تولید نخستین لیزر تمام سفید جهان
به گزارش به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ لیزر در سال 1960 ابداع شد و معمولا در زمینههای زیادی کاربرد دارد اما تا پیش از این فیزیکدانان قادر به تولید لیزری که در نور سفید بدرخشد، نبودند.
تیم دانشگاه آریزونا در واقع، نانوورقه جدیدی ساخته که لایهای نازک و متشکل از یک نیمهرساناست و ضخامت این نیمهرسانا یک پنجم ضخامت موی انسان است.
این نانوورقه دارای سه بخش مشابه است و این سه بخش میتوانند در نور قرمز، سبز و آبی به نسبتهای مختلف و بر اساس نور اعمالشده به هر بخش بدرخشند.
لیزر ابداعی میتواند بیش از 90 درصد از رنگهای قابلدرک برای چشم انسان را پوشش دهد. طول موج این لیزر 191 نانومتر اعلام شده که گفته میشود برای لیزری از این نوع بزرگترین طول موج به شمار می آید.
دانشمندان، لیزر را با استفاده از آلیاژی از روی، کادمیم، سولفور و سلنیم و در یک لوله ساختهاند که دمای آن میتواند به بیش از 982.2 سانتیگراد برسد.
لیزرها در نمایشگرهای لیزری شفاف به کار میروند و تولید لیزر سفید گامی بزرگ به سوی دسترسپذیری این فناوری به شمار میآید.
این لیزر در انتقال داده نیز کاربردهای زیادی دارد؛ در حال حاضر، انتقال بیسیم داده با استفاده از نور در سرعتهای گیگابیت و با استفاده از نورهای الایدی سفید صورت میگیرد.
لیزر در این زمینه پیشرفتهایی را در مقایسه با الایدی داشته، زیرا از طریق خواندن جزئی نور عمل میکند و میتواند در مقایسه با الایدیها بسیار بهتر تنظیم شود.
لیزر سفید امکان انتقال این سیگنالها در نواحی چندگانه طیف نوری را میدهد و این امر میتواند گذرگاههای بیشتری برای انتقال داده را فراهم کند.
جزئیات این لیزر در مجله Nature Nanotechnology ارائه شده است.
/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.