربردی نبودن این اقدامات می‌شود.

شاکری خاطرنشان کرد: در دوره گذشته به خاطر دارم که یک بوستانی را برای معلولان و جانبازان مناسب سازی کرده بودند اما این مساله کفایت نمی‌کند چراکه فرد معلول برای رفت و آمد به این بوستان از وضعیت مناسبی برخوردار نیست، لذا نیازمند این است که نظام مهندسی در آیین نامه خودش از بناهای دولتی و خصوصی و بناهای جدید در حال ساخت مطالبه داشته باشد که به این مساله توجه شود.

وی ادامه داد: در کنار اینکه اکنون اماکنی که در این حوزه ساخته شده است اما مناسب سازی نشده‌اند هم باید نظارت جدی انجام شود که بتوانند در این حوزه اقدامات مناسب را انجام دهند.

شاکری تصریح کرد: در نتیجه اگر این مجموعه به طور کامل شکل نگیرد و جزیره‌ای در این حوزه کار شود، از نتیجه کامل در این حوزه برخوردار نمی‌شویم.

این کارشناس شهری با اشاره به محدودیت‌های مالی ایجاد شده ناشی از کرونا خاطرنشان کرد: اگر این کار به صورت پلکانی و به طور منطقه‌ای در میان دستگاه‌های مختلف توزیع شود، این مساله به خوبی می‌تواند انجام شود.

وی ادامه داد: هرچند در ابتدا باید به این مساله در آیین نامه نظام مهندسی توجه شود که این مساله در صدر اولویت خود قرار دهند و به آن توجه کنند.

شاکری خاطرنشان کرد: هر دستگاهی که آمادگی در این زمینه دارند، می‌توانند برنامه‌های خود را در این زمینه اعلام کنند و ضمن اینکه ما غیر از معلولان و جانبازان در تهران، کهنسالان را هم در تهران داریم که باید به آنان توجه کنیم.

وی با اشاره به اینکه توجه به این مساله از هزینه‌های این خانواده‌ها می‌کاهد و شرایط زندگی را برای افراد بهبود می‌بخشد، تصریح کرد: تهران پر از چاله‌های مختلف است و بسیاری از کهنسالان را داریم که برای عبور و مرور از خیابان‌ها با مشکل مواجه هستند، در نتیجه اگر این افراد دچار شکستگی‌های جبران ناپذیر می‌شوند که باید به این مساله توجه کرد و در این زمینه سرمایه‌گذاری انجام داد.


برچسب ها: تهران معلولان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *