بسیاری از بخشهای ناو بونهام به آهنقراضه تبدیل شده است/ ممکن است شاهد خطرات مشابه ناو بونهام در سایر شناورهای آمریکایی باشیم
وی با بیان اینکه قدرت نظامی آمریکا در طول ۷۰ سال گذشته یک قدرت دریاپایه محسوب میشود، گفت: آمریکا در حال حاضر ۱۲ ناو هلیکوپتربر و هواپیمابر دارد.
رییس گروه ژئوپلیتیک مرکز راهبردی ایران با اشاره به اتفاق پیش آمده برای ناو بونهام آمریکا گفت: تنها و تنها ساخت ناو «بونهام ریچارد» که ماموریت اصلی آن نیروبَری و هلیکوپتربری بود بیش از ۳۰ میلیارد دلار هزینه روی دست آمریکا گذاشته بود و این رقم جدای از رقم بالای مربوط به تجهیزات و پرسنل این ناو است.
امیر نامی با بیان اینکه عموما در همه ارتشهای دنیا یک دوره مشخصی برای تعمیر، نگهداری و اورهال تجهیزات نظامی وجود دارد، افزود: ناو بونهام برای انجام امور مربوط به نگهداری سالیانه و فوق العاده به پایگاه سن دیگو رفته بود.
وی ادامه داد: نگهداری فوق العاده ناو بونهام در پایگاه سن دیگو به این دلیل بود که مقرر شده بود اولین هواپیمای اف ۳۵B که عمودپرواز است، روی این ناو قرار بگیرد. قرار بود ناو بونهام بعد از آنکه هواپیمای اف ۳۵B را بر روی خود مستقر کند، عازم منطقه ژاپن شود.
رییس گروه ژئوپلیتیک مرکز راهبردی ایران با بیان اینکه آتش سوزی ناو بونهام، بسیاری از بخشهای آن را به آهن قراضه تبدیل کرد، عنوان کرد: اینکه بعضا اعلام میشود حادثه پیشآمده برای ناو بونهام به دلیل جوشکاری قطعات آن ناو بوده است، کاملا نادرست است چرا که مقررات شدیدی در زمینه انجام اقدامات مربوط به تعمیرات در نیروی دریایی آمریکا وجود دارد. ممکن است در بسیاری از کشورها چنین اتفاقی برای ناو در حال تعمیر بیفتد، اما آتش توسط افراد حاضر در محل و با استفاده از تجهیزات ضدحریق فورا کنترل و مهار میشود.
امیر نامی با بیان اینکه جامعه آمریکا بیش از ۴۰ روز است که درگیر مقابله با نژادپرستی ساختاری توسط هیئت حاکمه آمریکاست، گفت: قرار گرفتن زانوی پلیس آمریکا بر گردن یک رنگینپوست، تداعیگر قرارگرفتن زانوی استکبار بر گردن آزادیخواهان و همه کشورهای آزاده و صلحطلب بود.
وی با بیان اینکه جامعه حاضر در ناو بونهام، مشتی از خروار جامعه آمریکا بودند و جالب است بدانیم که ۷۸۰ نفر از پرسنل ۱۲۴۰ نفری ناو بونهام، رنگین پوست بودند، گفت: در زمان تعمیر و نگهداری ناو بونهام که قرار بود حدود ۳ ماه به طول بینجامد، تنها ۱۶۴ نفر پرسنل بر روی ناو حضور داشتند که اکثریت آنها رنگینپوست بودند.
رییس گروه ژئوپلیتیک مرکز راهبردی ایران با بیان اینکه خطر بالقوه اعتراض رنگینپوستان آمریکا، میتواند برای سایر شناورهای کوچک و بزرگ آمریکایی هم وجود داشته باشد، یادآور شد: آمریکا چند ماهی است که به بهانه کرونا، پرسنل زیادی را از شناورهای مختلف خودش کم کرده است و از این نظر آمریکا در پایینترین حالت رزمی قرار دارند.
امیر نامی با بیان اینکه در آینده ممکن است شاهد خطرات مشابهی مانند ناو بونهام در شناورهای آمریکایی باشیم، عنوان کرد: اتفاقی که برای ناو بونهام آن هم نه در وسط دریا بلکه در یک پایگاه دریایی رخ داد، به هیچ عنوان یک اتفاق عادی نبود.
وی در پایان گفت: آنچه که مشخص است این است که آمریکاییها در آینده به شدت آسیبپذیر خواهند بود و اتفاق ناو بونهام نشان داد که این ناوها میتوانند به عنوان مهمترین هدف برای یک کشور که در مقابل آمریکا مبارزه میکند باشد.