محدودیتهای جدید در تهران از شنبه اعمال میشود
- محسن فرهادی معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره محدودیتهایی که از شنبه در تهران اعمال میشود، گفت: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، محدودیتهای اعمالشده به شکل منطقهای تبدیل شده است و مانند ابتدای شیوع اپیدمی کرونا، محدودیت به معنای آن نیست که اگر جایی محدودیتی اعمال شود، به معنای اعمال آن در سطح کشور باشد.
او افزود: اعمال محدودیتها در شهر تهران حساسیت بیشتری دارد، زیرا کلانشهری با مراکز تجاری، اداری و ... زیاد است. برگزاری اجتماعات از روز شنبه ممنوع است. همچنین کارکنان مؤسسات و ادارات دولتی به شکل یکسوم دورکار و دوسوم حاضر در محل کار فعالیت میکنند. استخرهای سرپوشیده، باشگاههای ورزشی و ورزشهای پر برخورد مانند کشتی، کاراته، جودو و... ممنوعیت در فعالیت دارند. در ورزشهای تیمی تنها لیگ برتر به واسطه حساسیت خاص خود مجبور به برگزاری مسابقات با رعایت پروتکلهای بهداشتی هستند.
فرهادی در خصوص فعالیت باشگاههای بدنسازی، بیان کرد: فعالیت این باشگاهها منوط به تایید متولی ورزشی مربوط به خود در وزارت ورزش است، یعنی باید تایید شود باشگاه مربوطه شرایط تهویه و انجام تمرینات انفرادی را دارد و فاصلهگذاری اجتماعی در آن رعایت میشود.
او درباره سایر محدودیتهای اعمال شده، اضافه کرد: برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایشها، مدارس شبانهروزی، کافهها، قهوهخانهها، چایخانهها بویژه با عرضه مواد دخانی، باغ وحش و شهربازی، مراکز تفریحی آبی و استخرهای سرپوشیده، باشگاههای ورزشی سالنی از شنبه در تهران تعطیل هستند.
او در رابطه با نحوه نظارت بر مراکز، خاطرنشان کرد: در این مورد هفته گذشته مصوبه ستاد ملی کرونا حکایت از این دارد که تمامی دستگاهها و سازمانهای درگیر موظف به نظارت در حوزههای خود هستند. به طور مشخص در تهران اتاق اصناف مسئول نظارت اولیه است. همچنین برای باشگاههای ورزشی وزارت ورزش، برای مترو و اتوبوسها شهرداری تهران مسئولند و نظارت عالی با وزارت بهداشت است. دانشگاههای علوم پزشکی نیز گزارشات خود از مناطق تحت پوشش را باید به ستاد ملی کرونا گزارش دهند.
او درباره ادامه اجرا یا توقف در اجرای سنجش سلامت در پایه پیشدبستانی کودکان، گفت: فکر میکنم آموزش و پرورش غربالگری این کودکان را مانند و آزمون سمپاد لغو کرده است.
فرهادی ادامه داد: تاکنون مستندی مبنی بر اینکه ویروس کرونا از طریق غذا منتقل میشود نداشتیم، ولی نکته مهم آن است که فردی که در سرو و تهیه غذا دخیل است میتواند باعث آلودگی غذا شود؛ پس هدف ما از محدودیت در واحدهایی که ارائه غذا دارند در دو بخش تعریف میشود؛ اول آنکه اجتماعات در کافهها و امثال آن نداشته باشیم و دوم آنکه غذای بیرونبر به شرط آنکه شرایط گرم کردن مجدد غذا فراهم باشد، مجاز است.