تحولات آفریقا؛ اشغال رادیو تلویزیون مالی، ناآرامی در اتیوپی، ادامه اختلافات قاهره و آدیس آبابا
– در حالی که بخش هایی از قاره آفریقا در جنگ می سوزد و بخش هایی با گرسنگی و بیماری مرگبار دست و پنجه نرم می کنند، شیوع بیماری «کرونا» و ناآرامی ها و اعتراض های سراسری، شبح مرگ را بر سر کشورهای این قاره پررنگ تر کرده است.
- آمار کرونا در آفریقا: براساس جدیدترین آمارها تاکنون ۵۶۲ هزار و ۷۲۸ آفریقایی به کرونا مبتلا شده اند و ۱۲ هزار و ۸۰۹ نفر نیز در این قاره جان خود را از دست داده اند؛ ۲۷۴ هزار و ۷۷۸ نفر نیز پس از طی دوره درمان بهبود یافتند.
- پلیس آفریقای جنوبی در معرض شیوع گسترده کرونا: تاکنون ۳۶ افسر پلیس در آفریقای جنوبی جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و آزمایش کرونای ۵ هزار افسر پلیس این کشور نیز مثبت اعلام شد.
جدیدترین آمارها نشان میدهند، این کشور کرونازدهترین کشور قاره آفریقاست و تاکنون ۳ هزار و ۸۶۰ نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند؛ ضمن اینکه شمار مبتلایان به کرونا در این کشور نیز رقم ۲۵۰ هزار و ۶۸۷ نفر اعلام شد.
- مخالفت مصر با پیشنهاد اتیوپی در مناقشه سد النهضه: وزارت آب و منابع آبی مصر با انتشار بیانیهای اعلام کرد، «قاهره» مخالفت خود را با پیشنهاد «آدیس آبابا» در مورد تعویق تصمیم گیری در مورد اختلافها در روند مذاکره و ایجاد کمیته فنی را رد کرده است؛ دور جدید مذاکرات با موضوع توافق در مورد پر کردن و بهره برداری از سد النهضه از ۲۹ ژوئن (۹ تیر) تحت نظارت اتحادیه آفریقا آغاز شد.
- اشغال رادیو تلویزیون ملی مالی: معترضان مالیایی با محاصره ساختمان رادیو و تلویزیون ملی این کشور در «باماکو»، این ساختمان را اشغال و پخش برنامه ها را متوقف کردند.
معترضان که برای سومین بار در هفته های اخیر به خیابان ها آمده اند، خواهان استعفای «ابراهیم بوباکار کیتا»، رییس جمهور این کشور هستند و اعلام کردند نهادهای دیگری را نیز اشغال کنند؛ گزارش ها از زخمی شدن ۲۰ معترض و کشته شدن یک نفر بر اثر این اعتراض ها حکایت دارد؛ اوضاع در پایتخت مالی آشفته گزارش شده است.
- دستگیری ۲ مظنون به قتل خواننده مشهور اتیوپیایی: پس از قتل یک خواننده معروف حامی دولت در آدیس آبابا، اعتراضها در «اتیوپی»، آغاز و منجر به کشته شدن بیش از ۲۰۰ نفر شد؛ دادستانی اتیوپی اعلام کرد «تیرانداز و همدست وی در قتل خواننده معروف دستگیر شدند؛ مظنون سوم نیز پیشتر بازداشت شد.»
وزیر کشور اتیوپی نیز در مصاحبه با «فرانس ۲۴»، بازیگران خارجی و مخالفان داخلی تغییرات مدنظر نخست وزیر را عامل اصلی ایجاد ناآرامیهای مرگبار در این کشور خواند.
«ابی احمد»، نخست وزیر اتیوپی که سال گذشته به دلیل نقش موثر در کاهش تنش ها با کشور همسایه اش یعنی «اریتره» جایزه صلح نوبل را به دست آورد، در هفته گذشته شاهد مرگبارترین اعتراض های دوره نخست وزیری خود بود.