صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فضای مجازی برای قاچاقچیان حیات وحش ناامن می‌شود

۲۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۷:۳۱
کد خبر: ۶۳۶۵۱۵
به گفته مسئول مرکز فوریت‌های سایبری سازمان حفاظت محیط زیست، از این پس با قاچاقچیان حیوانات و گونه های گیاهی در فضای مجازی برخورد می شود.

-طی سال‌های گذشته فضای مجازی، به بستری امن برای  متخلفانی تبدیل شده که به روش‌های مختلف از حیات وحش کشورمان سوء استفاده می‌کنند؛ از به نمایش گذاشتن تصاویر صید و شکار جانوران گرفته تا آگهی فروش گونه‌های ارزشمند حیات وحش به صورت زنده و یا فروش لاشه تاکسیدرمی‌شده آنها.

با گسترش این قبیل تخلفات در فضای مجازی دوستداران محیط زیست بار‌ها از سازمان حفاظت محیط زیست درخواست کردند چاره‌ای برای مقابله با این گونه متخلفان اندیشیده و با معرفی متخلفان به مراجع قضایی، زمینه‌ساز اعمال مجازات‌های بازدارنده برای متخلفان شود. درخواست‌هایی که حالا به راه‌اندازی مرکز فوریت‌های سایبری در یگان حفاظت محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست منجر شده است.

علیرضا ساجدین  مسئول مرکز فوریت‌های سایبری سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگو با میزان می‌گوید: از اواخر سال گذشته با افزایش جرائم محیط زیستی و حساسیت و نگرانی فعالان محیط زیست از تخلفات مرتبط با حیات وحش در فضای مجازی به ما منتقل شد و یگان حفاظت لازم دانست که مرکزی را راه‌اندازی کند که با همکاری پلیس فتا جرایم و تخلفات در فضای مجازی را پیگیری شود.

وی ادامه می‌دهد: در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان حفاظت محیط زیست و پلیس فتا منعقد شده و بنا شد تخلفات و جرائم مرتبط با حیات وحش در فضای مجازی شناسایی و پس از تشکیل پرونده به مقام قضایی معرفی شوند.

ساجدین یادآور می‌شود: مواردی از قبیل خرید و فروش غیرمجاز گونه‌های جانوری و گیاهی، نگهداری غیرمجاز حیات وحش، تکثیر و پرورش غیرمجاز حیات وحش، حیوان‌آزاری، خرید و فروش غیرمجاز سلاح و مهمات و ادوات شکار و صید در فضای مجازی جرم محسوب شده و پس از شناسایی متخلفان به مقام قضایی معرفی خواهند شد.

وی با بیان اینکه همکاری پلیس فتا با سازمان حفاظت محیط زیست علاوه بر ستاد در تمام استان‌های کشور آغاز شده می‌گوید: پلیس فتا در استان‌های کشور با فرماندهان یگان حفاظت محیط زیست در تعامل و هماهنگی است تا پس از رصد تخلفات، اقدامات لازم صورت گیرد.

مسئول مرکز فوریت‌های سایبری سازمان حفاظت محیط زیست اضافه می‌کند: با اینکه مرکز فوریت‌های سایبری نوپاست تا کنون پرونده‌های موفقی داشته‌ایم. بیش از ۱۰۰ پرونده تخلف را پیگیری کرده‌ایم و بیش از ۵۰ مورد به تشکیل پرونده و ارجاع به مقام قضایی منجر شده که نهایتا صدور رای قضایی را به دنبال داشته و به اخذ ضرر و زیان وارد به محیط زیست انجامیده است.

وی با بیان اینکه مرکز فوریت‌های سایبری سازمان حفاظت محیط زیست اخیرا با سایت دیوار وارد تعامل شده است می‌گوید: با سایت دیوار که بعضا مواردی از تخلفات مرتبط با حیات وحش در آگهی‌های آن مشاهده می‌شد مذاکراتی داشتیم، جلسه تشکیل دادیم و تعاملات خوبی حاصل شد. بناست کمیته تخصصی تشکیل شود و لیست گونه‌هایی که خرید و فروششان ممنوع است را در اختیار سایت دیوار قرار بدهیم. آن‌ها هم در مواردی که برای خرید و فروش غیرمجاز درج آگهی می‌شود با ما همکاری کنند.

ساجدین، در پایان از دوستداران محیط زیست خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف مرتبط با حیات وحش در فضای مجازی، مراتب را با شماره تلفن‌های ۴۲۷۸۱۷۲۸-۴۲۷۸۱۴۳۱ به اطلاع مرکز فوریت‌های سایبری سازمان حفاظت محیط زیست برسانند.

به گزارش میزان، علاوه بر شکار مجاز و غیرمجاز، قاچاق حیات وحش در حال حاضر یکی از اصلی‌ترین تهدید‌ها برای بقای جانوران بومی کشور به شمار می‌رود؛ تجارتی سودآور که حاصل آن نابودی میراث طبیعی ما برای آیندگان است.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *