۵ برابر شدن ایستگاههای زلزله نگاری لازمه سنجش دقیق زلزله است
رییس مرکز زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی ادامه داد: در کشور حدود ۱۵۰ ایستگاه شبکه زلزله نگاری در کشور وجود دارد که در مقایسه با بسیاری از کشورهای مختلف بسیار کم است.
بیت الهی توضیح داد: باید حداقل تعداد ایستگاههای لرزه نگاری به ۵۵۰ برسد و برای ارزیابی دقیقتر باید ۵ برابر ایستگاههای فعلی باشد تا به حد استانداردهای مورد قبول شبکههای جهانی برسد.
رییس مرکز زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: طبق برنامه ششم توسعه اعلام شده بود که باید شبکه شتاب نگاری گسترش یابد و با افزایش وقوع زلزله در مناطق مختلف میزان شناسایی آن بیشتر شود.
بیت الهی اضافه کرد: ۲ هزار ۲۲۹ شبکه شتاب نگاری وجود دارد که باید تعداد آن به ۳۰۰۰ ایستگاه برسد، البته بسیاری از آنها قدیمی شده و باید متناسب با فناوریهای روز دنیا تغییر کند.
رییس مرکز زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: شبکه GPS برای شناسایی گسلهای موجود بسیار مهم است که مسئولیت آن بر عهده سازمان نقشه برداری است، ولی متاسفانه تعداد آنها بسیار کم است و باید حداقل در اطراف تهران پایههای لرزه نگاری و گسلها بیشتر از این شبکهها نصب شود.
بیت الهی با بیان اینکه آخرین آمار مرکز آمار که در سال ۹۵ منتشر شد، حدود ۲۳ میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد که حداقل ۱۰ میلیون واحد از آنها فاقد اسکلتها مقاوم است و توان آنها در برابر زلزله بسیار کم است.
وی گفت: باید با توجه به زلزله میزان مقاوم سازی واحدهای مسکونی در کشور افزایش یابد چرا که عدم مقاوم سازی واحدهای مسکونی باعث وقوع خسارتهای گستردهای مانند کرمانشاه و بم میشود.
رییس مرکز زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی اظهار کرد: مقاوم سازی و نصب اسکلتهای بتنی مقاوم باعث میشود که میزان خسارت به واحدهای مسکونی کاهش یابد که این خود نقش موثری در هزینهها دارد.
وی تصریح کرد: دولت باید اقدامات لازم در راستای مقاوم سازی و بهسازی واحدهای مسکونی به ویژه در مناطقی که دارای گسل را در دستور کار و اولویتهای خود قرار دهد.