اعلام آخرین تغییرات در شرایط «فرزندخواندگی»/ زنان مجرد و خانوادههای دارای فرزند هم می توانند فرزند خوانده بپذیرند
خبرگزاری میزان: معاون رفاه اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شرایط فرزند خواندگی تسهیل شده و از این پس خانواده های دارای فرزند نیز می توانند فرزندخوانده بپذیرند.
وی اظهار کرد: قبل از تصویب این قانون تنها خانواده هایی می توانستند فرزند خوانده داشته باشند که فرزندی نداشتند اما اکنون با قانون جدید خانواده های دارای فرزند نیز که تمایل به فرزند خواندگی دارند می توانند برای این کار اقدام کنند.
معاون رفاه اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام آنکه دختران و زنانی که ازدواج نکردند یا تنها زندگی می کنند نیز می توانند در صورت تمایل برای پذیرش فرزند اقدام کنند، افزود: این 2 محدودیت فرزند خواندگی در قانون جدید برطرف شده است.
میدری تشریح کرد: براساس قانون قبل کسر مشخصی از دارایی افراد به فرزند خوانده تعلق می گرفت و با توجه به عدم پذیرش این موضوع توسط برخی خانواده ها مقرر شده براساس قانون جدید یک خانواده می تواند با حکم دادگاه با کسر کمتری از دارایی ها و در واقع با تضمین کمتری فرزند خوانده داشته باشد.
وی با بیان آنکه فرآیند رسیدگی به وضع فرزند خواندگی در این آیین نامه تسهیل شد، ادامه داد: پیشتر افراد متقاضی نخست به دادگاه و سپس به بهزیستی مراجعه می کردند اما در فرایند جدید فرد مستقیم به بهزیستی مراجعه می کند و در آنجا فرایندهای حقوقی انجام می شود و در فرآیند آخر افراد به دادگاه مراجعه می کنند.
معاون رفاه اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: طبق آیین نامه جدید سن فرزندخواندگی نیز تسهیل شده به طوری که در گذشته سن افراد برای فرزندخواندگی باید کمتر از 12 سال می بود که این مورد به 16 سال افزایش یافته است.
میدری با اعلام آنکه با آیین نامه جدید ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز می توانند فرزند خوانده انتخاب کنند، گفت: این افراد با همکاری بهزیستی می توانند کودکان و نوجوانان ایرانی را به عنوان فرزند خوانده بپذیرند.
وی با اشاره به اینکه در تدوین این قانون مشاوران دینی نیز نقش داشتند، افزود: این آیین نامه و قانون به شکلی نوشته شده که با آموزه های دینی به طو ر کامل سازگار باشد.
معاون رفاه اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: براساس این آیین نامه مقرر شده که با همکاری بهزیستی به خانواده های متقاضی مشاوره دینی داده شود چرا که از لحاظ شرعی این بچه ها با بچه واقعی فرق دارند ولی خانواده ها می توانند با آموزه های این مشاوران این مشکلات را برطرف کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *