صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سهم تجدیدپذیرها در سبد انرژی کشور چقدر است؟

۲۷ تير ۱۳۹۹ - ۰۶:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۳۷۹۸۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
کارشناس حوزه انرژی سهم تجدیدپذیرها در سبد انرژی کشور را کمتر از یک درصد عنوان کرد.
احمد رضایی در گفت‌وگو با میزان با اشاره به وضعیت انرژی‌های تجدیدپذیر درکشور اظهار کرد: توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به دلیل اتکا به سوخت‌های فسیلی چندان مورد توجه قرار نگرفته و هدف گذاری برای رسیدن به این مهم چندین بار به تعویق افتاده است.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: طرح توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در برنامه پنجم توسعه و ششم ذکر شده است، اما به دلیل عدم تخصیص بودجه رشد چندانی نداشته است و نسبت به نیروگاه های برق حرارتی کمتر از یک درصد است.

وی افزود: بسیاری از کشور‌های پیشرفته با وجود روز‌های ابری فراوان توانستند در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشرفت چشمگیری داشته باشند.
رضایی بیان کرد: موقعیت جغرافیایی ایران و قرار گرفتن در مناطق جنب حاره‌ای فرصت مناسبی را برای استفاده از انرژی خورشیدی بوجود آورده است.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: اختلاف فشار در برخی از مناطق منجر به ایجاد جریان بادی پایداری در مناطقی مانند سد منجیل در گیلان شده است و در این قسمت‌های میتوان از انرژی‌های بادی استفاده کرد.

وی ادامه داد: تنوع اقلیمی در ایران به گونه‌ای است که مشکلی برای تامین انرژی‌های تجدیدپذیر وجود ندارد و می‌توان ضمن تامین نیاز‌های کشور به لحاظ محیط زیستی نیز تاثیر مثبتی بر اکوسیستم داشته باشد.

رضایی بیان کرد: جریان استفاده از سوخت‌های فسیلی در کشور‌های پیشرفته هر سال سیر نزولی دارد و این موضوع به اقبال این کشور‌ها نسبت به انرژی‌های پاک برمی گردد.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: اختلاف میزان سرمایه گذاری در کنار زمان بهره برداری دو امتیاز مثبت در انرژی‌های تجدیدپذیر است به گونه‌ای ساخت یک نیروگاه برق حرارتی در بهترین شرایط به ۴ سال زمان زیاد دارد در حالی که نیروگاه‌های تجدیدپذیر مانند آبی و خورشیدی در کمتر از ۶ ماه به بازدهی می‌رسد.

وی ادامه داد: با توجه به رشد روزافزون مصرف برق و پیک مصرف در فصل تابستان می‌توان با تولید انرژی‌های تجدیدپذیر کمک شایانی برای تامین انرژی پایدار کرد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *