صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا بازگشایی گذر سی تیر در شرایط کرونایی محقق می‌شود؟

۲۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۰:۲۳
کد خبر: ۶۳۷۱۶۲
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل به تشریح آخرین تصمیم‌گیری‌ها درباره گذر سی تیر و تغییر واگذاری غرفه‌ها در آن پرداخت.

- گذر سی تیر یکی از محله های قدیمی و اصیل شهر تهران است که به خاطر قیام مردم در تاریخ سی تیر ماه سال ۱۳۳۱ نامش از قوام السلطنه تغییر یافت.

این خیابان از گذشته های دور تا به امروز قسمتی جدانشدنی از قطب های گردشگری کشور بوده است اما شیوع کرونا این خیابان را نیازمند تغییرات اساسی کرده تا بتوانیم شاهد بازگشایی دوباره آن باشیم. شرایط کرونایی که نمی‌توان انتظار فعالیت این گذر را همچون گذشته داشت.

چندسالی است که گذر سی تیر در محدوده شهرداری منطقه دوازه به پاتوقی برای فروش اغذیه‌فروشان از ملیت‌ها و قومیت‌های مختلف شده است، موضوعی که با استقبال گردشگران و مردم روبه‌رو شد و این گذر عملا در شب‌ها از رونق بسیاری برخوردار بود.

اما شیوع کرونا تمامی برنامه‌ها را برای ادامه فروش این اغذیه فروشان منتفی کرد و حالا بازگشایی این گذر منوط به اطمینان از کاهش خطر ابتلا به کرونا به خصوص در چنین مناطقی بستگی دارد.

با این وجود حتی پیش از شیوع کرونا هم بحث و مجادله درباره فعالیت این اغذیه‌‎فروشان و نحوه واگذاری این غرفه‌ها به فروشندگان محل اختلاف بود و بارها در شورای شهر تهران درباره آن صحبت به عمل آمد.

احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران از جمله افرادی بود که با اشاره به استقبال مردم از این منطقه نسبت به عدم توجه به وجود سرویس بهداشتی، آب شرب و حتی مبلمان شهری در این مکان اعتراض کرد.

البته او در این میان تنها نبود و حجت نظری دیگر عضو شورای شهر تهران هم با اعتراض به این مساله تاکید کرد که عملا دستورالعمل مشخصی درباره فعالیت دستفروشان سیار وجود ندارد و شهرداری در این خصوص باید وارد عمل شود.

در این شرایط شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل به تدوین دستورالعمل دقیق برای استفاده از پلازاها و پیاده روهای پایتخت پرداخته تا نوع فعالیت یا محصولات واحدهای سیار اعم از ون کافه ها یا دستفروشان بتواند علیرغم رعایت پروتکل‌های بهداشتی مشابهتی با مغازه‌ها نداشته باشد.

در همین راستا علی مفاخریان در گفت‌وگو با میزان به تشریح آخرین تصمیم‌گیری درباره اغذیه فروشی واقع در گذر سی تیر پرداخت و گفت: ما در این راستا تفاهمنامه‌ای را با شهرداری منطقه ۱۲ تهران امضا کردیم.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل با بیان اینکه بر این اساس واگذاری‌ها در این منطقه به شرکت ساماندهی مشاغل اختصاص داده شده است، تصریح کرد: مقرر شده است که ما مزایده‌ای را به این منظور برگزار کنیم و فروشنده‌ها بتوانند از این راه برای گرفتن غرفه‌ها اقدام کنند.

مفاخریان در پاسخ به این سوال که با توجه به استمرار کرونا اساسا می‌توان انتظار بازگشایی این گذر را داشت، تصریح کرد: مسیر قرارداد این کار در حال انجام است تا بحث بهداشت و درمان و موضوعات کرونا آن انجام شود.

در این شرایط عملا با ورود شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل به بحث ساماندهی گذر سی تیر می‌توان انتظار بازگشایی این گذر را داشت اما آنچه نباید از یاد برد که عملا مبلمان شهری، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اختصاص دستورالعمل‌هایی برای رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در این گذر از جمله موضوعاتی است باید برای آن فکری اساسی انجام شود.

یکی از نگرانی‌هایی که در این خصوص وجود دارد، استقبال مردم از این فضا و تجمعات آنان در کنار یکدیگر است که زمینه را در انتقال و شیوع بیشتر این بیماری بیشتر می‌کند و از این رو ضرورت دارد تا علاوه بر حفظ جاذبه گردشگری این منطقه، فکری برای رعایت پروتکل‌های کرونایی در آن شود و مردم با اطمینان بیشتری بتوانند از این منطقه استفاده کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *