سرلشکر رضایی: کار اساسی، کار قرارگاهی و پایدار است
خدمت به مردم و انسان سازی
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام سپس به اهداف و وظایف گروههای جهادی پرداخت و عنوان کرد: اولین خاصیت و وظیفه گروههای جهادی همین (خدمت به مردم) است که بچهها رنج سفر را به دوش میگیرند و میروند جاهایی که سختی دارد، از کوه بالا رفتن دارد، زخمی شدن دارد؛ حتی در جاهایی بد و بیراه میشنوند. این سختیها دستاورد بزرگی دارد و آن اینکه آدمها خودشان را پیدا میکنند. حقیقت واقعی خودشان را کشف میکنند. میفهمند کی هستند مشکلاتشلان کجاست و نارسایی هایشان چیست؛ لذا اولین فلسفه گروههای جهادی انسان سازی و خودسازی است که نه تنها برای آخرت، بلکه در زندگی شخصی هم خیلی موثر است. تجربه نشان داده است که این نوع آدمها (انسان جهادی)، آدمهای بزرگی میشوند و اینهایی که در آسایش و رفاه هستند، به هیچ جا نمیرسند. ۹۰ درصد آدمهایی که انسانها و قهرمانان بزرگی شدند، زندگیشان همینطور بوده.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران هشت سال دفاع مقدس ادامه داد: این طور نیست که کسی در رفاه و آسایش ساخته بشود. آدمها در سختی ساخته میشوند. حالا اگر سختی برای خدا باشد هم آخرت و هم دنیا حاصل میشود. مطمئن باشید دهها برابر این زحمتی که در این مسیر میکشید هم خداوند برکت میدهد و خودتان استفاده میکنید؛ و لذا این گروههای جهادی دانشگاههای بزرگ تربیتی هستند.
رضایی در ادامه به دومین هدف گروههای جهادی اشاره کرد و گفت: مسئله دوم این است که باید فقرزدایی هدف باشد نه فقیرزدایی! شما اگر فقر را مثلا در یک روستایی از بین ببرید، دیگر امکان ندارد در آن روستا فقیر پیدا بشود؛ لذا باید هدف فقرزدایی باشد؛ فقرزدایی یعنی وقتی شما میروید در یک محلی و مردم دور شما هستند ببینند شما چه آوردید. اولین چیزی که شما باید یاد بدهید اعتماد به نفس است. اینکه روستائیان نگاه به خارج از روستا را به خودشان معطوف کنند. حالا البته برای اینکه راه بیفتند و فعال شوند، آموزش لازم دارند. شما آموزش بدهید. آنها را در کارها مشارکت بدهید. این طور نباشد که شما در روستاها کاری را انجام بدهید و آنها فقط تماشاگر باشند. این خیلی خطرناک است.
وی افزود: حتی کسی که معلول هست هم میتواند مفید باشد؛ بنابراین معلول و حتی پیرزن و پیرمرد را هم به کار بگیرید. اجازه ندهید که خدای نکرده گداپرروری شود. شما باید انسان پروری و قهرمان پروری بکنید؛ حتی در همان روستاها. یعنی رفع محرومیت نه توسط ثروتمندان بلکه توسط خود محرومین باید انجام شود. ثروتمندان باید در ابتدا و به قولی نمک کار باشند. در وهله بعد اینها خودشان باید راه بیفتند. حضرت امام میفرماید فلسفه آنکه به جای پول بلاعوض، باید قرض الحسنه بدهیم این است که اسلام میخواهد گداپروری را باب نکند. با این پولی که میگیرند خودشان بروند کار و تولید بکنند و اصطلاحا راه بیفتند و اصل پول را مجددا برگردانند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: مردم باید خودشان قیام بکنند. به تعبیر قرآن: «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ وَأَنْزَلْنَا الْحَدِیدَ فِیهِ بَأْسٌ شَدِیدٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَلِیَعْلَمَ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ وَرُسُلَهُ بِالْغَیْبِ إِنَّ اللَّهَ قَوِیٌّ عَزِیزٌ»، انبیای الهی آمده اند که خود مردم را به قیام و حرکت وادارند؛ هم در زمینه عدالت، هم صنعت و فناوری و علم و کشاورزی. مردم را از حالت تماشاچی بودن خارج کنید. مردم اگر میخواستند تماشاچی باشند هیچ و وقت انقلاب نمیشد، هیچ وقت استانهای ما آزاد نمیشد. مردم باید قیام کنند؛ یک زمانی قیامشان سیاسی بود و یک زمانی دفاعی بود؛ الان باید اقتصادی، فرهنگی، علمی و فناوری باشد؛ بنابراین مردم را به قیام برای فقرزدایی وادار کنید. یعنی گروههای جهادی که میروند. اولین حرفشان این باشد که ما آمده ایم که شما قیام بکنید، روی پای خودتان بلند بشوید و برای این بلندشدن چکاری از دست ما (یعنی گروههای جهادی) بر میآید و سهم شما چیست و سهم ما کدام است. همه را جمع بکنید و ببینید چه چیزی دارند و چه ندارند؛ اینکه آیا زمین دارند، آب دارند و اینها کجاست؟ همان چیزی که به آن بوم شناختی میگویند. کم وکسریها چیست و چقدر میتوانیم به شما کمک کنیم. آیا با قرض الحسنه مشکل حل میشود. آیا صندوق مشترک ایجاد بکنیم. صندوقهای توسعه روستایی و از این منابع وام بدهیم؛ بنابراین بنای اصلی کارتان فقرزدایی و توانمندسازی و قیام مردم باشد.
رضایی افزود: سوم این است که بین اقدامات زودگذر و اقدامات پایدار باید تفاوت قائل شد. اینکه از این روستا بروند روستای دیگر و سپس روستای بعدی، این فایده ندارد. این قرارگاهی که زدید، درست است. قرارگاه حسنش این است که یک منطقه را انتخاب میکند و آنقدر استمرار میدهد که این منطقه خودش روی پای خودش میایستد. کار اساسی کاری است که یک قرارگاهی درست میشود و این قرارگاه روستا به روستا را بررسی کند و اطلاعات و آمار و ارقام مربوط به آن را داخل یک سایت مثل ویکی پدیا بیاورد؛ تمام اطلاعات این روستاها را بیاورید؛ بنابراین این گروههای جهادی باید قرارگاهی عمل کنند. پس این قرارگاه را سازمان بدهید تا ثبات و تداوم داشته باشد. قرارگاه حسنش به همین سبک بودنش است. سعی کنید کارهای اساسی باشد. بعد روی تولید، فکر بکنید و در مرحله بعدی استعدادهای تولیدی روستاها را شناسایی بکنید و در کارهایتان برنامه ریزی کنید.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان از فعالیتهای جهادگران قرارگاه جهادی نجاح در مناطق محروم به ویژه در استان کهگلویه و بویر احمد قدردانی کند.